Mijn login veilig maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 13:50:22
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een login-form gemaakt deze werkt perfect.
Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.
als ik dan mysqli_real_escape_string gebruik dan werkt de login niet.
Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/
//echo get_magic_quotes_gpc(); // zo kan je checken of magoc quotes aan of af ligt 0 = off - 1 = on
/*** SECURITY !! zorg dat magical quotes aanstaat in de php ini ***/


$login = htmlentities($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = md5($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query ="SELECT * FROM `leden` where `email` = '".$login ."' OR `login` = '".$login ."' AND `paswoord` = '".$paswoord."'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:40:45
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 14:07:35
Quote Anchor link
Haakjes?
(A OR B) AND C
is iets compleet anders dan
A OR (B AND C)

get_magic_quotes() is er allang uit.
htmlentities() helpt niet bij beveiliging in queries - dit is escaping voor de HTML-context, niet voor een SQL-context.

Het makkelijkste is gewoon alle DATA die je invoegt in SQL te voorzien van quotes + een real_escape_string() functie, het een is niet veilig zonder het ander.

Daarbij hoort na een header('Location: ...') eigenlijk altijd een exit;.

En MD5 voor hashing van wachtwoorden is inmiddels ook achterhaald, gebruik password_hash() en password_verify().

Dus, ik weet niet waar je deze ouwe meuk vandaan hebt, maar het wordt waarschijnlijk tijd om wat kennis op te frissen over deze onderwerpen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 14:09:16
Quote Anchor link
Als je mysqli_real_escape_string gebruikt moet je natuurlijk ook systematisch overal mysqli functies in PHP gebruiken.

Houd ook rekening dat md5() als hashing-algoritme voor je wachtwoorden niet meer veilig is. Gebruik liever bCrypt met password_hash() een een controle met password_verify().

Ook hoort er na een location-header een exit(). Je script moet ook stoppen.
Gewijzigd op 10/08/2018 16:16:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

10/08/2018 14:14:22
Quote Anchor link
> Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.

Dan werkt je formulier dus niet perfect. ;-)
Waar/waarop heb je de mysqli_real_escape_string gebruikt? Op $query (fout) of op $login en $password (goed)?

Ander dingetje: je query is sowieso niet goed.

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR login = '$login' AND paswoord = '$paswoord'

AND precedeert boven OR, dus eigenlijk staat hier dit:

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR (login = '$login' AND paswoord = '$paswoord')

Anders gezegd: als je een geldig email-adres opgeeft, kun je inloggen zonder dat je password wordt gecontroleerd.

Je bedoelt waarschijnlijk:

SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'

En md5 gebruiken om je password te versleutelen: ík zou het niet durven... (hint: password:hash())
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 16:01:19
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de hulp en het advies.
Ik heb nu de onderstaande code

Enkel als ik de $login = htmlentities($_POST['login']); wijzig in $login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

Dan werkt mijn login niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/

$login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = hash($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query =" SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 16:09:06
Quote Anchor link
Lees even de reactie nog goed door, merendeel heb je niet of fout toegepast.
Zo is hash geen bestaande PHP-functie, en gebruik je nog de verouderde MySQL-functies in plaats van MySQLi.
En nog een aantal dingen hier in dit topic genoemd zijn.

NB: Het is 'wachtwoord' of 'password', maar geen 'paswoord' ;-)
Gewijzigd op 10/08/2018 16:15:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 16:27:45
Quote Anchor link
Dit wordt ondertussen mijn favoriete aangehaalde passage: header('Location: ...') transporteert je NIET (meteen) automagisch naar de nieuwe locatie (interne link).

Dit kan serieuze veiligheidslekken introduceren. Daarom is het handiger om hier een functie van te maken die meteen alles regelt, zoals ook in die reactie staat uitgelegd.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 17:50:15
Quote Anchor link
Bedankt,

Ik vervang alles naar mysqli en ik gebruik de functie voor de headers.
Wat zou ik nog moeten toepassen bij $login = htmlentities($_POST['login']);

Nogmaals dank voor de hulp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 18:07:55
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string natuurlijk gebruiken. Je wilt niet dat iemand met een SQL-injection je database leegtrekt. Lees wel de manual even door van alle mysqli-functies. Want het is vaak niet enkel een 'i' toevoegen, maar in sommige gevallen moet je verwijzen naar je connectie.

Of je moet de object georiënteerde versie gebruiken, welke ik eigenlijk aanraad. Die kan je makkelijker uitbouwen met eigen functies, als je wilt.
Gewijzigd op 10/08/2018 18:14:27 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 19:51:59
Quote Anchor link
Bepaalde karakters of bepaalde karakterreeksen kunnen in een bepaalde context (in een HTML-document, een SQL-query, in JavaScript, een XML-document et cetera) een speciale betekenis hebben die de werking van zo'n stuk functionaliteit kan manipuleren. Soms op een zodanige wijze dat de werking een ongewenst of zelfs schadelijk effect heeft. Zo'n inbraak op de werking wordt doorgaans ook wel een injectie genoemd.

Een van de bekendere hacks in systemen is de SQL-injectie, waarbij de werking van een query zodanig wordt gemanipuleerd dat het effect van de query rampzalige gevolgen kan hebben voor de administratie of veiligheid (of beide) in een systeem. Een query die verantwoordelijk is voor het inloggen van leden tot een systeem dient dus 100% waterdicht te zijn voor dit soort onzin. Anders bestaat de kans dat het beveiligingsmechanisme wat ervoor moet zorgen om ongewenste individuen buiten te houden volledig omzeild wordt. En je query moet natuurlijk van zichzelf goed in elkaar zitten, als dit niet het geval is gaat fatsoenlijke escaping je niet redden.

Gelukkig zijn daar (contextspecifieke) escaping-functies, die tot doel hebben specifieke speciale karakters of -reeksen binnen een specifieke context onschadelijk te maken. Zo is er voor (My)SQL real_escape_string(), en voor HTML bijvoorbeeld htmlspecialchars() (die eigenlijk de voorkeur verdient boven htmlentities()).

Een functie gebruiken voor een context waarvoor deze niet bedoeld is heeft echter geen enkele zin. htmlentities() is dan ook ongeschikt voor gebruik in een query. Hiervoor gebruik je (enkele) quotes in combinatie met real_escape_string(). Het een is niet veilig zonder het ander.

En dan is er nog een bijkomende aangelegenheid: character encoderingen. Alle tekst die je ooit ergens ziet in code, documenten of op het scherm heeft een character encoding. Heel kort door de bocht is dit de vertaling van specifieke bitreeksen (nullen en enen) naar de symbolen (letters en cijfers) die deze representeren in een bepaalde character encoding.

Omdat alles een character encoding heeft, dien je er dus ook voor te zorgen dat deze in de pas lopen. Door al je "tekst" gelijk te schakelen ban je namelijk problemen uit die (waarschijnlijk onbewust) ontstaan door (automatische) vertalingen hiertussen als deze van elkaar zouden afwijken. Zo heb je bijvoorbeeld:
- de character encoding waarmee PHP-, HTML- etc. bestanden worden opgeslagen
- de character encoding die wordt meegegeven in de header() of meta-tags voor je HTML-document
- de character encoding die wordt gebruikt bij het maken van een verbinding met je database (via set_charset())
- de character encoding van de database, de tabellen en wellicht de individuele kolommen

En dit is zeker relevant voor escaping want escaping-functionaliteit is (naast het feit dat deze altijd bedoeld is voor een specifieke context) sterk afhankelijk van de character encoding.

Van al deze onderwerpen dien je wat kaas gegeten te hebben voordat je uberhaupt overweegt om een loginsysteem in elkaar te flansen zetten.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

11/08/2018 15:37:50
Quote Anchor link
Super bedankt voor de hulp en informatie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.