Mijn login veilig maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 13:50:22
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een login-form gemaakt deze werkt perfect.
Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.
als ik dan mysqli_real_escape_string gebruik dan werkt de login niet.
Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/
//echo get_magic_quotes_gpc(); // zo kan je checken of magoc quotes aan of af ligt 0 = off - 1 = on
/*** SECURITY !! zorg dat magical quotes aanstaat in de php ini ***/


$login = htmlentities($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = md5($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query ="SELECT * FROM `leden` where `email` = '".$login ."' OR `login` = '".$login ."' AND `paswoord` = '".$paswoord."'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:25:27
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 14:07:35
Quote Anchor link
Haakjes?
(A OR B) AND C
is iets compleet anders dan
A OR (B AND C)

get_magic_quotes() is er allang uit.
htmlentities() helpt niet bij beveiliging in queries - dit is escaping voor de HTML-context, niet voor een SQL-context.

Het makkelijkste is gewoon alle DATA die je invoegt in SQL te voorzien van quotes + een real_escape_string() functie, het een is niet veilig zonder het ander.

Daarbij hoort na een header('Location: ...') eigenlijk altijd een exit;.

En MD5 voor hashing van wachtwoorden is inmiddels ook achterhaald, gebruik password_hash() en password_verify().

Dus, ik weet niet waar je deze ouwe meuk vandaan hebt, maar het wordt waarschijnlijk tijd om wat kennis op te frissen over deze onderwerpen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 14:09:16
Quote Anchor link
Als je mysqli_real_escape_string gebruikt moet je natuurlijk ook systematisch overal mysqli functies in PHP gebruiken.

Houd ook rekening dat md5() als hashing-algoritme voor je wachtwoorden niet meer veilig is. Gebruik liever bCrypt met password_hash() een een controle met password_verify().

Ook hoort er na een location-header een exit(). Je script moet ook stoppen.
Gewijzigd op 10/08/2018 16:16:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

10/08/2018 14:14:22
Quote Anchor link
> Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.

Dan werkt je formulier dus niet perfect. ;-)
Waar/waarop heb je de mysqli_real_escape_string gebruikt? Op $query (fout) of op $login en $password (goed)?

Ander dingetje: je query is sowieso niet goed.

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR login = '$login' AND paswoord = '$paswoord'

AND precedeert boven OR, dus eigenlijk staat hier dit:

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR (login = '$login' AND paswoord = '$paswoord')

Anders gezegd: als je een geldig email-adres opgeeft, kun je inloggen zonder dat je password wordt gecontroleerd.

Je bedoelt waarschijnlijk:

SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'

En md5 gebruiken om je password te versleutelen: ík zou het niet durven... (hint: password:hash())
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 16:01:19
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de hulp en het advies.
Ik heb nu de onderstaande code

Enkel als ik de $login = htmlentities($_POST['login']); wijzig in $login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

Dan werkt mijn login niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/

$login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = hash($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query =" SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 16:09:06
Quote Anchor link
Lees even de reactie nog goed door, merendeel heb je niet of fout toegepast.
Zo is hash geen bestaande PHP-functie, en gebruik je nog de verouderde MySQL-functies in plaats van MySQLi.
En nog een aantal dingen hier in dit topic genoemd zijn.

NB: Het is 'wachtwoord' of 'password', maar geen 'paswoord' ;-)
Gewijzigd op 10/08/2018 16:15:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 16:27:45
Quote Anchor link
Dit wordt ondertussen mijn favoriete aangehaalde passage: header('Location: ...') transporteert je NIET (meteen) automagisch naar de nieuwe locatie (interne link).

Dit kan serieuze veiligheidslekken introduceren. Daarom is het handiger om hier een functie van te maken die meteen alles regelt, zoals ook in die reactie staat uitgelegd.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 17:50:15
Quote Anchor link
Bedankt,

Ik vervang alles naar mysqli en ik gebruik de functie voor de headers.
Wat zou ik nog moeten toepassen bij $login = htmlentities($_POST['login']);

Nogmaals dank voor de hulp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 18:07:55
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string natuurlijk gebruiken. Je wilt niet dat iemand met een SQL-injection je database leegtrekt. Lees wel de manual even door van alle mysqli-functies. Want het is vaak niet enkel een 'i' toevoegen, maar in sommige gevallen moet je verwijzen naar je connectie.

Of je moet de object georiënteerde versie gebruiken, welke ik eigenlijk aanraad. Die kan je makkelijker uitbouwen met eigen functies, als je wilt.
Gewijzigd op 10/08/2018 18:14:27 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 19:51:59
Quote Anchor link
Bepaalde karakters of bepaalde karakterreeksen kunnen in een bepaalde context (in een HTML-document, een SQL-query, in JavaScript, een XML-document et cetera) een speciale betekenis hebben die de werking van zo'n stuk functionaliteit kan manipuleren. Soms op een zodanige wijze dat de werking een ongewenst of zelfs schadelijk effect heeft. Zo'n inbraak op de werking wordt doorgaans ook wel een injectie genoemd.

Een van de bekendere hacks in systemen is de SQL-injectie, waarbij de werking van een query zodanig wordt gemanipuleerd dat het effect van de query rampzalige gevolgen kan hebben voor de administratie of veiligheid (of beide) in een systeem. Een query die verantwoordelijk is voor het inloggen van leden tot een systeem dient dus 100% waterdicht te zijn voor dit soort onzin. Anders bestaat de kans dat het beveiligingsmechanisme wat ervoor moet zorgen om ongewenste individuen buiten te houden volledig omzeild wordt. En je query moet natuurlijk van zichzelf goed in elkaar zitten, als dit niet het geval is gaat fatsoenlijke escaping je niet redden.

Gelukkig zijn daar (contextspecifieke) escaping-functies, die tot doel hebben specifieke speciale karakters of -reeksen binnen een specifieke context onschadelijk te maken. Zo is er voor (My)SQL real_escape_string(), en voor HTML bijvoorbeeld htmlspecialchars() (die eigenlijk de voorkeur verdient boven htmlentities()).

Een functie gebruiken voor een context waarvoor deze niet bedoeld is heeft echter geen enkele zin. htmlentities() is dan ook ongeschikt voor gebruik in een query. Hiervoor gebruik je (enkele) quotes in combinatie met real_escape_string(). Het een is niet veilig zonder het ander.

En dan is er nog een bijkomende aangelegenheid: character encoderingen. Alle tekst die je ooit ergens ziet in code, documenten of op het scherm heeft een character encoding. Heel kort door de bocht is dit de vertaling van specifieke bitreeksen (nullen en enen) naar de symbolen (letters en cijfers) die deze representeren in een bepaalde character encoding.

Omdat alles een character encoding heeft, dien je er dus ook voor te zorgen dat deze in de pas lopen. Door al je "tekst" gelijk te schakelen ban je namelijk problemen uit die (waarschijnlijk onbewust) ontstaan door (automatische) vertalingen hiertussen als deze van elkaar zouden afwijken. Zo heb je bijvoorbeeld:
- de character encoding waarmee PHP-, HTML- etc. bestanden worden opgeslagen
- de character encoding die wordt meegegeven in de header() of meta-tags voor je HTML-document
- de character encoding die wordt gebruikt bij het maken van een verbinding met je database (via set_charset())
- de character encoding van de database, de tabellen en wellicht de individuele kolommen

En dit is zeker relevant voor escaping want escaping-functionaliteit is (naast het feit dat deze altijd bedoeld is voor een specifieke context) sterk afhankelijk van de character encoding.

Van al deze onderwerpen dien je wat kaas gegeten te hebben voordat je uberhaupt overweegt om een loginsysteem in elkaar te flansen zetten.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

11/08/2018 15:37:50
Quote Anchor link
Super bedankt voor de hulp en informatie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.