mijn shop doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

25/02/2004 17:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'connect.php';
session_start();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php
if (isset($_SESSION['player']))
{

  $player=$_SESSION['player'];
  $userstats="SELECT * from km_users where playername='$player'";
  $userstats2=mysql_query($userstats) or die("Could not get user stats");
  $userstats3=mysql_fetch_array($userstats2);
  if($buy==mes)
  {

    if($userstats3>=900)
    {

      $minmoney=900;
      $pluskracht=20;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool1=pistool1+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen mes kopen");
      print "U heeft een mes gekocht";
    }

    else if($userstats3<900)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }

  if($buy==knuppel)
  {

    if($userstats3>=1500)
    {

      $minmoney=1500;
      $pluskracht=36;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool2=pistool2+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen mes kopen");
      print "U heeft een Knuppel gekocht";
    }

    else      if($userstats3<=1500)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }

  if($buy==mac)
  {

    if($userstats3>=3500)
    {

      $minmoney=3500;
      $pluskracht=80;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool3=pistool3+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen Mac10 kopen");
      print "U heeft een Mac10 gekocht";
    }

    else if($userstats3<=3500)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }

  if($buy==shotgun)
  {

    if($userstats3>=5000)
    {

      $minmoney=5000;
      $pluskracht=130;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool4=pistool4+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen Shotgun kopen");
      print "U heeft een Shotgun gekocht";
    }

    else if($userstats3<=5000)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }

  if($buy==m16)
  {

    if($userstats3>=7500)
    {

      $minmoney=7500;
      $pluskracht=178;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool5=pistool5+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen M16 kopen");
      print "U heeft een M16 gekocht";
    }

    else if($userstats3<=7500)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }

  if($buy==tank)
  {

    if($userstats3>=10000)
    {

      $minmoney=10000;
      $pluskracht=200;
      $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool6=pistool6+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
      mysql_query($buymes) or die("Kan geen Tank kopen");
      print "U heeft een Tank gekocht";
    }

    else if($userstats3<=10000)
    {

      print "U heeft te weinig geld";
    }
  }
}

?>



Yoow dit is mijn shop(voor mun wargame) om wapens te kopen enzoow maar als ik iets koop dan gaat mijn geld gewoon door in de min ik denk dat er iets fout zit in de shop kan iemand mij helpen??....
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:08:49
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 19:44:00
Quote Anchor link
Behalve dat het uit principe niet goed is geschreven: wat is je foutmelding?
 

25/02/2004 20:14:00
Quote Anchor link
nou er is geen foutmelding maar als ik bijvoor beeld een mes wil kopen en ik heb maar 800 euro dan kan ik hem gewoon nog kopen en dan staat je geld in de min:S:S
 
Remco nvt

Remco nvt

25/02/2004 20:26:00
Quote Anchor link
Dan moet je er een controle opgooien,
Als het goed is moet het zoiets zijn, doe het nu uit mijn hoofd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$controle
= $gelddatjehad - $watdeaankoopkost;
if($controle >= '0'){

echo "Je hebt het geld en het is gekocht";
}
else{ echo "Je hebt het geld niet"; }

?>
Gewijzigd op 25/02/2004 20:28:00 door Remco nvt
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 20:27:00
Quote Anchor link
nou dan doe je zoiets als:
if ($geld - $wapen <= 0)
{
echo "O jeetje te weinig pegels :(";
}
else
{
echo "Gekocht :)";
}
 
Remco nvt

Remco nvt

25/02/2004 20:29:00
Quote Anchor link
we bedoelen hetzelfde
 

25/02/2004 20:34:00
Quote Anchor link
En wat moet er bij die 0 staan
if($controle >= '0'){
if ($geld - $wapen <= 0)

of moet dat gewoon 0 zijn?
 
Remco nvt

Remco nvt

25/02/2004 20:39:00
Quote Anchor link
maakt niet uit
if($controle >= '0'){
if ($geld - $wapen <= 0)
zijn allebei goed als je maar de goede tekst erbij zet
Gewijzigd op 25/02/2004 20:41:00 door Remco nvt
 

25/02/2004 20:58:00
Quote Anchor link
laat maar k snap het al:D:D thx
 

25/02/2004 21:13:00
Quote Anchor link
Ik heb bij alles die

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$controle
= $gelddatjehad - $watdeaankoopkost;
if($controle >= '0'){  

echo "Je hebt het geld en het is gekocht";
}
else{ echo "Je hebt het geld niet"; }

?>


toegevoegt nu geeft ie een foutmelding:

Parse error: parse error in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/phpfreakz/buy.php on line 23

on line 23 =

22= print "U heeft een mes gekocht";
23= } else{ print "Sorry te weinig geld";
24= }

kun je helpen??
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 21:39:00
Quote Anchor link
Deze regels zijn niet fout.
Misschien ben je een } vergeten om een if mee af te sluiten :)
 

25/02/2004 22:28:00
Quote Anchor link
Er klopt nogsteeds niet iets on line 23

13= if($buy==mes)
14= {
15= $controle = $userstats3[money] - 900;
16= if($controle >= '0'){
17= {
18= $minmoney=900;
19= $pluskracht=20;
20= $buymes="update km_users set money=money-'$minmoney',power=power+'$pluskracht',pistool1=pistool1+'1' where playername='$userstats3[playername]'";
21= mysql_query($buymes) or die("Kan geen mes kopen");
22= echo "U heeft een mes gekocht";
23= } else{ echo "Sorry te weinig geld";
24= }
25=}

zie jij mischien een klein foutje???

Foutmelding:
Parse error: parse error in /home/httpd/vhosts/freepgs.com/httpdocs/phpfreakz/buy.php on line 23
 

25/02/2004 22:33:00
Quote Anchor link
Kan het zijn dat er een

elseif($controle <= '0') {

moet staan??
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 22:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
 if($buy==mes)
{

   $controle = $userstats3[money] - 900;
   if($controle >= '0')
   {

   $minmoney=900;
   $pluskracht=20;
   //enz...
?>

Er stond 2 keer een {
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 23:14:00
Quote Anchor link
Als ik eens iets voor mag stellen.

Je code nu is niet erg geschikt om uit te breiden. Wanneer je een product hebt, heb je een blok code. Heb je er 20 heb je 20 dezelfde blokken code, waar precies het zelfde gedaan wordt.

Als je nu eens een array maakt met al je mooie producten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'connect.php';
session_start();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if (isset($_SESSION['player']))
{

   // even iets logischere naamgeving toegepast
  $player=$_SESSION['player'];
  $sqlquery="SELECT * from km_users where playername='$player'";
  $sth=mysql_query($sqlquery) or die("Could not get user stats");
  // sth: statement handler
  $result=mysql_fetch_array($sth);
  // result

$producten = array(
  'mes' => array (
    'prijs' => 900,
    'kracht' => 20,
    'nr' => 1
   ),
  'knuppel' => array (
    'prijs' => 900,
    'kracht' => 20,
    'nr' => 2
   )
);


$buy = $_REQUEST['buy']; // leve superglobals

if (!isset($producten[$buy])) {
    die "product bestaat niet";
}
else {
    if (($result['money'] < $product[$buy]['prijs']) {
      echo "U heeft te weinig geld voor een $buy, u heeft nog $result[money] tegoed.";
    }
else {
       $updatequery = "update km_users set money=money-'$product[$buy][prijs]',power=power+'$product[$buy][kracht]',pistool$product[$buy][nr]=pistool$product[$buy][nr]+'1' where playername='$result[playername]";
       $updateresult  = mysql_query($updatequery) or die "Database error!";
       echo "U heeft een $buy gekocht";
    }
}
Gewijzigd op 25/02/2004 23:17:00 door Arend a
 

25/02/2004 23:30:00
Quote Anchor link
ThxThxThx hij doet het helemaal:D:D:D
alleen als ik niet genoeg geld heb dan segt ie:

Je hebt niet genoeg geldJe hebt niet genoeg geldJe hebt niet genoeg geldJe hebt niet genoeg geldJe hebt niet genoeg geldJe hebt niet genoeg geld

achter elkaar??:S weet je mischien hoe ik daar
"Je hebt niet genoeg geld" van kan maken en dus niet honderd keer:P

oowjah weetje ook mischien hoe je dat doet van dat je automatisch door schakeld naar een andere page klik maar op www.lekkerweertje.nl daar word je van lekkerweertje.nl naar lekkerweertje.nl/nieuw1 doorgeschakeld.....

alvast thx:D
 
Arend a

Arend a

26/02/2004 10:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header("Location: http://www.example.com/"); /* Redirect browser */

/* Make sure that code below does not get executed when we redirect. */

exit;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.