mijn vrienden en priveberichten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin Radioo

Marvin Radioo

13/03/2011 16:05:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met mijn website.
nu heb ik het volgende probleem.
Ik wil het aantal ongelezen priveberichten uit de db halen.
en het aantal openstaande vriendenverzoeken.

Nu gebruik ik voor priveberichten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
//verbinding maken

    $Mysqli = new mysqli($db['host'], $db['gebruikersnaam'], $db['wachtwoord'], $db['database']);

        if(mysqli_connect_errno())

        {


            echo 'Fout bij verbinding: '.$Mysqli->error;

        }



    $sql = "
        SELECT
            *
        FROM
            priveberichten
        WHERE
            gelezen = 0 AND voor='"
. $mysql->real_escape($leden->getId()) . "'
        "
;
    if(!$result = $Mysqli->query($sql))
    {

        trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
    }

?>


Dat werkt.
en dan zet ik in het menu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
('.$Mysqli->affected_rows.')


Maar hoe kan ik mijn vrienden nu ook nog uit de db halen?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:31:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2011 16:08:21
Quote Anchor link
Een aparte query draaien om ze uit de 'friends_request' table te halen?
Dit heeft niet echt veel met prive-berichten te maken...
Gewijzigd op 13/03/2011 16:20:27 door - Ariën -
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

13/03/2011 16:09:38
Quote Anchor link
ja hoor ;)

Moet toch ongeveer dezelfde query hebben :S
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/03/2011 16:18:46
Quote Anchor link
wat heeft $Mysqli->affected_rows te maken met je vraag?

gaat je eerst eens verdiepen in sql en de betreffende php functies.

En zo te zien ben je ook zo inconsequent als de pest met je variabele naamgeving, dan wel mix je object/procedureel van mysql door elkaar
 
Write Down

Write Down

13/03/2011 16:42:52
Quote Anchor link
Zoals velen zeggen:
- Leer eerst de algemene PHP kennis
- Verdiep in je het SQL gebeuren
- Begin dan pas te prutsen met OOP. (na zeker een jaar ervaring)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.