Minder pagina's gebruiken met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 10:06:47
Quote Anchor link
Ik heb het meteen uitgeprobeerd en met weinig suc6 dus $_GET['pag'] bestaat niet.
Ik had gehoopt dat het een stuk simpeler was, maar het is dus niet zo.
De regel 13 blijft de fout vermelden ( "if (isset($_GET['pag']) {" )
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 13:27:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2011 10:20:23
Quote Anchor link
The Force op 14/06/2011 09:42:11:
Het resultaat van print_r is het best te bekijken in de page source.

of je zet het tussen <pre> en </pre> ;-)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/06/2011 10:27:57
Quote Anchor link
if (isset($_GET['pag']) {

Moet zijn:

if (isset($_GET['pag']) ) {

Je mist een )
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 10:46:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
//Url voorbeeld: www.jarekdanowski.nl?pag=home
//Url voorbeeld: www.jarekdanowski.nl?pag=contact

//Kijken of de de get bestaat
//Als deze bestaat $pagina vullen met de get
//strtolower is een functie op je complete string in kleine letters om te zetten

if(isset($_GET['pag'])) {
    $pagina = strtolower($_GET['pag']);
}

//Als de get niet bestaat zit je meestal op de home pagina
else {
    $pagina = 'home';
}

//Menu
echo '<a href="?pag=home">Home</a> ';
echo '<a href="?pag=contact">Contact</a> ';
echo '<br /><br />';

//Dit geval is de $_GET['pag'] = home
if($pagina == 'home') {
    $tekst = 'Welkom op mijn website bla bla bla bla bla....';
}

//Dit geval is de $_GET['pag'] = contact
elseif($pagina == 'contact') {
    $tekst = 'Neem contact met mij op doormiddel van bla bla bla bla bla..';
}

//$_GET['pag'] is niet 'home' of 'contact'
else {
    $tekst = 'Pagina niet gevonden check of je url wel klopt.';
}

//De pagina gerelateerde tekst laten zien.
echo $tekst;
?>
Gewijzigd op 14/06/2011 10:46:35 door Johan van der Molen
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 11:14:09
Quote Anchor link
yeah, het werkt bijna ;D( ik heb geen foutmelding). Nog maar een ding en het is helemaal opgelost (vind ik) na regel 20 van de php code van "Johan van der Molen" (bedankt trouwens voor de code) daar staat de tekst allemaal op "1"!! pagina en dat is mijn "index.php" (of heb ik iets fout en moet vanaf regel 20 op een andere pagina?) want dat is uiteindelijk mijn doel ongeveer 2 pagina's een alle codes met verwijzingen en opmaak, op de andere pagina met de teksten
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/06/2011 11:20:20
Quote Anchor link
Heb je niet per ongeluk iets als:

print include "pagina.php";
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 11:30:43
Quote Anchor link
Pieter van Linschoten op 14/06/2011 11:20:20:
Heb je niet per ongeluk iets als:

print include "pagina.php";


hmmm als je me duidelijk zou kunnen uitleggen hoe en wat over
'print include "pagina.php" '
dan zou ik dat erg op prijs stellen OF :O misschien snap ik het even snel laten zien wat ik denk ik moet
'print include "pagina.php" '
zeg maar op regel 19 zetten en 20 en erna moet ik op pagina.php zetten ( heb ik het goed?)

Toevoeging op 14/06/2011 11:33:14:

Het werkt yeah ;D bedankt voor al jullie hulp
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 11:48:05
Quote Anchor link
Jarek Danowski op 14/06/2011 11:14:09:
yeah, het werkt bijna ;D( ik heb geen foutmelding). Nog maar een ding en het is helemaal opgelost (vind ik) na regel 20 van de php code van "Johan van der Molen" (bedankt trouwens voor de code) daar staat de tekst allemaal op "1"!! pagina en dat is mijn "index.php" (of heb ik iets fout en moet vanaf regel 20 op een andere pagina?) want dat is uiteindelijk mijn doel ongeveer 2 pagina's een alle codes met verwijzingen en opmaak, op de andere pagina met de teksten


Moet er nog wat aangepast worden?
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Ik heb het al ( kan ik mijn topicnaam een andere naam geven zodat er staat opgelost of zo?) nu ga ik mijn site helemaal omgooie naar php codes ;D ( wat leuk :D)
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

14/06/2011 11:52:35
Quote Anchor link
Ok succes!
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 13:03:48
Quote Anchor link
Jammer genoeg heb ik nu weer een probleem maar dan met mijn tekst.php de eerste 2 teksten doen het echt super. Maar toen ik aan mijn 3de tekst wou gaan weken merkte ik op dat mijn "beta"-site daar een tabel had met een menu ( dus als je op die linker menu op de link drukte kreeg je nog een tabel met daarin een menu) Ik laat jullie heel eenvoudig zien wat ik heb :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
elseif($pagina == 'planten') {
    $tekst = '<td colspan="2" valign="top">
<h4>
Tekst
</h4>
<center>
<img src="foto.jpeg">
</center
</td>
<td valign="top"><br>
<h4 class="inspringen">
      //Menu
      echo '
<a href="hostas.htm">Hostas</a>'; // hier geeft de website dat het fout is
      echo '
<br /><br />';                        
</h4>
</td>'
;
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2011 13:06:27
Quote Anchor link
Je sluit $tekst op regel 3 nergens meer af.
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 13:07:37
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/06/2011 13:06:27:
Je sluit $tekst op regel 3 nergens meer af.


Dat doe ik toch op regel 17 ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2011 13:12:32
Quote Anchor link
Nee, ik zie dat je echo nog in je HTML staat.
Dus voordat je die echo plaatst moet je die string nog afsluiten.

Nog mooier is natuurlijk om gewoon die echo op regel 14/15 te vergeten.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2011 13:15:42
Quote Anchor link
Jarek Danowski op 14/06/2011 13:07:37:
- SanThe - op 14/06/2011 13:06:27:
Je sluit $tekst op regel 3 nergens meer af.


Dat doe ik toch op regel 17 ?


Technisch gezien (zie de kleurtjes) sluit je het op regel 14 af.
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 13:21:25
Quote Anchor link
Ik heb sinds ik die include gebruik opeens per pagina een "1" staan :S heel raar, maar waar. hoe kan ik die verwijdere ?
Gewijzigd op 14/06/2011 15:47:50 door Jarek Danowski
 
Maarten PHP

Maarten PHP

14/06/2011 16:51:50
Quote Anchor link
heb je soms dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print include 'pagina.php';
?>


Dan moet die print weg.

Of toon je code hoe hij er nu uitziet.
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

14/06/2011 16:55:13
Quote Anchor link
JA dat was het, ik heb de print nu eruit het ziet er goed uit nu.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

14/06/2011 16:59:08
Quote Anchor link
Mooi
 
Jarek Danowski

Jarek Danowski

15/06/2011 10:59:43
Quote Anchor link
Ik heb nu een index.php met daarin ergens een include die verwijst naar pagina.php, dat werkt. Maar nu is de vraag: Kan ik in pagina.php NOG een include plaatsen die verwijst naar pagina1.php?
Als jullie de code willen zien van mijn php willen zien, dat is gewoon die wat hierboven vermeld staat van Johan van der Molen Maar dan staat vanaf regel 20 op pagina.php en heel simpel genomen wil ik 26 heb ik dit staan;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
elseif($pagina == 'verder') {
    $tekst = 'if(isset($_GET['pag'])) {
    $pagina = strtolower($_GET['
pag']);
}
else {
    $pagina = '
home';
}
echo '
<a href="?pag=test1">Test1</a> ';
echo '
<a href="?pag=test2">Test2</a> ';
echo '
<br /><br />';

        include "pagina2.php"'
;
}

?>
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.