Miniscript werkt niet naar behoren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ane Lenstra

Ane Lenstra

03/12/2009 17:07:00
Quote Anchor link
Als luie beheerder gebruik ik een CMS: PHPFusion. Ondertussen probeer ik wel PHP te leren, en dat gaat mij vrij aardig af. Maar sommige dingen snap ik even niet, zoals deze.

Ik probeer een redelijk klein script op de site in te voegen, maar ik krijg de volgende foutmelding wanneer ik dit met behulp van error_reporting doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/vhosts/frisianpride.nl/httpdocs/themes/templates/panels.php(59) : eval()'d code on line 11

Warning: file_get_contents(http://voetbal4u.com/feed/) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/vhosts/frisianpride.nl/httpdocs/themes/templates/panels.php(59) : eval()'d code on line 11


Daaruit neem ik op dat de panels.php niet juist is. Deze heb ik vervangen door de originele panels.php zoals die is geleverd door PHP Fusion. Bij een andere PHPFusion gebruiker werkt dit script wel, terwijl die dezelfde panels.php gebruikt...

Wie zou mij uit de brand kunnen helpen?

Panels.php ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
<?php
if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location: ../../index.php"); exit; }

// Calculate current true url
$script_url = explode("/", $_SERVER['PHP_SELF'].(FUSION_QUERY ? "?".FUSION_QUERY : ""));
$url_count = count($script_url);
$base_url_count = substr_count(BASEDIR, "/") + 1;
$start_page = "";
while ($base_url_count != 0) {
    $current = $url_count - $base_url_count;
    $start_page .= "/".$script_url[$current];
    $base_url_count--;
}


define("START_PAGE", substr(preg_replace("#(&amp;|\?)(s_action=edit&amp;shout_id=)([0-9]+)#s", "", $start_page), 1));

// Side & center panels
ob_start();
$plc = 0;

// Render left panels
if(!defined("ADMIN_PANEL")){
    if (check_panel_status("left")) {
        $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".DB_PANELS." WHERE panel_side='1' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order");
        if (dbrows($p_res)) {
            while ($p_data = dbarray($p_res)) {
                if (checkgroup($p_data['panel_access'])) {
                    if ($p_data['panel_type'] == "file") {
                        $panel_name = $p_data['panel_filename'];
                        include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
                    }
else {
                        eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
                    }

                    $plc++;
                }
            }
        }
    }
}
else{
    require_once ADMIN."navigation.php";
}


define("LEFT", ob_get_contents());
ob_end_clean();

// Render right panels
$prc = 0;
ob_start();
if(!defined("ADMIN_PANEL")){
    if (check_panel_status("right")) {
        $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".DB_PANELS." WHERE panel_side='4' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order");
        if (dbrows($p_res)) {
            while ($p_data = dbarray($p_res)) {
                if (checkgroup($p_data['panel_access'])) {
                    if ($p_data['panel_type'] == "file") {
                        $panel_name = $p_data['panel_filename'];
                        include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
                    }
else {
                        eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
                    }

                    $prc++;
                }
            }
        }
    }
}

define("RIGHT", ob_get_contents());
ob_end_clean();

// Set the require div-width class
if(defined("ADMIN_PANEL")){
    $main_style = "side-left";
}
elseif ($plc && $prc) {
    $main_style = "side-both";
}
elseif ($plc && !$prc) {
    $main_style = "side-left";
}
elseif (!$plc && $prc) {
    $main_style = "side-right";
}
elseif (!$plc && !$prc) {
    $main_style = "";
}


// Render upper center panels    
ob_start();

if(!defined("ADMIN_PANEL")){
    echo "<a id='content' name='content'></a>\n";
    if (iADMIN && $settings['maintenance']) {
        echo "<div class='admin-message'>".$locale['global_190']."</div>";
    }

    if (iSUPERADMIN && file_exists(BASEDIR."setup.php")) {
        echo "<div class='admin-message'>".$locale['global_198']."</div>";
    }

    if (iADMIN && !$userdata['user_admin_password']) {
        echo "<div class='admin-message'>".$locale['global_199']."</div>";
    }

    if (check_panel_status("upper")) {
        $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".DB_PANELS." WHERE panel_side='2' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order");
        if (dbrows($p_res)) {
            while ($p_data = dbarray($p_res)) {
                if (checkgroup($p_data['panel_access'])) {
                    if ($p_data['panel_display'] == 1 || $settings['opening_page'] == START_PAGE) {
                        if ($p_data['panel_type'] == "file") {
                            $panel_name = $p_data['panel_filename'];
                            include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
                        }
else {
                            eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }
}

define("U_CENTER", ob_get_contents());
ob_end_clean();

// Render lower center panels
ob_start();

if(!defined("ADMIN_PANEL")){
    if (check_panel_status("lower")) {
        $p_res = dbquery("SELECT * FROM ".DB_PANELS." WHERE panel_side='3' AND panel_status='1' ORDER BY panel_order");
        if (dbrows($p_res) != 0) {
            while ($p_data = dbarray($p_res)) {
                if (checkgroup($p_data['panel_access'])) {
                    if ($p_data['panel_display'] == 1 || $settings['opening_page'] == START_PAGE) {
                        if ($p_data['panel_type'] == "file") {
                            $panel_name = $p_data['panel_filename'];
                            include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
                        }
else {
                            eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }
}

define("L_CENTER", ob_get_contents());
ob_end_clean();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:00:57
 
Stefan

Stefan

03/12/2009 17:21:00
Quote Anchor link
je host geeft geen toegang tot file_get_contents.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

03/12/2009 17:46:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat aan kunnen zetten?
Mijn server gebruikt PLESK
 
- SanThe -

- SanThe -

03/12/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Dat zal je host dan moeten doen.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

03/12/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Mm dat is minder.

In ieder geval bedankt voor de hulp!!
 
John D

John D

03/12/2009 20:15:00
Quote Anchor link
Misschien in je .htaccess:
php_value allow_url_fopen = On
Ik werk ook op een plesk host en heb in mijn .htaccess een php.ini instelling succesvol overruled.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

03/12/2009 23:27:00
Quote Anchor link
Mmm, dan krijg ik een 500 internal server error, lijkt me ook niet echt goed. :p
 
John D

John D

03/12/2009 23:42:00
Quote Anchor link
Heb ik ook gehad. Was even zoeken, ik had dubbel quote nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php_value session.save_path "phpsessions"

Dit is de enige regel in mijn .htaccess
session files komen nu in /httpdocs/phpsessions
Ik had het probleem dat deze PLESK hoster geen PHP startsession() ondersteunde op de default locatie /var/lib/php/sessions, was niet writeable. Belachelijk overigens want de httpd deamon ruim dit ook weer op (mits goed ingesteld).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

04/12/2009 10:03:00
Quote Anchor link
Dat werkt helaas ook niet. :(
Bedankt voor de hulp en moeite in ieder geval!
Ik heb een ticket geplaatst bij mijn hosting en hoop dat zij vanaf daar iets open kunnen zetten of iig mij kunnen helpen een oplossing te vinden!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.