mis een stuk in mijn script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Huibert linden

huibert linden

08/01/2011 16:37:50
Quote Anchor link
Ik heb een vraag. Ik heb nu een script gemaakt dat het redelijk doet tot ik variable uit mijn database wil opvragen en wil invoeren. Ik vind het ook logisch want ik mis een stuk maar weet niet wat ik daar moet zetten. Kan iemand mij helpen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php include("../connection.php"); ?>
<?php include("../div.php");?>
            
        </div>
            <div id="content">
                <div id="welkom">
                
                <h2>gegevens van de Clubs</h2>
                </div>
                </div>
<?php                
Query = mysql_query("SELECT naam_club,speelstad,naam_stadion,opgericht,stadion_grote,landstitels FROM gegevens_club where naam_club = 'Ajax'");
?>

<?php
$naam_club
= 'naam_club';
$speelstad = 'speelstad';
$naam_stadion = 'naam_stadion';
$opgericht = 'opgericht';
$stadion_grote = 'stadion_grote';
$landstitels = 'landtitels';
?>
                
<center>
<table border="1">
<tr>
     <td>
naam van de club
     </td>
    <td>
<?phpecho $naam_club;?>
    </td>
</tr>
<tr>
     <td>
speelstad
     </td>
    <td>
<?phpecho $speelstad;?>
    </td>
</tr>
<tr>
     <td>
naam van stadion
     </td>
    <td>
<?phpecho $naam_stadion;?>
    </td>
</tr>
<tr>
     <td>
opgericht in
     </td>
    <td>
<?phpecho $opgericht;?>
    </td>
</tr>
<tr>
     <td>
maximum capaciteit stadion
     </td>
    <td>
<?phpecho $stadion_grote?>
    </td>
</tr><tr>
     <td>
aantal landstitels gewonnen
     </td>
    <td>
<?phpecho $landstitels;?>
    </td>
</tr>
</center>
<?php include("../footer.php");?>


Toevoeging op 08/01/2011 16:41:28:

ik weet dus dat er in iedergeval iets tussen regel 13 en 14 moet maar weet niet wat
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:22:41
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:41:40
Quote Anchor link
Regel 13 t/m 20 kunnen weg. Op die plaats moet je de data uit de database fetchen.

Je was toch nog bezig in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/unexpected-tvariable/75496/last/

Dan is bovenstaand een dubbelpost en kan het dicht.
Gewijzigd op 08/01/2011 16:44:20 door - SanThe -
 
Huibert linden

huibert linden

08/01/2011 16:48:11
Quote Anchor link
ja maar toen werd gezegd dat het verkeerd, gepost was dus wist niet waar het nu moest.

Maar hoe zit dat fetchen dan zou je dat kunnen uitleggen want snap dat niet. En ik moet toch ergens aangeven wat die variablen zijn ?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:53:03
Quote Anchor link
Lees de tutorials eens door op www.phptuts.nl/
 
Huibert linden

huibert linden

08/01/2011 16:57:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 08/01/2011 16:53:03:
Lees de tutorials eens door op www.phptuts.nl/


ja maar dan weet ik niet precies wat ik moet zoeken. Ik kan nergens iets vinden op fetchen
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:58:55
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/01/2011 16:59:01
 
Huibert linden

huibert linden

08/01/2011 17:05:36
Quote Anchor link
nou ik zal dat vanavond helemaal gaan doorlezen en hopen dat ik het dan kan fixen.

Maar waarom heb je regel 14 tot/met 20 dan niet nodig, daar geef ik toch de waarde van de variable aan ?
 
Milo S

Milo S

08/01/2011 17:14:57
Quote Anchor link
Das nou juist onder andere het nut van een database! Je hoeft niet handmatig je waarde in het script mee te geven. Zo kan je data opslaan en zo allemaal netjes weergeven.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 17:15:29
Quote Anchor link
Je stopt daar gewoon die zelfgetypte stukjes tekst in dat is niet wat jij wilt. Jij wilt de tekst uit de database halen. Ga eerst maar eens lezen dan zal je het wel snappen.
 
The Ultimate

The Ultimate

08/01/2011 19:10:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Query = mysql_query("SELECT naam_club,speelstad,naam_stadion,opgericht,stadion_grote,landstitels FROM gegevens_club where naam_club = 'Ajax'");
?>

Dit klopt niet. 'Query' moet een variabele zijn (dollarteken vergeten).

Hier een voorbeeld van een werkende db-query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql
= "SELECT naam_club, naam_stadion FROM gegevens_club WHERE naam_club = 'Ajax'";
$result = mysql_query($sql);
if (!$result) {
    echo "Could not successfully run query ($sql) from DB: " . mysql_error();
    exit;
}


if (mysql_num_rows($result) == 0) {
    echo "No rows found, so nothing to print";
    exit;
}


while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    echo $row["naam_club"];
    echo $row["naam_stadion"];

}


?>
Gewijzigd op 08/01/2011 19:11:48 door The Ultimate
 
Milo S

Milo S

08/01/2011 19:24:22
Quote Anchor link
Ik doe het persoonlijk altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$sql
= "
SELECT
    naam_club,
    naam_stadion
FROM
    gegevens_club
WHERE
    naam_club = 'Ajax'
"
;

if( $res = mysql_query( $sql ) )
{

    if( mysql_num_rows( $res ) > 0 )
    {

        while( $row = mysql_fetch_assoc( $res ) )
        {

            echo $row['naam_club'];
            echo $row['naam_stadion'];
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er zijn geen resultaten gevonden.';
    }
}

else
{
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

?>


Maar das denk kwestie van smaak. Al denk ik niet dat Huibert wat opschiet met voorbeelden, hij moet denk maar even goed gaan kijken naar wat tutorials van bijvoorbeeld phptuts.nl
 
Huibert linden

huibert linden

09/01/2011 10:47:08
Quote Anchor link
Ik heb het script werkende.
Met dank aan jullie dus daar wil ik jullie effe voor bedanken

Toevoeging op 09/01/2011 10:59:40:

kan dus een slotje op
 
Milo S

Milo S

09/01/2011 16:31:37
Quote Anchor link
Tja en wat is het eindresultaat? Kijken of het wel goed is ;)...
Er komen hier geen slotjes op want andere kunnen misschien wel zelfde vraag nodig hebben, en dan dit topic gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.