Missing argument (n00b vraag?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nog redelijk nieuw op het gebied van PHP.
Ik heb een leeftijdscriptje gevonden op internet, werkt prima! Alleen nu haal ik de leeftijd uit een variabel, en begint het script te zeuren dat hij alleen het eerste argument van de functie ontvangt. Dit heeft te maken met de komma die de dag, maand en jaar van elkaar scheidt in $age. Ik weet dat leeftijd(12,12,1989); wel werkt, maar dat wil ik juist niet omdat ik $age eigenlijk uit een database haal.

Hoe los ik op dat de functie de hele variabel $age uitleest i.pv. alleen het eerste getal??? Dankje

CODE:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function leeftijd($dag,$maand,$jaar) {

    $huidigDag = date('d');
    $huidigMaand = date('m');
    $huidigJaar = date('Y');
    $leeftijd = $huidigJaar - $jaar;
    
    if ($huidigMaand < $maand || $huidigMaand == $maand && $huidigDag < $dag) {
        $leeftijd--;
    }

    return $leeftijd;
}

$age = "12,12,1987";
leeftijd($age);  
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rogier Burton
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:30:23
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:31:00
Quote Anchor link
$age is bij jou één string. De functie leeftijd() verwacht echter 3 (drie) parameters, de dag, de maand en het jaar.

Edit: Database? Waarom ga je dan in php lopen klooien met de leeftijd? Verder heb ik hele grote twijfels over de data die in jouw database staat. Sla jij wel een datum op in het formaat yyyy-mm-dd ?

Edit 2: In PostgreSQL heb je hiervoor de functie AGE() tot je beschikking, in MySQL zul je zelf even een opzetje moeten maken. Maar ook dat is geen rocket science.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:40:00
Quote Anchor link
pqFrank,

De data die in mijn databasse staat is correct. Gewoon 12,12,1989 als type Text(255). Maar dit is het probleem niet, denk ik. De regel 12,12,1989 moet inclusief komma's in een variabel opgeslagen worden. Ja dit kan, want als ik die variabel dan echo komt er gewoon netjes 12,12,1989 te staan, maar waarom kan ik die variabel dat niet in een functie gebruiken? :S
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Rogier schreef op 25.11.2007 18:40:
De data die in mijn databasse staat is correct. Gewoon 12,12,1989 als type Text(255). Maar dit is het probleem niet, denk ik.
Dan heb ik nieuws voor je, dit is wel een probleem.

1) TEXT is geen datum, geen DATE.
2) 12 komma 12 komma 1989 is geen datum, maar een stuk tekst. Dat jij daar enige betekenis aan toekent, mag je zelf weten, jouw database doet dat echter niet. Net zo min als jouw php-script.

Oplossing: Sla een datum op als een datum en laat de database het rekenwerk doen. Gebruik je een echte database zoals PostgreSQL, dan gebruik je het datatype TIMESTAMP en de functie AGE() om de leeftijd te berekenen. In de dataramp MySQL gebruik je het datatype DATE en kun je met wat SQL een berekening inelkaar prutsen.

Edit: Stukje SQL van Jan Koehoorn om leeftijden te berekenen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
(
  YEAR(CURRENT_DATE()) - YEAR(geboortedatum))
 - IF(RIGHT(CURRENT_DATE(),5) < RIGHT(geboortedatum,5),1,0
)
  AS leeftijd
FROM
  tabelnaam

Niet getest en dus geen garantie dat het werkt. Zorg wel voor een kolom geboortedatum wat een DATE is en geef de juiste tabelnaam op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:50:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de functie! Die heeft een datum nodig als dd,mm,yyyy.
DAAROM heb ik gekozen voor de foutieve manier. Ik gebruik MySQL.... iemand een beter idee om een leeftijd te berekenen waarvan de geboortedatum uit een database getrokken wordt?
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:52:00
Quote Anchor link
Deze functie gooi je weg, die heb je namelijk helemaal niet nodig.

Zie mij edit voor een stuk SQL wat in MySQL zou moeten werken.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/11/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(FROM_DAYS(TO_DAYS(NOW())-TO_DAYS(geboortedatum)), '%Y') AS leeftijd FROM tabel
 
- -

- -

25/11/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$dag = "12";
$maand = "12";
$jaar = "1987";

leeftijd($dag,$maand,$jaar);
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 08:25:00
Quote Anchor link
Kruidnootje.nl schreef op 25.11.2007 21:19:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$dag = "12";
$maand = "12";
$jaar = "1987";
leeftijd($dag,$maand,$jaar);


Kijk dat is natuurlijk ook nog een idee, en dan dag, maand en jaar in een aparte rij in de database. Bedankt, ik zal deze eerst eens proberen...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/11/2007 08:38:00
Quote Anchor link
Waarom gooi je zo'n goed advies van pgFrank weg? Je database is hier 100x sneller met berekenen dan PHP. Om al je datums om te zetten naar een goed datum formaat zou je iets van een scriptje kunnen maken die alle datum van dd,mm,jjjj omzet naar dd-mm-yyyy d.m.v. een update query. vervolgens verander je even het datatypen en voila, je kunt met datums gaan rekenen.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 08:45:00
Quote Anchor link
Waarom proberen de meeste mensen toch altijd eerst de minst interessante oplossing?
 
Frank -

Frank -

26/11/2007 10:07:00
Quote Anchor link
Ai, ai, ai... Wat een ellende! Ga toch eerst eens leren wat een database is, wat hij doet en waar hij goed in is. Waar je nu mee bezig bent, het verknallen van je data, is echt zonde van de tijd. En niet alleen jouw tijd, ook de tijd van diegene die je proberen te helpen, je weigert iets te doen met de kant-en-klare oplossingen die nog veel problemen oplossen.

En de "oplossing" van Kruidnootje is niet meer dan het correct interpreteren van de functie leeftijd(). Die eist namelijk 3 parameters, wat ik ook al constateerde in mijn eerste reactie en wat jij ook hoort te weten.

Ps. Sla jij de naam 'Rogier' ook op in 6 verschillende kolommen? Dus voor iedere letter een aparte kolom? Als je consequent bent, doe je dat wel, de datums wil je nu tenslotte op dezelfde manier naar de bliksem helpen.

My2Cents
 
- -

- -

26/11/2007 10:33:00
Quote Anchor link
pgFrank, ik liet geen oplossing zien, alleen een nog simpelere uitleg over hoe je de functie moet gebruiken dan jij in je eerste post zei:

Quote:
$age is bij jou één string. De functie leeftijd() verwacht echter 3 (drie) parameters, de dag, de maand en het jaar.


Wat ik mij afvraag is of Rogier wel de bais van PHP kent ;)
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 13:41:00
Quote Anchor link
jullie hebben gelijk, ik heb gewoon weinig kennis van PHP en ik zoek naar een voor mij simpele oplossing! kan misschien iemand mij een wat voor mij duidelijker voorbeeld geven?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/11/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Rogier, er wordt hier van alles genoemd waarvan je veel kunt leren. Het helpt namelijk ook bij eventueel latere php scripts (in feite groeit je php kennis als je het (probeert) te gebruiken)

Maar als je echt niks wilt leren kan het ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$age
= "12,12,1987";
$age_array = explode(',',$age);
leeftijd($age_array[0],$age_array[1],$age_array[2]);
?>


Lees A.U.B. ook door wat verder geschreven is en probeer het te snappen. Wat je nu hebt zal misschien lang goed gaan maar uiteindelijk kom je problemen tegen waarbij je geheid data zult verliezen (tenminste je hebt dan corrupte data die niet meer te repareren is)
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 15:36:00
Quote Anchor link
TJVB, je voorbeeld werkt uitstekend! Ik wil de andere voorbeelden wel snappen, maar het is voor mij alleen nog een beetje moeilijk allemaal. Dingen zoals SELECT DATE_FORMAT(FROM_DAYS(TO_DAYS(NOW())-TO_DAYS(geboortedatum)), '%Y') AS leeftijd FROM tabel snap ik niet 1, 2, 3.

Iedereen heel erg bedankt voor al zijn/haar inzet!
 
Crispijn -

Crispijn -

26/11/2007 15:43:00
Quote Anchor link
Rogier, als je het nou eens niet probeert te snappen maar gewoon in je query gooit waarmee je alles uit de database haalt... Dit werkt vele mallen sneller en eenvoudiger dan zoals jij nu werkt.

Dus:
1. Gooi gewoon een datum in een date of datetime veld in je database, daar is niks te snappen aan.

2. haal met de query die arjan gaf de leeftijd op.

3. Achterover leunen met een pint erbij...
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Oke, na wat gepiel is het gelukt, alleen nu is (bijvoorbeeld) mijn leeftijd 0018. Lijkt me niet zo netjes. Is hier een oplossing voor of doe ik weer iets fout?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Misschien dat je eventueel hier nog wat aan hebt.
 
GaMer B

GaMer B

26/11/2007 16:11:00
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/11/2007 16:15:00
Quote Anchor link
je kunt het in je mysql en in je php aanpassen:
mysql: gebruik %y ip.v. %Y
php: ltrim($leeftijd,'0');
met de php variant kunnen ook de leeftijden van 100 en ouder gewoon.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.