mkdir: Nieuwe directory aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kitty N

kitty N

11/05/2009 11:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het uploaden van bestanden. Omdat er heel veel bestanden kunnen zijn moet er van te voren een map aan gemaakt worden, dit doe ik doormiddel van mkdir alleen krijg ik de volgende fout:

PHP Warning: mkdir(./bijlagen/1/2/3): No such file or directory

Dit is de code (uploaden.php):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$map1
= './bijlagen/' . $nFormule . "/" . $nFiliaal . "/" . $nLocatie;

if (!file_exists($map1))
{

      mkdir($map1, 0777);  //Regel 46
}
?>


Weet misschien iemand wat ik verkeerd doe?

Mijn bestand(php file(uploaden.php)) staat in een map (noem ik even test), in de map test heb ik al een map bijlagen, maar in de map bijlagen moeten mappen worden aangemaakt.
Ik heb dus al dit: test/bijlagen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kitty N
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:52:36
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2009 11:24:00
Quote Anchor link
Dan bestaat deze ./bijlagen/1/2 directory niet denk ik.

Edit: Het is sowieso geen goed idee om een map/bestandsnaam met een cijfer te laten beginnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Kitty N

kitty N

11/05/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Maar met mkdir maak ik toch een nieuwe directory aan? :$

EDIT: Geen getallen, alleen is het probleem dan dat ik alle bestanden in 1 map moet doen. Er zijn namelijk heel veel verschillende formules daarin zitten weer filialen en daarin weer locaties. Ze hebben allemaal een ID, heb 1/2/3 maar even als voorbeeld gepakt maar normaal staan daar andere getallen. Het ID van formule, filiaal en locatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/05/2009 11:29:00
Quote Anchor link
als je ./bijlagen/1/2 wil aamaken moet de map ./bijlagen/1/ al bestaan
Als dat niet het geval is moet je die eerst aanmaken.
 
Kitty N

kitty N

11/05/2009 11:33:00
Quote Anchor link
@ Jacco, bedankt daar zit denk ik de fout! Hier ga ik nog even mee aan de slag.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/05/2009 11:35:00
Quote Anchor link
succes
 
Kitty N

kitty N

11/05/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Bedankt het is gelukt!

Jammer dat mkdir zelf dan niet al die mappen aanmaakt, maar goed is nu anders opgelost.

Heb het zo opgelost (voor die gene die hier ook een keer tegen aanlopen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if(!file_exists("./bijlagen/" . $nFormule))
        {

            mkdir("./bijlagen/" . $nFormule, 0777);
        }

        if(!file_exists("./bijlagen/" . $nFormule . "/" . $nFiliaal))
        {

            mkdir("./bijlagen/" . $nFormule . "/" . $nFiliaal, 0777);
        }

        if(!file_exists("./bijlagen/" . $nFormule . "/" . $nFiliaal . "/" . $nLocatie))
        {

            mkdir("./bijlagen/" . $nFormule . "/" . $nFiliaal . "/" . $nLocatie, 0777);
        }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.