Mod af?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

30/12/2009 15:29:00
Anchor link
Luister, even voor de duidelijkheid, de helft van mij 4k posts zijn idd spam dus daar hoeven jullie al niet over te discussiëren. De andere helft staat vol met spelfouten en grammatica fouten dus eigenlijk zou mijn postcount 0 zijn. BOIET MIJ GEEN HOL, dit is maar een forum waar ik af en toe wat op brabbel. Dus @Karl, t slaat ook nergens op en dat weet ik en jij weet dat ik dat weet.

Maar terug naar waar we het over hadden. Ik heb twee botjes gemaakt, één botje zoekt eerst alle topics op. Je geeft zelf even het id van alle forums dat je wilt crawlen en dan gooit hij alle topics (titel + id) in m'n db. Ik vond 49k topics excl. admin only topics, koffiehoek en natuurlijk verwijderde topics. Dan heb ik nog een tweede botje geschreven dat telkens 200 topics (dus het id + forum) uit m'n db leest die ik net gevonden heb met m'n andere botje. Hij gaat ieder topic af en haalt alle berichten van de eerste pagina, als er 20 berichten op die pagina staat probeert hij nog een tweede pagina, als die leeg is gooit hij alle berichten in een multidimensionale array en gaat door met een volgend topic. Als er berichten op die tweede pagina staan .. etc. Zo komt er dus eigenlijk een oneindige lus voor ieder topic tot alle berichten uit ieder topic van die 200 topics opgehaald zijn. Alle berichten die in die ene array zitten worden in één query in m'n db gezet. Daarna worden de volgende 200 topics uit m'n db gehaald en begint de hele lus weer opnieuw. Waarom zou ik dan als dit zo gaat niet iedere x ms een nieuwe pagina met berichten op kunnen vragen? Hoe zou ik het anders doen? Hoe doet Google dat dan? Iedere dag een pagina? Nee, Google haalt een pagina op, haalt vervolgens weer alle pagina's op waarnaar wordt gelinkt op die ene pagina en gaat zo door, dan verstuurt de crawler een berg pagina's naar een ander botje dat alles verwerkt en de data ordent. Een moderne server kan daar makkelijk tegen.

Over die tijden die ik zou overdrijven: zo'n botje schrijven dat is echt een paar minuten werk als je weet hoe zoiets moet. Het is gewoon een simpel PHP scriptje dat eigenlijk bestaat uit een db connectie en één grote loop. Het moeilijkste was nog dat Bas in der tijd zo leuk was om tabellen te gebruiken en dan ook nog eens ze geen fatsoenlijke class/id te geven, daardoor werd ik even opgehouden bij het schrijven van de botjes. Ik gaf gewoon een command: "php bot-topics.php 1" via SSH, 1 hierin is het forum dat doorzocht moet worden en de rest kunnen jullie zelf wel uitvogelen.

Over die paar regels, ik kan wel voor ieder topic dat ik doorzocht/gevonden heb een bericht terugsturen naar de client, ten eerste heeft de client daar niets/niet veel aan en ten tweede kost tijd ook tijd en bij zo'n hoeveelheid dus ook dataverkeer etc.. Voor de geinteresseerde, ik zal hier het botje posten dat ik heb geschreven voor het ophalen van de topics. Wel op voorwaarde dat jullie niet het zullen gebruiken hier op PHP Hulp maar alleen om van te leren of weet ik wat. Want als nou ineens 10 mensen dat tegelijkertijd gaan uitvoeren hebben misschien andere gebruikers er last van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
    error_reporting(E_ALL);
    set_time_limit(0);
    //header('Content-type: text/html');
    
    echo '<pre>'.PHP_EOL;
    
    if (isset($_GET['forum'])) {
        $searchForum = $_GET['forum'];
        
        $stop = false;
        $count = 0;
        $database = array();
        while (!$stop) {
            $count++;
            
            if ($count == 1282) {
                $stop = true;
                echo "All topics received".PHP_EOL;
            }
else {
                $curl = curl_init();
                curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://phphulp.nl/forum/listtopics.php?cat=" . $searchForum . "&page=" . (($count * 30) - 30));
                curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
                $data = curl_exec($curl);
                curl_close($curl);
                $temp = strstr($data, '<div class="main_table">');
                $temp = explode('<div class="footer">', $temp);
                
                $tempData = $temp[0];
                
                $matcher = '<a href="showtopic.php?cat=' . $searchForum . '&id=';
                $matcher2 = '" title="';
                
                for ($i = 0; $i < 30; $i++) {
                    $tempData = strstr($tempData, $matcher);
                    $tempMatch = substr($tempData, strlen($matcher));
                    $tempTemp = explode('&page=', $tempMatch, 2);
                    $id = $tempTemp[0];
                    $tempData = $tempTemp[1];
                    
                    $tempData = strstr($tempData, $matcher2);
                    $tempMatch = substr($tempData, 9);
                    $tempTemp = explode('">', $tempMatch, 2);
                    $title = $tempTemp[0];
                    $tempData = $tempTemp[1];
                    
                    $database[] = array($id, $title);
                }
            }
        }

        
        mysql_connect("localhost", "bot", "stoned") or die(mysql_error());
        echo "Connected to MySQL".PHP_EOL;
        mysql_select_db("phphulp") or die(mysql_error());
        echo "Connected to Database".PHP_EOL;
        
        $query = "";
        $q = 0;
        foreach ($database as $item) {
            if ($q != 0) $query .= ", "; $q++;
            $query .= "(" . $item[0] . ", '" . mysql_real_escape_string($item[1]) . "', " . $searchForum . ")";
        }

        
        mysql_query("INSERT INTO topic (id, title, forum) VALUES " . $query) or die(mysql_error());
    }
else {
        echo "No forum set".PHP_EOL;
    }[
/code]

Ik weet dat het slordig is met mysql_*, maar het werkt, snel en duidelijk. Ik heb even $_GET['forum'] gebruikt zodat sommige onder jullie misschien snappen waar die variabele voor nodig is, eerst gebruikte ik dus de C-style arguments ($_SERVER['argc'][0]) voor. Nogmaals, je ziet dat ik een aantal lussen doe die uiteindelijk voor 49k topics dus heel vaak herhaald worden, om dan iedere keer een bericht te sturen is zo onnodig en alleen maar irritant uiteindelijk. Oh btw, zoals je ziet moet je wel voor ieder forum ook even kijken hoeveel pagina's met topics er zijn want dat heb ik niet ingebouwd, een automatische check hoeveel pagina's er zijn.

Edit: heb ik me genoeg verantwoord?
Omdat dus idd alle topics gewoon beschikbaar blijven zal ik geen archief online zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:10:12
 
Niels K

Niels K

30/12/2009 19:27:00
Anchor link
amen
 
Nibulez

Nibulez

30/12/2009 19:57:00
Anchor link
Quote:
Edit: heb ik me genoeg verantwoord?

Meer dan genoeg ;)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

30/12/2009 21:13:00
Anchor link
Nibulez schreef op 30.12.2009 19:57:
Quote:
Edit: heb ik me genoeg verantwoord?

Meer dan genoeg ;)


Gelukkig! Anders kon ik het nieuwe jaar niet in hoor.. ........................ * NOT *
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

26/12/2011 09:46:53
Anchor link
Srry voor bump maar nu zijn jullie ook geen mod-admin meer?
 
Wouter J

Wouter J

26/12/2011 10:23:59
Anchor link
@pepijn, dit is werkelijk helemaal belachelijk. Je gaat een topic bumpen van 2 jaar geleden waarin er een bug wordt besproken die al lang weer opgelost is...
En mochten een van deze mensen moderator zijn dan zie je bij hun naam 'moderator'.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

26/12/2011 10:27:36
Anchor link
Goh dat weet ik ook wel maar nu is the san ook geen mod meer...
Ik ze we een topic met : 2 mods ontmod maar die kan ik niet bekijken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2011 11:12:59
Anchor link
Echt, waarom bump je daarvoor een oud topic?
Is het niet zinvoller om in het vervolg even na te denken voordat wat je post?
Gewijzigd op 26/12/2011 11:13:11 door - Ariën -
 
Niels K

Niels K

27/12/2011 12:37:39
Anchor link
Tijd om dit topic te sluiten.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.