Mod Rewrite Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik was aan het proberen, mijn urls 'vriendelijk' te maken, met mod rewrite. Ik kom er alleen niet meer uit, ik zie niet wat ik fout doe.

Dit is wat ik heb:
.htaccess (staat in de root)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1


test code index.php (test opstelling)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){
  echo "1 werkt<br>";

   if(isset($_GET['ditdan']) && $_GET['ditdan'] == "5"){
    echo "2 werkt<br>";
   }

 }
else{
  echo "<br>Geen Mod rewrite<br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1&ditdan=5>Link test 2</a><br>";
  echo "<br>Wel Mod rewrite <br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/5/>Link test 2</a><br>";
 }

?>


Wat moet het worden:
dit: index.php?test=1&ditdan=5 moet
dit: index/1/5/ of index/test/1/ditdan/5/worden

Wat er fout gaat:
Hij komt niet uit bij "1 werkt" of bij "2 werkt". Hij komt dus niet bij de if.
De link is dus niet goed ofzo?

Ik hoop dat iemand ziet wat ik fout doe.
(Het complete domein is: www.sitenaam.nl/vriendelijkurls/index.php)

Alvast bedankt,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:53:24
 
Happy2day

Happy2day

13/05/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Zet achter je regel [L]
dus:
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1 [L]
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Nee, geeft geen verschil?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:16:00
Quote Anchor link
*Bump*

edit: ik heb hem nu uit de submap gehaald. En nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^/index/(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^/index/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


En als ik nu op een link klik, dan gaat hij ook echt naar de index toe, ipv naar vriendelijk.php ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Nou ik ben ook in mod_rewrite geen guru, toevallig vandaag zelf dingen lopen uit te zoeken en tot nu toe heb ik dit werkend:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1


Dat houd in dat dan mijn links naar de index.php er zo uit zien:

http://www.website.nl/secure/1/1

en de htaccess bestand staat dan ook in de root van de website

En voor de plaatjes heb ik dan:

http://www.website.nl/pictures/plaatje.jpg

en de plaatjes staat in de root/images/


Maar ik had ook graag dit willen doen:

RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1

Zodat ik naargelang de aantal optie's voor de php script de juiste vorm zou aanroepen. Dit werkt wel maar dan krijg ik de ellende van als ik op deze link zou klikken:

http://www.website.nl/secure/1/1

wordt dan:

http://www.website.nl/secure/1/1/1

enzovoorts

http://www.website.nl/secure/1/1/1/1

En wat ik daar ook aan probeer te sleutelen met een base rewrite of andere methode's dan lukt het niet. Maar goed ook geen groot probleem natuurlijk gezien ik kan leven met éen vorm om de index.php aan te roepen.


Wellicht heb je hier wat aan maar ik ben ook pas voor het eerst er mee begonnen en daarmee ben ik dus niet de verkozen persoon c.q guru.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ja ik ben nu ook weer een stuk verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


en de link is nu: www.sitenaam.nl/index/1/

bestand.php
<a href=/index/1/>Link test 1</a>

en dat werkt ook :)
Alleen de $_GET werkt nu nog niet?
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Nou op zich bij mij wel, maar ik weet niet zo alle in & outs van de consequenties met een RewriteEngine en of het daar mee te maken zou hebben (ga ik niet vanuit) maar probeer eens dit in je script te hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="" method="get"><textarea name='vak'>test</textarea><input name="invoer" type="submit" /></form>

<?php
var_dump($_GET);
?>


Als dit werkt dan werkt $_GET en is de fout ergens elders te zoeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Het werkt al:)

Dit stond in mijn eerste $_GET: index.php/1 ipv: 1
en ik controleerde alleen ff op if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){

en niet op: index.php/1/, maar het werkt nu wel helemaal :)
Ik begin het nu langsaam ook een beetje door te krijgen.

Bedankt voor je (jullie) hulp ;)

Wat zijn jou problemen dan??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.