Mod Rewrite Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik was aan het proberen, mijn urls 'vriendelijk' te maken, met mod rewrite. Ik kom er alleen niet meer uit, ik zie niet wat ik fout doe.

Dit is wat ik heb:
.htaccess (staat in de root)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1


test code index.php (test opstelling)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){
  echo "1 werkt<br>";

   if(isset($_GET['ditdan']) && $_GET['ditdan'] == "5"){
    echo "2 werkt<br>";
   }

 }
else{
  echo "<br>Geen Mod rewrite<br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1&ditdan=5>Link test 2</a><br>";
  echo "<br>Wel Mod rewrite <br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/5/>Link test 2</a><br>";
 }

?>


Wat moet het worden:
dit: index.php?test=1&ditdan=5 moet
dit: index/1/5/ of index/test/1/ditdan/5/worden

Wat er fout gaat:
Hij komt niet uit bij "1 werkt" of bij "2 werkt". Hij komt dus niet bij de if.
De link is dus niet goed ofzo?

Ik hoop dat iemand ziet wat ik fout doe.
(Het complete domein is: www.sitenaam.nl/vriendelijkurls/index.php)

Alvast bedankt,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:55:45
 
Happy2day

Happy2day

13/05/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Zet achter je regel [L]
dus:
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1 [L]
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Nee, geeft geen verschil?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:16:00
Quote Anchor link
*Bump*

edit: ik heb hem nu uit de submap gehaald. En nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^/index/(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^/index/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


En als ik nu op een link klik, dan gaat hij ook echt naar de index toe, ipv naar vriendelijk.php ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Nou ik ben ook in mod_rewrite geen guru, toevallig vandaag zelf dingen lopen uit te zoeken en tot nu toe heb ik dit werkend:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1


Dat houd in dat dan mijn links naar de index.php er zo uit zien:

http://www.website.nl/secure/1/1

en de htaccess bestand staat dan ook in de root van de website

En voor de plaatjes heb ik dan:

http://www.website.nl/pictures/plaatje.jpg

en de plaatjes staat in de root/images/


Maar ik had ook graag dit willen doen:

RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1

Zodat ik naargelang de aantal optie's voor de php script de juiste vorm zou aanroepen. Dit werkt wel maar dan krijg ik de ellende van als ik op deze link zou klikken:

http://www.website.nl/secure/1/1

wordt dan:

http://www.website.nl/secure/1/1/1

enzovoorts

http://www.website.nl/secure/1/1/1/1

En wat ik daar ook aan probeer te sleutelen met een base rewrite of andere methode's dan lukt het niet. Maar goed ook geen groot probleem natuurlijk gezien ik kan leven met éen vorm om de index.php aan te roepen.


Wellicht heb je hier wat aan maar ik ben ook pas voor het eerst er mee begonnen en daarmee ben ik dus niet de verkozen persoon c.q guru.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ja ik ben nu ook weer een stuk verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


en de link is nu: www.sitenaam.nl/index/1/

bestand.php
<a href=/index/1/>Link test 1</a>

en dat werkt ook :)
Alleen de $_GET werkt nu nog niet?
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Nou op zich bij mij wel, maar ik weet niet zo alle in & outs van de consequenties met een RewriteEngine en of het daar mee te maken zou hebben (ga ik niet vanuit) maar probeer eens dit in je script te hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="" method="get"><textarea name='vak'>test</textarea><input name="invoer" type="submit" /></form>

<?php
var_dump($_GET);
?>


Als dit werkt dan werkt $_GET en is de fout ergens elders te zoeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Het werkt al:)

Dit stond in mijn eerste $_GET: index.php/1 ipv: 1
en ik controleerde alleen ff op if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){

en niet op: index.php/1/, maar het werkt nu wel helemaal :)
Ik begin het nu langsaam ook een beetje door te krijgen.

Bedankt voor je (jullie) hulp ;)

Wat zijn jou problemen dan??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.