Mod Rewrite / url rewrite met Form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karel Janssens

Karel Janssens

02/01/2008 05:29:00
Quote Anchor link
Dit is een Mod Rewrite probleem maar dan ook niet echt

De situatie is als volgt
Ik heb 2 forms 'zoekbedrijf' en 'zoekartikel' op een page staan.
De bedoeling is natuurlijk dat, als er een form wordt gesubmitted, de data wordt verstuurd naar de server.

Als ik nu 'ANWB' submit op 'zoekbedrijf' krijg ik in de url-balk iets in de stijl van http://127.0.0.1/index.php?zoek=zoekbedrijf&bedrijf=ANWB

Nu zou ik mod-rewrite willen gebruiken om alles keurig in de url balk te laten zien. Nadat er een form wordt gesubmit zou ik dus graag het volgende resultaat te zien krijgen in de url-balk:
http://127.0.0.1/zoekbedrijf/ANWB

Mijn vraag is dus eigenlijk noch php noch Modrewrite gerelateerd denk ik. Of ben ik fout? Moet ik uit mijn phpscript de data resubmitten naar de url-balk?

Dank je voor mee te brainstormen met mij!

Gegroet! Kajje.



http:
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:17:42
 
Winston Smith

Winston Smith

02/01/2008 08:08:00
Quote Anchor link
Dit is echt mod_rewrite. Goeie tutorial daarover kun je hier vinden.
 
Karel Janssens

Karel Janssens

02/01/2008 08:19:00
Quote Anchor link
Kasper, dank je voor je snelle antwoord! Ik ben echter niet op zoek naar de basics om mod_rewrite te implementeren, maar wel om deze te toe te passen na het submitten van een form.

Mijn server handelt de requests reeds correct af: als ik nu http://127.0.0.1/zoekbedrijf/ANWB invoer in de url-balk dan zoekt de pagina keurig in de database naar de ANWB

Het probleem zit hem dus echt in de afhandeling van de forms. Als ik html (of Javascript?) zo ver krijg om na een formsubmit mij mooi te forwarden naar deze pagina met bijhorende variabelen ben ik een gelukkig man!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

02/01/2008 09:12:00
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen? Die url hoeft door zoekmachines toch niet gevonden te worden. Dan zou ik zelf voor een 'live search' gaan, met AJAX/JS.
 
Karel Janssens

Karel Janssens

02/01/2008 10:53:00
Quote Anchor link
Het zou de boel er zeer eenvoudig op maken
Zo worden ineens ook productenfiches met mooie urls gecreeerd
 
- -

- -

02/01/2008 11:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script type="text/javascript">
    function sendForm()
    {
        var type = document.getElementById('type');
        type = type.options[type.selectedIndex].value;
        var q = document.getElementById('q').value;
        var url = 'http://www.jouw_site.nl/' + type + '/' + q + '/';
        document.location = url;
    }
</script>
<form onsubmit="sendForm(); return false;">
    <select name="zoek" id="type">
        <option value="zoekbedrijf">Zoek bedrijf</option>
        <option value="zoekietsanders">Zoek iets anders</option>
    </select>
    <input type="text" name="bedrijf" id="q" />
    <button type="submit">Zoek</button>
</form>

niet getest het werkt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.