mod rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »
RT

RT

06/12/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Goeie avond.

Zucht, ik heb van alles geprobeert maar ik kom er niet uit. Ik heb dit stukje code om pagina's te rewriten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2


Als ik nu naar bijv http://localhost/Home ga of http://localhost/Home/ dan werkt het goed. Vul ik ipv Home bijvoorbeeld About in, dan doet hij het ook, maar dan plakt hij achter het adres nog iets: http://localhost/About, als ik dit adres laad in de browser wordt het automatisch: http://localhost/About/?page=about

Waarschijnlijk is de volgorde van mijn regels verkeerd of iets dergelijks. Ik zie het iig niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:13:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Gebruik de flag [L] achter de verschillende rules als je wilt dat andere rules niet meer uitgevoerd worden nadat de voorgaande uitgevoerd is.
 
RT

RT

06/12/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar dit wil niet helpen. Het probleem zit ergens anders. Mijn code is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2 [L]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dit wel door je .htaccess komt. Je heb er nergens een redirect ([R] flag) in staan, dus eigenlijk zou de url niet mogen veranderen.

Gebeurt dit niet toevallig in een van je php scripts?
 
Joep

Joep

06/12/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Zie ook niet direct een fout, wel zie ik 10 regels htaccess waar het er 3 kunnen zijn...
 
RT

RT

06/12/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Er staan 100% zeker geen redirects in een van mijn php pagina's. Overigens denk ik wel dat het door de htacces komt, want als ik in deze regel:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

Het plusje weghaal, dan doet hij het wel. Maar dan nog, als ik dan deze pagina laad:
http://localhost/About dan komt er automatisch een / achter. Dit vind ik wel erg raar.

Edit:

Ik weet dat dit stukje van 10 regels korter kan, maar daar is mijn kennis van htaccess veel te laag voor. Sterker nog, ik vind het heel knap dat ik deze 10 regels heb verzonnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Goed je hebt inderdaad gelijk..
Dat er automatisch een / achter komt is toch geen ramp? of vind je dat niks ? :P

Kleine tip:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

=

RewriteRule ^([a-zA-Z])/?$ index.php?page=$1 [L]

Het vraagteken maakt het teken ervoor optioneel, daardoor hoef je er geen 2 regels voor te typen.

Op het moment doe je alles met Reqriterule, das een heel mooi begin, maar denk er ook aan dat RewriteCond bestaat. Die is hier erg handig, omdat alles bijna naar index.php?... gaat behlave de css zo te zien
 
RT

RT

06/12/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Handige info!

Ik vind het zeker niet erg dat er een / achter komt, maar ik zou wel graag de oorzaak hiervan willen weten. Ook is het zo dat nu http://localhost/Home niet meer werkt. Waarschijnlijk willen jullie mijn php zien die de pagina requests verwerkt, hier is hij dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
//handling page requests
include("database.php");
connect("**");

if(isset($_GET['page'])) {
    if(!empty($_GET['page'])) {
        $query = "SELECT * FROM pages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
        $res = mysql_query($query);
        if($res) {
            if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                $data = mysql_fetch_assoc($res);
                if(file_exists($data['file'])) {
                    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '" . $data['id']. "'";
                    $res = mysql_query($query);
                    if($res) {
                        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                            echo '<div id="subpages">';
                            echo '<h1>Categorieën</h1>';
                            while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                                echo '<p>';
                                echo '<a href="/dev/' .$data['title'] . '/' . $subdata['title']. '/">' . $subdata['title']. '</a>';
                                echo '</p>';
                                }

                            echo '</div>';
                            include($data['file']);
                            echo '<div id="clearfooter">';
                        }
                    }
                }
else {
                    include("404.php");
                }
            }
else {
                $query = "SELECT * FROM subpages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
                $res = mysql_query($query);
                if($res) {
                    if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                        $data = mysql_fetch_assoc($res);
                        if(file_exists($data['file'])) {
                            include($data['file']);
                        }
else {
                            include("404.php");
                        }
                    }
else {
                        include("404.php");
                    }
                }
            }
        }
else {
            echo mysql_error();
            echo "<p>Er is een probleem opgetreden tijdens het opvragen van de pagina. Probeer het later nog eens, onze excuses voor het ongemak.</p>";
        }
    }
else {
        $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
        $res = mysql_query($query);
            if($res) {
                if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                    echo '<div id="subpages">';
                    echo '<h1>Categorieën</h1>';
                    while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                        echo '<p>';
                        echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                        echo '</p>';
                    }

                    echo '</div>';
                    include("home.php");
                }
            }
    }
}
else {
    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
    $res = mysql_query($query);
    if($res) {
        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
            echo '<div id="subpages">';
            echo '<h1>Categorieën</h1>';
            echo '<p>';
            while($data = mysql_fetch_assoc($res)) {
                echo '<p>';
                echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                echo '</p>';
            }

            echo '</p>';
            echo '</div>';
            include("home.php");
        }
    }
}


?>


Database (innodb):
tabel pages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)

tabel subpages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`parent_id` int(11) NOT NULL,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `parent_id` (`parent_id`)

Oja, het systeem is niet af, dus het subpage systeem kan nu nog niet werken. Maar dit heeft geen effect op het probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:06:00
Quote Anchor link
als je goed wilt debuggen kun je ook alles achter een [R] typen, zo kun je zien waar hij naar toe gaat en een beetje meer idee krijgen wat er fout gaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.