mode rewrite vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
Mar kla

mar kla

05/08/2009 23:44:00
Quote Anchor link
Deze url:

http://www.website.nl/default.php?page=inc_article&id=04602&ut=dit_is_de_variable_titel

zou ik graag met mod rewrite willen omzetten naar

http://www.website.nl/04602/dit_is_de_variable_titel.html

Nu heb ik zelf niet de mogelijkheid om mijn .htacess bestand op de server te beheren. Dus moet ik mijn server beheerder vragen dit te doen.
Ni dacht ik dit zo te moeten maar ik kan het niet testen :-(

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule /(.*)/(.*)\.htm$ /default.php?page=inc_article$1&id=$2&ut=$3


Maar ik kan het dus niet testen :-(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:28:04
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2009 00:00:00
Quote Anchor link
Paar opmerkingen:
- Je eindigt met .htm (lett) maar je link eindigt op .html
- Je hebt niet gezegd dat hij moet beginnen met een /, deze expressie zal dus ook /a/b/c/de/f.html matchen. (^ kan je gebruiken om het begin aan te geven)
- punt matcht alle karakters, ook slashes en andere vage dingen. Voor id hoef je alleen maar nummers (\d) te matchen, en die daarachter mag idd alles zijn. Maar ook slashes? (probeer anders eens [^/], dat betekent alles behalve slashes)
- inc_article$1? Waar is die $1 voor. $1 is het gematchte id, en $2 de ut. $3 bestaat niet (je hebt immers maar 2 plekken waar je ( en ) gebruikt)
- Je kan (moet?) aan het einde van je regel nog opgeven wat voor eigenschappen de regel heeft, de flags voor de regel. Bijvoorbeeld L voor laatste regel, of QSA zodat de query_strings gecombineerd worden. (zodat je ..._titel.html?search=4 omgeschreven wordt naar default.php?page=inc_article&id=0123&ut=..._titel&search=4) Flags staan tussen [ en ]-tjes
- Je regel zal op alles toegepast worden, ook plaatjes en stylesheets, omdat je niet eerst controleert of het bestand dat wordt aangeroepen al bestaat. Zet net onder RewriteEngie On deze twee regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d



Als je zelf niet kan testen, misschien is het dan wel makkelijker om nu een regel te maken die alle niet-bestaande links herschrijft naar default.php, waar je in default.php dan weer met PHP functies gaat proberen de informatie uit de URL te halen. De hele aanroep-url zit wel ergens in $_SERVER. Als je de rewrite-rule dan eenmaal goed hebt, kan je zelf default.php bijschaven totdat het helemaal goed werkt.

(Even tussendoor: host je toevallig op een windows server? Geen htaccess, mod_rewrite moeten instellen door de admin, default.php ipv index.php, het klinkt als IIS. Zo ja, dan heb je denk ik een andere handleiding nodig, want Options +FollowSymLinks ondersteund IIS niet zo)
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 08:58:00
Quote Anchor link
Jelmer Thanks voor het uitgebreide en gedetailleerde antwoord.

De website draait op een Unbutu server maar sinds de website vorige week gehackt is geweest. heeft de beheerder behoorlijk wat dingen dicht gezet.

Het doel van de link rewriten is SEO

Lokaal (WAMP) draai ik met easyphp maar daar krijg ik de mod rewrite en .htaccess niet aan de praat.

Van de beheerder heb ik naast de live url een test url op de server gekregen maar ja als ik geen .htaccess kan bewerken kan ik voor dit doel niets mee.

Maar ik ga aan de slag met je verkorte tutorial :-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/08/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Lekkere beheerder. Hacken via .htaccess is lastig hoor ;) Als het goed is kan hij bijvoorbeeld wel de "ini set" opties e.d. uitzetten en uitzetten dat bepaalde waarden in het .htaccess bestand niets mogen doen.
Mod-rewrite niet meer ondersteunen is wel een beetje het laatste wat ik zou doen bij hackers. -> Met of zonder rewrite, is het geen probleem te hacken wanneer een script brak is.

Maargoed, leuk is dat zo'n systeembeheerder.
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Robert.

inderdaad Hacken via .htaccess is lastig ........maar niet onmogelijk!

Het gaat niet alleen om de .htacces maar om een vooralsnog onbekende methode die men gebruikt heeft. Zoals je weet kun je met .htacces ook toegang (access) rechten regelen en lijkt het mij dus tijdelijk raadzaam alles dicht te gooien en te kijken hoe die hacker is binnengekomen.

Het mode rewite verhaal staat volledig los van de hack problematiek. Behalve dan dat ik mod rewrite wil gaan gebruiken en voorzover ik weet doe dat via de .htaccess.

Overigens een uitstekende beheerder die direct voor je klaar staat als er problemen zijn, al meer dan 20 jaar in het vak h e e l veel praktijk ervaring heeft, op allerlei nivo's gecertificeerd en gediplomeerd is en weet waar hij over praat. Jou opmerking 'lekkere beheerder' is een beetje voorbarig als je niet weet wat de exacte omstandigheden zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.