mode rewrite vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Mar kla

mar kla

05/08/2009 23:44:00
Quote Anchor link
Deze url:

http://www.website.nl/default.php?page=inc_article&id=04602&ut=dit_is_de_variable_titel

zou ik graag met mod rewrite willen omzetten naar

http://www.website.nl/04602/dit_is_de_variable_titel.html

Nu heb ik zelf niet de mogelijkheid om mijn .htacess bestand op de server te beheren. Dus moet ik mijn server beheerder vragen dit te doen.
Ni dacht ik dit zo te moeten maar ik kan het niet testen :-(

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule /(.*)/(.*)\.htm$ /default.php?page=inc_article$1&id=$2&ut=$3


Maar ik kan het dus niet testen :-(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:38:14
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2009 00:00:00
Quote Anchor link
Paar opmerkingen:
- Je eindigt met .htm (lett) maar je link eindigt op .html
- Je hebt niet gezegd dat hij moet beginnen met een /, deze expressie zal dus ook /a/b/c/de/f.html matchen. (^ kan je gebruiken om het begin aan te geven)
- punt matcht alle karakters, ook slashes en andere vage dingen. Voor id hoef je alleen maar nummers (\d) te matchen, en die daarachter mag idd alles zijn. Maar ook slashes? (probeer anders eens [^/], dat betekent alles behalve slashes)
- inc_article$1? Waar is die $1 voor. $1 is het gematchte id, en $2 de ut. $3 bestaat niet (je hebt immers maar 2 plekken waar je ( en ) gebruikt)
- Je kan (moet?) aan het einde van je regel nog opgeven wat voor eigenschappen de regel heeft, de flags voor de regel. Bijvoorbeeld L voor laatste regel, of QSA zodat de query_strings gecombineerd worden. (zodat je ..._titel.html?search=4 omgeschreven wordt naar default.php?page=inc_article&id=0123&ut=..._titel&search=4) Flags staan tussen [ en ]-tjes
- Je regel zal op alles toegepast worden, ook plaatjes en stylesheets, omdat je niet eerst controleert of het bestand dat wordt aangeroepen al bestaat. Zet net onder RewriteEngie On deze twee regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d



Als je zelf niet kan testen, misschien is het dan wel makkelijker om nu een regel te maken die alle niet-bestaande links herschrijft naar default.php, waar je in default.php dan weer met PHP functies gaat proberen de informatie uit de URL te halen. De hele aanroep-url zit wel ergens in $_SERVER. Als je de rewrite-rule dan eenmaal goed hebt, kan je zelf default.php bijschaven totdat het helemaal goed werkt.

(Even tussendoor: host je toevallig op een windows server? Geen htaccess, mod_rewrite moeten instellen door de admin, default.php ipv index.php, het klinkt als IIS. Zo ja, dan heb je denk ik een andere handleiding nodig, want Options +FollowSymLinks ondersteund IIS niet zo)
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 08:58:00
Quote Anchor link
Jelmer Thanks voor het uitgebreide en gedetailleerde antwoord.

De website draait op een Unbutu server maar sinds de website vorige week gehackt is geweest. heeft de beheerder behoorlijk wat dingen dicht gezet.

Het doel van de link rewriten is SEO

Lokaal (WAMP) draai ik met easyphp maar daar krijg ik de mod rewrite en .htaccess niet aan de praat.

Van de beheerder heb ik naast de live url een test url op de server gekregen maar ja als ik geen .htaccess kan bewerken kan ik voor dit doel niets mee.

Maar ik ga aan de slag met je verkorte tutorial :-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/08/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Lekkere beheerder. Hacken via .htaccess is lastig hoor ;) Als het goed is kan hij bijvoorbeeld wel de "ini set" opties e.d. uitzetten en uitzetten dat bepaalde waarden in het .htaccess bestand niets mogen doen.
Mod-rewrite niet meer ondersteunen is wel een beetje het laatste wat ik zou doen bij hackers. -> Met of zonder rewrite, is het geen probleem te hacken wanneer een script brak is.

Maargoed, leuk is dat zo'n systeembeheerder.
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Robert.

inderdaad Hacken via .htaccess is lastig ........maar niet onmogelijk!

Het gaat niet alleen om de .htacces maar om een vooralsnog onbekende methode die men gebruikt heeft. Zoals je weet kun je met .htacces ook toegang (access) rechten regelen en lijkt het mij dus tijdelijk raadzaam alles dicht te gooien en te kijken hoe die hacker is binnengekomen.

Het mode rewite verhaal staat volledig los van de hack problematiek. Behalve dan dat ik mod rewrite wil gaan gebruiken en voorzover ik weet doe dat via de .htaccess.

Overigens een uitstekende beheerder die direct voor je klaar staat als er problemen zijn, al meer dan 20 jaar in het vak h e e l veel praktijk ervaring heeft, op allerlei nivo's gecertificeerd en gediplomeerd is en weet waar hij over praat. Jou opmerking 'lekkere beheerder' is een beetje voorbarig als je niet weet wat de exacte omstandigheden zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.