mode rewrite vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Mar kla

mar kla

05/08/2009 23:44:00
Quote Anchor link
Deze url:

http://www.website.nl/default.php?page=inc_article&id=04602&ut=dit_is_de_variable_titel

zou ik graag met mod rewrite willen omzetten naar

http://www.website.nl/04602/dit_is_de_variable_titel.html

Nu heb ik zelf niet de mogelijkheid om mijn .htacess bestand op de server te beheren. Dus moet ik mijn server beheerder vragen dit te doen.
Ni dacht ik dit zo te moeten maar ik kan het niet testen :-(

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule /(.*)/(.*)\.htm$ /default.php?page=inc_article$1&id=$2&ut=$3


Maar ik kan het dus niet testen :-(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:02:00
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2009 00:00:00
Quote Anchor link
Paar opmerkingen:
- Je eindigt met .htm (lett) maar je link eindigt op .html
- Je hebt niet gezegd dat hij moet beginnen met een /, deze expressie zal dus ook /a/b/c/de/f.html matchen. (^ kan je gebruiken om het begin aan te geven)
- punt matcht alle karakters, ook slashes en andere vage dingen. Voor id hoef je alleen maar nummers (\d) te matchen, en die daarachter mag idd alles zijn. Maar ook slashes? (probeer anders eens [^/], dat betekent alles behalve slashes)
- inc_article$1? Waar is die $1 voor. $1 is het gematchte id, en $2 de ut. $3 bestaat niet (je hebt immers maar 2 plekken waar je ( en ) gebruikt)
- Je kan (moet?) aan het einde van je regel nog opgeven wat voor eigenschappen de regel heeft, de flags voor de regel. Bijvoorbeeld L voor laatste regel, of QSA zodat de query_strings gecombineerd worden. (zodat je ..._titel.html?search=4 omgeschreven wordt naar default.php?page=inc_article&id=0123&ut=..._titel&search=4) Flags staan tussen [ en ]-tjes
- Je regel zal op alles toegepast worden, ook plaatjes en stylesheets, omdat je niet eerst controleert of het bestand dat wordt aangeroepen al bestaat. Zet net onder RewriteEngie On deze twee regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d



Als je zelf niet kan testen, misschien is het dan wel makkelijker om nu een regel te maken die alle niet-bestaande links herschrijft naar default.php, waar je in default.php dan weer met PHP functies gaat proberen de informatie uit de URL te halen. De hele aanroep-url zit wel ergens in $_SERVER. Als je de rewrite-rule dan eenmaal goed hebt, kan je zelf default.php bijschaven totdat het helemaal goed werkt.

(Even tussendoor: host je toevallig op een windows server? Geen htaccess, mod_rewrite moeten instellen door de admin, default.php ipv index.php, het klinkt als IIS. Zo ja, dan heb je denk ik een andere handleiding nodig, want Options +FollowSymLinks ondersteund IIS niet zo)
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 08:58:00
Quote Anchor link
Jelmer Thanks voor het uitgebreide en gedetailleerde antwoord.

De website draait op een Unbutu server maar sinds de website vorige week gehackt is geweest. heeft de beheerder behoorlijk wat dingen dicht gezet.

Het doel van de link rewriten is SEO

Lokaal (WAMP) draai ik met easyphp maar daar krijg ik de mod rewrite en .htaccess niet aan de praat.

Van de beheerder heb ik naast de live url een test url op de server gekregen maar ja als ik geen .htaccess kan bewerken kan ik voor dit doel niets mee.

Maar ik ga aan de slag met je verkorte tutorial :-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/08/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Lekkere beheerder. Hacken via .htaccess is lastig hoor ;) Als het goed is kan hij bijvoorbeeld wel de "ini set" opties e.d. uitzetten en uitzetten dat bepaalde waarden in het .htaccess bestand niets mogen doen.
Mod-rewrite niet meer ondersteunen is wel een beetje het laatste wat ik zou doen bij hackers. -> Met of zonder rewrite, is het geen probleem te hacken wanneer een script brak is.

Maargoed, leuk is dat zo'n systeembeheerder.
 
Mar kla

mar kla

06/08/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Robert.

inderdaad Hacken via .htaccess is lastig ........maar niet onmogelijk!

Het gaat niet alleen om de .htacces maar om een vooralsnog onbekende methode die men gebruikt heeft. Zoals je weet kun je met .htacces ook toegang (access) rechten regelen en lijkt het mij dus tijdelijk raadzaam alles dicht te gooien en te kijken hoe die hacker is binnengekomen.

Het mode rewite verhaal staat volledig los van de hack problematiek. Behalve dan dat ik mod rewrite wil gaan gebruiken en voorzover ik weet doe dat via de .htaccess.

Overigens een uitstekende beheerder die direct voor je klaar staat als er problemen zijn, al meer dan 20 jaar in het vak h e e l veel praktijk ervaring heeft, op allerlei nivo's gecertificeerd en gediplomeerd is en weet waar hij over praat. Jou opmerking 'lekkere beheerder' is een beetje voorbarig als je niet weet wat de exacte omstandigheden zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.