models uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

13/11/2011 00:40:53
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig in Zend Framework, en werk met MVC.

Ik heb een object:

protected $id;
protected $type;
protected $catId;
protected $cat;
protected $title;
protected $description;
protected $image;

Dit kan dus 2 dingen zijn,
- een product.
- een categorie van een product.

wat ik nu wil doen is alles uitlezen maar geordend

- cat
- cat
|-product
|-product
-cat
|-cat
|-product
|-product
|-cat
|-product
-cat

zo iets zeg maar, maar hoe kan ik dit het beste maken, zit ik met een structuur fout???
Moet ik misschien product en categorie scheiden?

of hoe kan ik dit dan het beste uit lezen?


bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:20:05
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

13/11/2011 00:59:32
Quote Anchor link
Wat is je voorlopige plan? Ik zie dat je een structuur hebt gemaakt, tot hoever ga je dit aan houden? Want ik zie dat Categorie altijd een hoger level/top level heeft t.o.v. een product (item). En dan zie ik eronder een tegenstrijdige vraag of je misschien product en categorie van elkaar moet scheiden?! Maar dat doe je al?
Dus stel eerst een plan op (wat je wilt doen, hoe je het voor elkaar wilt krijgen etc.), zoek informatie op kom dan weer eens langs met je vraag.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/11/2011 01:53:38
Quote Anchor link
Kumkwat Trender op 13/11/2011 00:59:32:
Wat is je voorlopige plan? Ik zie dat je een structuur hebt gemaakt, tot hoever ga je dit aan houden? Want ik zie dat Categorie altijd een hoger level/top level heeft t.o.v. een product (item). En dan zie ik eronder een tegenstrijdige vraag of je misschien product en categorie van elkaar moet scheiden?! Maar dat doe je al?
Dus stel eerst een plan op (wat je wilt doen, hoe je het voor elkaar wilt krijgen etc.), zoek informatie op kom dan weer eens langs met je vraag.

Kumkwat, de topicstarter vraagt om advies. Een antwoord als "stel een plan op, zoek informatie en kom dan maar terug" heeft hij niet veel aan. Graag concrete bruikbare adviezen geven, of anders niet reageren. Bedankt alvast voor je begrip.
Gewijzigd op 13/11/2011 01:55:33 door Ozzie PHP
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

13/11/2011 02:11:21
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/11/2011 01:53:38:
Kumkwat Trender op 13/11/2011 00:59:32:
Wat is je voorlopige plan? Ik zie dat je een structuur hebt gemaakt, tot hoever ga je dit aan houden? Want ik zie dat Categorie altijd een hoger level/top level heeft t.o.v. een product (item). En dan zie ik eronder een tegenstrijdige vraag of je misschien product en categorie van elkaar moet scheiden?! Maar dat doe je al?
Dus stel eerst een plan op (wat je wilt doen, hoe je het voor elkaar wilt krijgen etc.), zoek informatie op kom dan weer eens langs met je vraag.

Kumkwat, de topicstarter vraagt om advies. Een antwoord als "stel een plan op, zoek informatie en kom dan maar terug" heeft hij niet veel aan. Graag concrete bruikbare adviezen geven, of anders niet reageren. Bedankt alvast voor je begrip.


Lees zijn bericht a.u.b. goed door. Hij weet volgens mij zelf niet eens wat hij wilt, vraagt verschillende dingen door elkaar heen. En volgens mij gaf ik hem een bruikbare advies.. Als jij op reis wilt gaan deheer Ozzie, wat neem je dan allemaal mee/wat regel je/wat moet je allemaal doen? Als jij geen goed plan hebt kom je onaardige situaties tegen en kun je je hele vakantie vergeten.. Zelfde geldt niet alleen voor op reis gaan, maar met bijna alles. Ik gaf hem indirect een advies om zijn probleem in tweeën te splitsen deheer Ozzie.
Bedankt nog voor je totaal niet toegevoegde waarde van je bericht (oftewel: Spam).

Er zijn trouwens talloze tutorials op het internet wat diepe ingang heeft tot MVC. Ook op de site van Zend vind je aardige tips.

@Ozzie, bij problemen in de toekomst verzoek ik je om eerst via de PM je bericht te sturen, want dit stoort. Bedankt voor je heldhaftigheid.
Gewijzigd op 13/11/2011 02:13:27 door Kumkwat Trender
 
Jelmer -

Jelmer -

13/11/2011 10:22:38
Quote Anchor link
Je probleem lijkt volgens mij echt heel erg op dat van een bestandssysteem. Een map (categorie) kan producten (bestanden) en subcategorieën (mappen) bevatten.

Volgens mij kan je twee dingen doen:

1. Je scheidt ze, en maakt er een (saaie) perfect genormaliseerd database-model van. Categorieën hebben dan subcategorieën, en producten zitten altijd in een categorie. Als je ze dan allemaal uit de database haalt is het vrij simpel om met PHP de twee soorten samen te voegen in een kloppende boom. Ik weet niet waarop je ze wilt ordenen, op naam zou triviaal zijn maar op een zelf vastgestelde volgorde iets lastiger. Dat zou je kunnen doen door per item een soort gewicht op te slaan, en daarop te sorteren. Ik denk dat dit het makkelijkst is en het handigst wanneer je nog meer data aan die producten (of producten aan andere data) wilt koppelen.

2. Je probeert een soort document database te maken waarin je een boom hebt met objecten, en ieder object z'n eigen data kan hebben (dus niet ieder object hoeft dezelfde kolommen te hebben zoals in een relationele database) Als je zoiets hebt dan heb je al de oplossing voor je probleem. Maar dat implementeren bovenop een relationele database is niet heel zinnig, en een andere database gebruiken zoals MongoDB is ook niet altijd een optie. Daarnaast heb je geen schema meer in de database zelf, dus minder houvast.
 
Mitchel V

Mitchel V

13/11/2011 12:56:15
Quote Anchor link
Nou het leek mij wel mooi om 2 in 1 te doen, categorie en product hebben bijna de zelfde eigenschappen.

bij de front-end zie je bv op de index alles van cat 0
als je daar op klikt gaat hij zoeken naar producten of categories met catid van het id waar je op gedrukt hebt.
dat werkt prima, maar nu wil ik in de back-end een tree laten zien zodat de admin een mooi overzicht heeft.

maar ik weet niet hoe ik zo'n boom het beste kan bouwen.
vandaar vraag ik advies aan jullie.
en als jullie denken, je denkt veel te moeilijk split het in 2 dan gaat het mij zelf ook wel lukken, maar het leek me cool om het zo te doen =)
 
Joost B

Joost B

14/11/2011 19:27:24
Quote Anchor link
Ik denk dat de Composite pattern hiervoor wel goed werkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.