Mod_rewrite subdomein .htaccess

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:33:03
Anchor link
naar aanleiding van dit topic heb ik dus voor de subdomeinen gekozen.

De wildcard staat aan maar ik begrijp niet hoe ik nu van

www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam -> www.sitenaam.domein.nl
www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam&pagina=1 -> www.sitenaam.domein.nl/pagina

google helpt mij ook niet verder.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:10 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:30:47
 

30/12/2010 13:34:36
Anchor link
Het is anders om lijkt mij.
test.blaat.tld -> blaat.tld/bestand.php?site=test
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 13:38:13
Anchor link
Als de sitenaam altijd hetzelfde is, kun je met een eenvoudige RewriteCond de HTTP_HOST matchen en doorsturen naar het juiste domein. Ook als het variabel is, is dat mogelijk, zie bijvoorbeeld hier: http://www.webmasterworld.com/forum92/3555.htm
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:46:18
Anchor link
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.
 

30/12/2010 13:48:23
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 13:46:18:
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.


Misschien moet je eens wat duidelijker uitleggen wat je wilt...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:56:19
Anchor link
Gebruikers maakt een site aan, deze inhoud gaat naar de database.

Als de gebruiker dan naar www.domein.nl/sites/index.php?sitenaam=zijn_site gaat, dan ziet hij zijn site.

Nu wil ik dat als een gebruiker naar www.zijn_site.domein.nl gaat zijn site ziet.

dus kan dat niet met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# Zet de RewriteEngine aan
RewriteEngine On

# voorbeeld1.uwdomein.nl
# Deze haalt pagina's uit http://www.uwdomein.nl/voorbeeld1/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld1.uwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/voorbeeld1/
RewriteRule (.*) /voorbeeld1/$1
Gewijzigd op 30/12/2010 13:57:21 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:03:16
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:11:57
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
RewriteEngine On

# Extract the subdomain part of domain.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\.sitenaam\.nl$ [NC]

# Check that the subdomain part is not www and ftp and mail
RewriteCond %1 !^(www|ftp|mail)$ [NC]

# Redirect all requests to a php script passing as argument the subdomain
RewriteRule ^.*$ http://www.domein.nl/index.php?sitenaam=%1 [R,L]


moet ik ook iets veranderen aan mijn php code of is het nog steeds $_GET['sitenaam']
 

30/12/2010 14:13:49
Anchor link
Eerst proberen voordat je vraagt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:13:50
Anchor link
Het is nog steeds $_GET['sitenaam']. Maar je moet natuurlijk nog wel de 'sitenaam' van regel 4 en het 'domein' op regel 10 veranderen naar jouw eigen situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:15:48
Anchor link
ja dat weet ik, sitenaam had ik al veranderd.
Maar bij sitenaam=%1 wat is die %1? moet dat ook aangepast worden?
(dat is natuurlijk de $var uit de db maar hoe moet ik dat noemen in het .htaccess bestand?)
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:02 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:19:05
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:19:51
Anchor link
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...
 

30/12/2010 14:22:29
Anchor link
Blanche - op 30/12/2010 14:19:51:
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...


Dat is niet helemaal correct....
En je htaccess is ook niet correct...
Dat kan je duidelijk zien, alleen je moet de basics wel snappen.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:23:23
Anchor link
ik krijg een error

DotNetPanel IIS Modules Error

AuthName directive not found.

File: E:\HostingSpaces\Yazicioglu\*******.nl\wwwroot\.htaccess
Gewijzigd op 30/12/2010 14:23:49 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:24:02
Anchor link
@Karl: waar zit ik fout? Dit is toch (ongeveer) wat er gebeurt?

ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:25:30 door Joren de Wit
 

30/12/2010 14:26:01
Anchor link
Blanche, hij verwijst naar de cond op regel 7, niet naar regel 4.

OMFG. Echt, ga je eerst eens verdiepen in de materie voordat je wat doet.
htaccess is APACHE. Jij hebt IIS.

Blanche - op 30/12/2010 14:24:02:
ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.

Dat doet ie dus niet...
Gewijzigd op 30/12/2010 14:26:50 door
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:27:24
Anchor link
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?
 

30/12/2010 14:28:28
Anchor link
ISAPI_REWRITE
iis virtual subdomain
En waarom blijf je nog met php werken, als je veel krachtiger te werk kan gaan met C#.net?
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:29:24
Anchor link
omdat ik dat niet kan.. ;p ik ben nog php aan het leren, (btw ik had zelf liever op een linux server gezeten.)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:29:29
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 14:27:24:
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?

Even googlen :-)

@Karl: die %1 op regel 7 is toch ook gewoon een verwijzing naar het gedeelte dat op regel 4 gematched is?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.