Mod_Rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 05:33:00
Quote Anchor link
Heej,

Ik wilde wel in mijn oude topic iets zetten, maar helaas is die 'spoorloos' verdwenen:S.. raar.

iig, hieronder het probleem:

Ik ben dus nog steeds met de mod_rewrite bezig en kom daarin nu gelukkig een stukje verder. Ik kom nu alleen met mijn catagorieën in de knoop. Wat is het probleem.

Een catagorie bevat een stuk of wat artikelen. Iedere pagina bevat er maximaal 10, zijn het er meer, dan word er een pagina aan toegevoegd, dus pagina 1, pagina 2, etc, etc,...

Via de mod_rewrite krijg ik het voor elkaar de catagornaam.htm te maken, dus domein.nl/catnaam.htm maar als ik dan de pagina naar p2 wil krijgen, (?x=2), krijg ik nog steeds dezelfde pagina terug.

mijn htacces:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


De php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
//PAGE
function categorystrani($x, $query, $num, $cat)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
}

function strani($x, $query, $num)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?x=1'>1</a>
    <a href='?x=2'>2</a>
    <a href='?x=3'>3</a> ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
}


Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:02:21
 
Harm

Harm

09/08/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ask Google almighty
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 15:57:00
Quote Anchor link
heb ik destijds al gedaan, en toen kwam ik hier
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/08/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


de [L] zorgt ervoor dat ie niet meer verder zoekt, anders gaat ie een regel verder, ondanks dat ie t kan vinden.

edit: en als je op je naam klikt linksboven onder het phphulp-logo, staan onderaan je topics
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dank je voor de reactie, heb het er gelijk even ingezet. Paginatie probleem is trouwens al opgelost, kennis van mij kwam ermee. Hier is de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).htm$ index.php?site=$1
RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*)-(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1&x=$2
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


Het doel van dit .htaccess bestandje is trouwens een zelfgeschreven verhalen script, lijkt alleen een beetje teveek op een blog ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.