Moeilijke RewriteRule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

19/01/2011 19:28:50
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik ben bezig met het maken van een CMS, waarbij je in een willekeurige pagina meerdere willekeurige modules kan zetten. Om deze modules te modereren (vb: bij nieuws een bericht toevoegen) of om door modules te kunnen 'bladeren' (vb: in een catalogus in een category gaan) zou ik bepaalde parameters moeten meegeven in de URL ($_GET dus). Dit alles verwerk ik met mod_rewrite zodat het er allemaal een beetje netjes uit ziet.

Om zo een module te kunnen 'besturen' of 'beheren' moet ik dus GET-parameters meegeven, die voor elke module verschillen (kunnen) zijn. Mijn url om een module 'apart' te bekijken is als volgt:
/module/<module_id>/ en die wordt dan doorgestuurd naar module.php?moduleid=<module_id> (met deze rule dus: RewriteRule ^module/([0-9]+)/$ module.php?moduleid=$1 [L]).

Als ik hier nu nog extra parameters aan wil toevoegen, moet die RewriteRule anders... Omdat uit het moduleid niet af te leiden is over wat soort module het gaat (althans niet voor de htaccess), zou ik in de url evt de parameter namen zelf ook kunnen meegeven. Dat zou dan in de aard van het volgende zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/module/<module_id>/<parameternaam1>/<parametervalue1>/<parameternaam2>/<parametervalue2>/<parameternaam3>/<parametervalue3>/...
stuurt door naar
module.php?moduleid=<module_id>&<parameternaam1>=<parametervalue1>&<parameternaam2>=<parametervalue2>& .....

Is dit een goed idee? Zo ja, iemand een idee hoe ik deze rule dan maak? Het aantal parameters is dus variabel...

Groeten,
Jens
Gewijzigd op 19/01/2011 19:29:19 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:40:13
 
Jaron T

Jaron T

19/01/2011 19:47:47
Quote Anchor link
Ik heb mijn rewrite voor mijn cms zoals onderstaand:

Quote:

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]

RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3&subaction=$4&subid=$5
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3&subaction=$4
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2
RewriteRule ^([^/]*)\.*$ index.php?module=$1
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 19:49:31
Quote Anchor link
Dus voorgedefinieerd. De vraag is nu of het ook mogelijk is om die namen van de parameters variabel te maken. (als dat nut heeft ten minste...)
 

19/01/2011 21:21:10
Quote Anchor link
Ik doe gewoon één rule met QSA zodat alles daar binnenkomt en dat parse ik dan weer met php.
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 21:23:16
Quote Anchor link
Dat had je vorige week ook al eens gezegd. Heb daarover gedacht, maar dat lijkt mij ook wel veel (denk)werk om dat ineens te steken. Opzicht is het niet zo moeilijk met de string operaties, maar de logica erachter om je parameters dan ook in order te krijgen (vb als je geen parameternaam geeft omdat dat niet nodig is...).
 

19/01/2011 21:34:47
Quote Anchor link
Jens V op 19/01/2011 21:23:16:
Dat had je vorige week ook al eens gezegd.

Open jij een nieuw topic voor eenzelfde probleem? :-X

Jens V op 19/01/2011 21:23:16:
Heb daarover gedacht, maar dat lijkt mij ook wel veel (denk)werk om dat ineens te steken. Opzicht is het niet zo moeilijk met de string operaties, maar de logica erachter om je parameters dan ook in order te krijgen (vb als je geen parameternaam geeft omdat dat niet nodig is...).

Achja, sowieso heb je wel iets nodig als een frontcontroller...
Volgens mij weet jijzelf wat je wilt accepteren, dus ook wat je erin kan stoppen en wat je eruit wilt hebben. Als je dat weet zie ik geen probleem.
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 21:38:32
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/01/2011 21:34:47:
Open jij een nieuw topic voor eenzelfde probleem? :-X


Haha, nee:) Nu gaat het effectief om 1 bepaalde rewriterule waarvoor ik ook niet direct iets op internet vindt. In het andere topic ging het om een syntax fout van een regex.
 
Pim -

Pim -

19/01/2011 22:35:33
Quote Anchor link
Gebruik een framework!!! Of bouw zelf iets eenvoudigs.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
= isset($_GET['q']) ? $_GET['q'] : '';

require_once 'router.php';
$action = router($query, $parameters);

if($action == false)
    $action = 'error404';

// Zelf even directory traversal aanpakken
$file = 'actions/'.str_replace('_', '/', $action).'.php';

if(!file_exsists($file)) {
    $action = 'error404';
    $file = 'actions/error404.php';
}


require_once $file;

$function = $action.'_action';

$function($parameters);
?>


router.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function router($query, &$parameters)
{

    // Moet lukken
}
?>


actions/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
functions index_action($parameters)
{

    $name = isset($parameters['name']) ? $parameters['name'] : 'Jens';
    echo 'Hello, '.$name.'!';
}

?>


Oid, is niet zo moeilijk en veel flexibeler dan met .htaccess
OOP is nog wat mooier
 

19/01/2011 23:09:39
Quote Anchor link
Pim - op 19/01/2011 22:35:33:
Gebruik een framework!!! Of bouw zelf iets eenvoudigs.
(....)
Oid, is niet zo moeilijk en veel flexibeler dan met .htaccess
OOP is nog wat mooier


Woei, ding ding ding!!!
Jackpot ! :-D
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

19/01/2011 23:53:02
Quote Anchor link
Jens V op 19/01/2011 19:49:31:
Dus voorgedefinieerd. De vraag is nu of het ook mogelijk is om die namen van de parameters variabel te maken. (als dat nut heeft ten minste...)


de volgorde in de url ligt wel vast. Als je dan de namen 'variabel' maakt, ik hoop dan tussen controllers, niet tussen requests, hou je eigenlijk een array over waarvan de elementen verschillende dingen betekenen. Niet leuk.

In welke behoefte moet het voorzien? Kun je overwegen om de parameternaam ook op de url op te geven, zoals in

host/order/13/regel/22/edit

?

Edit: ow hell, dat zeg je erboven zelf ook. Wat dan te doen? Pak de hele url op, zoals Karl ook zegt, en blaas 'm met explode in stukjes, zodat je stuk voor stuk kunt behandelen. Twee-stuk voor twee-stuk denk ik, een parameternaam plus waarde.
Gewijzigd op 19/01/2011 23:55:53 door Bas Cost Budde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.