Moeilijke RewriteRule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

19/01/2011 19:28:50
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik ben bezig met het maken van een CMS, waarbij je in een willekeurige pagina meerdere willekeurige modules kan zetten. Om deze modules te modereren (vb: bij nieuws een bericht toevoegen) of om door modules te kunnen 'bladeren' (vb: in een catalogus in een category gaan) zou ik bepaalde parameters moeten meegeven in de URL ($_GET dus). Dit alles verwerk ik met mod_rewrite zodat het er allemaal een beetje netjes uit ziet.

Om zo een module te kunnen 'besturen' of 'beheren' moet ik dus GET-parameters meegeven, die voor elke module verschillen (kunnen) zijn. Mijn url om een module 'apart' te bekijken is als volgt:
/module/<module_id>/ en die wordt dan doorgestuurd naar module.php?moduleid=<module_id> (met deze rule dus: RewriteRule ^module/([0-9]+)/$ module.php?moduleid=$1 [L]).

Als ik hier nu nog extra parameters aan wil toevoegen, moet die RewriteRule anders... Omdat uit het moduleid niet af te leiden is over wat soort module het gaat (althans niet voor de htaccess), zou ik in de url evt de parameter namen zelf ook kunnen meegeven. Dat zou dan in de aard van het volgende zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/module/<module_id>/<parameternaam1>/<parametervalue1>/<parameternaam2>/<parametervalue2>/<parameternaam3>/<parametervalue3>/...
stuurt door naar
module.php?moduleid=<module_id>&<parameternaam1>=<parametervalue1>&<parameternaam2>=<parametervalue2>& .....

Is dit een goed idee? Zo ja, iemand een idee hoe ik deze rule dan maak? Het aantal parameters is dus variabel...

Groeten,
Jens
Gewijzigd op 19/01/2011 19:29:19 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:22:26
 
Jaron T

Jaron T

19/01/2011 19:47:47
Quote Anchor link
Ik heb mijn rewrite voor mijn cms zoals onderstaand:

Quote:

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]

RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3&subaction=$4&subid=$5
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3&subaction=$4
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2&id=$3
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)\.*$ index.php?module=$1&action=$2
RewriteRule ^([^/]*)\.*$ index.php?module=$1
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 19:49:31
Quote Anchor link
Dus voorgedefinieerd. De vraag is nu of het ook mogelijk is om die namen van de parameters variabel te maken. (als dat nut heeft ten minste...)
 

19/01/2011 21:21:10
Quote Anchor link
Ik doe gewoon één rule met QSA zodat alles daar binnenkomt en dat parse ik dan weer met php.
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 21:23:16
Quote Anchor link
Dat had je vorige week ook al eens gezegd. Heb daarover gedacht, maar dat lijkt mij ook wel veel (denk)werk om dat ineens te steken. Opzicht is het niet zo moeilijk met de string operaties, maar de logica erachter om je parameters dan ook in order te krijgen (vb als je geen parameternaam geeft omdat dat niet nodig is...).
 

19/01/2011 21:34:47
Quote Anchor link
Jens V op 19/01/2011 21:23:16:
Dat had je vorige week ook al eens gezegd.

Open jij een nieuw topic voor eenzelfde probleem? :-X

Jens V op 19/01/2011 21:23:16:
Heb daarover gedacht, maar dat lijkt mij ook wel veel (denk)werk om dat ineens te steken. Opzicht is het niet zo moeilijk met de string operaties, maar de logica erachter om je parameters dan ook in order te krijgen (vb als je geen parameternaam geeft omdat dat niet nodig is...).

Achja, sowieso heb je wel iets nodig als een frontcontroller...
Volgens mij weet jijzelf wat je wilt accepteren, dus ook wat je erin kan stoppen en wat je eruit wilt hebben. Als je dat weet zie ik geen probleem.
 
Jens V

Jens V

19/01/2011 21:38:32
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/01/2011 21:34:47:
Open jij een nieuw topic voor eenzelfde probleem? :-X


Haha, nee:) Nu gaat het effectief om 1 bepaalde rewriterule waarvoor ik ook niet direct iets op internet vindt. In het andere topic ging het om een syntax fout van een regex.
 
Pim -

Pim -

19/01/2011 22:35:33
Quote Anchor link
Gebruik een framework!!! Of bouw zelf iets eenvoudigs.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
= isset($_GET['q']) ? $_GET['q'] : '';

require_once 'router.php';
$action = router($query, $parameters);

if($action == false)
    $action = 'error404';

// Zelf even directory traversal aanpakken
$file = 'actions/'.str_replace('_', '/', $action).'.php';

if(!file_exsists($file)) {
    $action = 'error404';
    $file = 'actions/error404.php';
}


require_once $file;

$function = $action.'_action';

$function($parameters);
?>


router.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function router($query, &$parameters)
{

    // Moet lukken
}
?>


actions/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
functions index_action($parameters)
{

    $name = isset($parameters['name']) ? $parameters['name'] : 'Jens';
    echo 'Hello, '.$name.'!';
}

?>


Oid, is niet zo moeilijk en veel flexibeler dan met .htaccess
OOP is nog wat mooier
 

19/01/2011 23:09:39
Quote Anchor link
Pim - op 19/01/2011 22:35:33:
Gebruik een framework!!! Of bouw zelf iets eenvoudigs.
(....)
Oid, is niet zo moeilijk en veel flexibeler dan met .htaccess
OOP is nog wat mooier


Woei, ding ding ding!!!
Jackpot ! :-D
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

19/01/2011 23:53:02
Quote Anchor link
Jens V op 19/01/2011 19:49:31:
Dus voorgedefinieerd. De vraag is nu of het ook mogelijk is om die namen van de parameters variabel te maken. (als dat nut heeft ten minste...)


de volgorde in de url ligt wel vast. Als je dan de namen 'variabel' maakt, ik hoop dan tussen controllers, niet tussen requests, hou je eigenlijk een array over waarvan de elementen verschillende dingen betekenen. Niet leuk.

In welke behoefte moet het voorzien? Kun je overwegen om de parameternaam ook op de url op te geven, zoals in

host/order/13/regel/22/edit

?

Edit: ow hell, dat zeg je erboven zelf ook. Wat dan te doen? Pak de hele url op, zoals Karl ook zegt, en blaas 'm met explode in stukjes, zodat je stuk voor stuk kunt behandelen. Twee-stuk voor twee-stuk denk ik, een parameternaam plus waarde.
Gewijzigd op 19/01/2011 23:55:53 door Bas Cost Budde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.