mogelijk php forum zonder mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jacco Engel

Jacco Engel

19/03/2007 16:08:00
Quote Anchor link
Dat kan ik je laten zien :
maak een php pagina en zet er het volgende in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<a href="?id=1">Id is 1</a>
<?php
print $_GET["id"] ;
?>


als je de 1 verandert zal er een ander getal komen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:52:07
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 16:09:00
Quote Anchor link
ik ben toch bang dat hiervoor juist SQL gebruikt wordt. Hij haalt een pagina op met categorie 1 en een paginanummer van 30825 uit de database.

maar zoals jacco het laat zien kan het ook maar dan zonder SQL..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Axel de Mol
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:12:00
Quote Anchor link
kep het in een kladpad gezet ff uploaden...
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:12:00
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/03/2007 16:13:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je kladblok of notepad bedoeld?
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:14:00
Quote Anchor link
sorry ik heb hem notepad op mijn bureaublad genoemd :P
jep kaldblok
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 16:16:00
Quote Anchor link
maar je testpagina doet verdacht weinig jongen.... wat staat er in de code die je geüpload hebt?
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:16:00
Quote Anchor link
ow ik snap hem al...
maar nu doet hij een link...
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:16:00
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 16:18:00
Quote Anchor link
dat is logisch ja, er staat namelijk een link in je code.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:19:00
Quote Anchor link
verek ge hebt gelijk...
ff deruit hale :P
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/03/2007 16:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<a href="?id=1">Id is 1</a>
<?php
if (is_numeric($_GET["id"]))
    print $_GET["id"]
?>


Zeer schandalig van mij mn code was niet af :P

Deze code zou moeten werken en nu heb je een eerste idee van get

De is_numeric is om te zorgen dat je geen hacks op je server krijgt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:29:00
Quote Anchor link
http://www.radiochillers.nl.tt/test/gb.php?id=1
als je goed kijkt staat er:

<a href="?id=1.txt">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
  
  $amount
=15;

  if ($_GET['action']=='write') {
      header('location: gb.php?action=read&start=0');
    $file=fopen('<?php
print $_GET["id"] ;
?>.txt'
,'a');



je ziet $file=fopen('en dan het script dat naar de id=1 linkt...
 
Frank -

Frank -

19/03/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Tip: Vergeet MySQL, zeker nu je nog niets van SQL afweet. SQL is een taal, MySQL is een database die flink wat problemen heeft met de taal SQL. MySQL is in staat om niet-bestaande resultaten te produceren... Het lijkt mij geen goed plan om SQL te gaan leren met een onbetrouwbaar systeem.

Installeer PostgreSQL op je eigen pc en ga met SQL stoeien. PostgreSQL heeft geen onverwachte resultaten voor jou in petto, het levert altijd correcte resultaten op.

Mocht je later toch overstappen op MySQL, dan weet je in elk geval hoe je correcte SQL moet schrijven. Dat functienamen hier en daar wat anders zijn, dat doet niet ter zake, dat heb je in een paar minuten door.

Het goed aanleren van SQL kost je echter veel meer tijd en dan is het wel zo handig om correcte SQL te leren.

Zie Yapf voor een overzicht van problemen met MySQL.

Persoonlijk vind ik het verdwijnen van data (VARCHAR(10) en dan een langere string proberen op te slaan), het gebruik van niet-bestaande datums (bv. 33 maart) en het verzinnen van niet-bestaande resulten (GROUP BY) de meest ernstige problemen. Hier zul je als beginner ook heel snel tegenaan lopen.

Ps. Gebruik nooit MySQL omdat het je wat meer moeite kost om een PostgreSQL-hostingprovider te vinden. Zoeken naar een provider doe je 1x, het gebruiken van de database doe je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar. Jouw website gaat tenslotte gebruik maken van de database. Dat ene uurtje extra zoeken verdien je tijdens het bouwen van jouw systeem al weer terug!

Edit:
Nog even een link voor het leren van SQL en het gebruik van PostgreSQL

Edit 2:
Van onze belgische vrienden: SQL-lessen. Let op, ze gebruik Access als database! Gebruik de voorbeelden, maar dan wel in PostgreSQL, daar heb je veel meer aan.

Clients om PostgreSQL te beheren:
pgAdmin (Gratis, Linux, OSX en Windows)
SQL Manager (Lite-versie is gratis, alleen Windows)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 

19/03/2007 17:33:00
Quote Anchor link
Ik wil je echt aanraden om eens een uitgebreidde tutorial te gaan lezen als je het vertikt om een boek te kopen.

Wat Frank zegt is absoluut waar, maar denk ik niet de informatie waar je op zit te wachten.

Het punt is dat je helemaal niets weet van PHP, aangezien $_GET's en database bewerkingen het absolute begin zijn van PHP. Dus neem de eens de tijd om je zelf te verdiepen in deze prachtige taal, dan zullen we je verder helpen als je niet de hele wereld in een topic op wilt lossen.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 19:36:00
Quote Anchor link
ik dacht ineens...
het phpbb forum is dat ook mysql?
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 19:38:00
Quote Anchor link
kan de
<a href="?id=1">Id is 1</a> ook gebruikt worden in html?
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

19/03/2007 19:45:00
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik had op de vorige pagina gelezen dat je het moeilijk vind met phpmyadmin te werken, hier is een tut die het allemaal heer erg duidelijk uit legt, ga er één keer goed voor zitten en je db werkt, mocht je er niet uitkomen dan kan je het hier altijd vragen


[ontopic]
1. Ja het phpbb forum maakt zeker ook gebruik van mysql
2. Ik snap niet wat je precies bedoelt, maar die html code die je net noemt is goed, alleen om hem uit te lezen, of nuttig te gebruiken heb je php nodig
[/ontopic]
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.