mogelijk php forum zonder mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

18/03/2007 15:15:00
Quote Anchor link
ik wil een forum maken...
ik heb een simpel gastenboekscriptje op internet gevonden...
ik wil graag dat je met een soort button dat achter de forum of index.php "?onderwerp" maakt
ik wil dan ook dat het automatisch zo'n gastenboekscript word...
dus ook iedere keer een nieuw txt bestand...

owja...
NIET ZEGGEN DAT HET NIEJ MOGELIJK IS WANT IEMAND DIE IK KEN HEEFT ER OOK AL 1 GEMAAKT!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:22:34
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/03/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Ja het kan maar het is extreem inefficient, onhandig en moeilijk te beheren. Maareh, vraag het anders aan die gozer? Je zult het niet 1-2-3 precies zoals jij wilt op het internet tegenkomen dus zonder de benodige kennis of iemand die het voor je wilt maken geef ik je weinig kans.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

18/03/2007 15:39:00
Quote Anchor link
eerlijk gezegt is hij naar het buitenland en gebruikt geen msn meer...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/03/2007 15:42:00
Quote Anchor link
De Eifeltoren bouwen van Lego is ook niet onmogelijk, toch zou ik voor de stalen variant gaan.
sql is de stalen variant voor een forum
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

18/03/2007 15:44:00
Quote Anchor link
ik snap niks van mysql...
maarja sluit het topic dan maar :(
 
GaMer B

GaMer B

18/03/2007 15:48:00
Quote Anchor link
jasper schreef op 18.03.2007 15:44:
ik snap niks van mysql...
maarja sluit het topic dan maar :(


Daarom moet je juist HIEROM je gaan verdiepen in mysql! Je moet niet de kortste weg ontwijken en de lange weg nemen omdat de kortste weg een gat in de weg heeft? Je fixt dat gat en je gaat over kortste weg.

Kortom: Mysql leren joh! :)
 
Nick Mulder

Nick Mulder

18/03/2007 16:09:00
Quote Anchor link
MySQL is een van de simpelste talen, nagenoeg gelijk aan engels...
SELECT * FROM forum WHERE cat=1 ORDER BY date
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

18/03/2007 16:11:00
Quote Anchor link
kep al een topic gemaakt mysql maar niemand die help :S
 
Martiveen -

Martiveen -

18/03/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Ik wil niet zeggen dat ik pro ben in mysql zeg maar gewoon niet :p maar ik dat ze niet reageren omdat er allemaal tuts op deze site zijn die je daar mee helpen en dat jij denk gewoon te lui bent geweest om is ff te gaan kijke waar die tut ook alweer is van hoe je een 'simpel' forumpje maakt
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/03/2007 22:25:00
Quote Anchor link
er zijn genoeg goeie tuts op het web over mysql..
k denk als je snel een degelijk basis wilt leggen eens op www.w3schools.com kijken en dan onders sql..
dit is een goede korte uitleg over sql met wat voorbeelden..
 

18/03/2007 22:29:00
Quote Anchor link
Inderdaad, ik heb net hetzelfde plijdooi gehouden bij een nieuwssysteem in de script lib.

PHP is niets zonder een database, ja natuurlijk, je kunt een beetje mensen verassen met het feit dat je hun naam naar het scherm kunt schrijven mbv een formuliertje, en ja je kunt misschien een vrolijk emailtje schrijven, maar echt zinvol wordt het in mijn ogen pas op het moment dat je de combinatie met een database als MySql of PostgreSql maakt.

Daarom denk ik dat Arjen wel gelijk heeft, het is waanzinnig inefficient en onmogelijk te beheren. Er staan hier in de script lib wel een paar Sql-loze gastenboekjes, daar zul je het even mee moeten doen ben ik bang, want ik heb nog nooit van iemand gehoord die dit serieus gemaakt heeft.

Ik zeg hiermee niet dat we niet bereid zijn om je te helpen met een specifiek probleem in je code waar je niet uitkomt, anders was ik hier al lang weg geweest.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

18/03/2007 23:28:00
Quote Anchor link
jasper schreef op 18.03.2007 15:44:
ik snap niks van mysql...
maarja sluit het topic dan maar :(

Koop een boek over PHP, maakt denk ik niet uit welke. En er zullen altijd 1 of meerdere hoofdstukken in staan over hoe je met mysql moet werken. Begin daar maar eens mee, dan lukt het vanzelf.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 15:48:00
Quote Anchor link
een boek, overbodig
kijken op internet
hmmmm... maar w3schools die heeft alleen hoe mysql werkt maar ik snap ook niet hoe die pgphyalmin of zoiets werkt...
ik ga gewoon zoeken op inernet...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/03/2007 15:52:00
Quote Anchor link
Probeer het eens met http://phphulp.nl/php/tutorials/3/474/ :)

Deze kan je niet helpen met phpmyadmin maar in ieder geval wel met beginnende database communicatie

Edit:

Als je phpmyadmin/mysql lasting vind raad ik je af om een forum met txt/ini files te maken omdat dit nog vele malen lastiger is
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 15:52:00
Quote Anchor link
voor mijn part doe je het via internet, maarja... over phpmyadmin

KLIK
*wat google niet allemaal kan doen
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 15:54:00
Quote Anchor link
ow heet dat phpmyadmin :O
ik dach pgphyalmin
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 15:56:00
Quote Anchor link
hmmm... ik kan misschien wat proberen met html in een php bestand
maar dan heb ik nog een vraagje...
hoe maak je achter index.php een ?page of ?t= zoals ik ooit zag...
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 15:59:00
Quote Anchor link
tip: leer de PHP basis, dan kun je dit soort dingen bouwen en ook code aanpassen indien er iets fout is.
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:01:00
Quote Anchor link
ik vraag het alleen maar hoor:P
 
Axel de Mol

Axel de Mol

19/03/2007 16:04:00
Quote Anchor link
jasper schreef op 19.03.2007 16:01:
ik vraag het alleen maar hoor:P


geeft ook niets hoor ;)

Maaruuh
Quote:
hoe maak je achter index.php een ?page of ?t= zoals ik ooit zag...

dit kan op verschillende dingen lijken. of je gebruikt het voor je hele navigatie, of bijvoorbeel om gegevens uit een formuliertje of iets dergelijks te halen. Misschien nog wel meerdere mogelijkheden. Weet niet waar je het voor wilt gebruiken?

KLIK
hier bijvoorbeeld door een get te gebruiken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Axel de Mol
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

19/03/2007 16:06:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=30825
als je bij die 30825 een ander nummer invuld krijg je een andere page
zoiets wil ik
dat je een andere page krijgt als je iets intypt
en ja, ZONDER mysql als het kan...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.