Mollie betaling opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

02/09/2016 19:26:51
Quote Anchor link
Sup guys (goede avond),

Ik ben bezig met het schijven van een api, voor een betalingsysteem.
Alleen loop een beetje vast

Ik weet hoe ik een betaling moet doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
require_once 'Mollie/API/Autoloader.php';
$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('XXXX');
try
{
 $payment = $mollie->payments->create(
 array(
 'amount' => $invoiceamount,
 'description' => 'Flexpay',
 'redirectUrl' => 'XXXX'.$returnkey,
 'metadata' => array(
 'order_id' => $invoice_id
 )
 )
 );

 /*
 * Send the customer off to complete the payment.
 */

 header("Location: " . $payment->getPaymentUrl());
 exit;
}

catch (Mollie_API_Exception $e)
{

 echo "API call failed: " . htmlspecialchars($e->getMessage()) . " on field " + htmlspecialchars($e->getField());
}
?>


De betaling werkt, echter om te controleren of de betaling is gedaan, moet ik de Betaling ophalen.
Echter weet ik niet hoe ik aan de $payment_id kom. Want zoals het script hierboven laat zien, stuurt deze je gewoon door (ongacht er betaald is of niet)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:41:56
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

02/09/2016 23:56:03
Quote Anchor link
De betaling wordt pas na de redirect gedaan via Mollie.

Er wordt vanuit Mollie daarna een webhook aangeroepen waarmee het succes van de betaling wordt doorgegeven. Zoek daar maar eens op in de dev. documentatie van Mollie.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/09/2016 08:41:28
Quote Anchor link
>> Er wordt vanuit Mollie daarna een webhook aangeroepen waarmee het succes van de betaling wordt doorgegeven. Zoek daar maar eens op in de dev. documentatie van Mollie.

Deze informatie klopt op zich maar is niet volledig en is denk ik niet waar ts nu naar op zoek is


Het allerbelangrijkste is om na het aanmaken van de betalingsobject '$payment' de id propery er uit te halen en op te slaan in je database of in je sessie voor later gebruik en zo dat deze gekoppeld is aan de juiste order.
Wanneer de gebruiker dan van mollie af terug keert heb je dit id weer nodig om de status van de betaling op te kunnen halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

session_start();

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey("test_dHar4XY7LxsDOtmnkVtjNVWXLSlXsM");


$payment = $mollie->payments->create( array(
    'amount' => $invoiceamount,
    'description' => 'Flexpay',
    'redirectUrl' => 'XXXX'.$returnkey,
    'metadata' => array(
    'order_id' => $invoice_id
));

// bewaar de payment_id voor als de gebruiker terugkeert
$_SESSION['mollie_payment_id'] = $payment->id;
?>


return page
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
session_start();

if(!isset($_SESSION['mollie_payment_id'])
{

    // foute boel
    exit;
}


$payment = $mollie->payments->get($_SESSION['mollie_payment_id']);

// wat treffen we aan in $payment?
echo '<pre>'.print_r($payment, true).'</pre>';
?>


de webhook werkt helemaal los hiervan. Stel nou dat een betaling niet direct goedgekeurd kan worden (denk aan het handmatig overmaken middels een normale overboeking van de ene bankrekening naar de andere). Wanneer (na een dag of twee) een betaling uiteindelijk goedgekeurd is zal pas dan een statuswijziging optreden voor die ene betaling. Als dat gebeurt dan roept Mollie jouw webhook aan zodat jij op deze gebeurtenis kunt inspringen. Je kunt dan je order alsnog verwerken.
Gewijzigd op 03/09/2016 08:45:54 door Frank Nietbelangrijk
 
Daan s

Daan s

03/09/2016 13:41:05
Quote Anchor link
Ik heb nu deze versie, die lijkt te kloppen. (TNX btw)
Zitten hier nog foutjes in?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
session_start();
require_once '../Mollie/API/Autoloader.php';

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('xxx');

try
{
    $payment = $mollie->payments->create(
        array(
            'amount'      => 10.00,
            'description' => 'My first payment',
            'redirectUrl' => 'xxx',
            'metadata'    => array(
                'order_id' => 'xxx'
            )
        )
    );


    /*
     * Send the customer off to complete the payment.
     */

     $_SESSION['mollie_payment_id'] = $payment->id;
    header("Location: " . $payment->getPaymentUrl());
    exit;
}

catch (Mollie_API_Exception $e)
{

    echo "API call failed: " . htmlspecialchars($e->getMessage());
    echo " on field " . htmlspecialchars($e->getField());
}


?>


Return page

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
session_start();
require_once '../Mollie/API/Autoloader.php';

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('test_jStGFkEggBbm3JFQgfhVqh8zygaBK8');

$payment_id = $_SESSION['mollie_payment_id'];
$payment    = $mollie->payments->get($payment_id);

/*
 * The order ID saved in the payment can be used to load the order and update it's
 * status
 */

$order_id = $payment->metadata->order_id;

if ($payment->isPaid())
{

    /*
     * At this point you'd probably want to start the process of delivering the product
     * to the customer.
     */

     print 'betaald';
}

elseif (! $payment->isOpen())
{

    /*
     * The payment isn't paid and isn't open anymore. We can assume it was aborted.
     */

     print 'niet betaald';
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/09/2016 15:31:01
Quote Anchor link
Ziet er goed uit behalve de laatste elsif. Die biedt ruimte om gepasseerd te worden en dan wordt je script beëindigd zonder enige actie.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($payment->isPaid())
{

    /*
     * At this point you'd probably want to start the process of delivering the product
     * to the customer.
     */

     print 'betaald';
}

elseif (! $payment->isOpen())
{

    /*
     * The payment isn't paid and isn't open anymore. We can assume it was aborted.
     */

     print 'niet betaald';
}

else
{
    /*
     * The payment is still pending.
     */

     print 'Uw betaling is nog niet goedgekeurd. Zodra uw betaling bevestigd is ontvangt u een email.';
     /* en hiervoor heb je dan dus de webhook nodig of een cronjob */
}
?>


Webhook voorbeeld: https://www.mollie.com/nl/docs/webhook#webhook-voorbeeld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.