Mollie Connect API

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper Utrecht

Jasper Utrecht

23/12/2019 21:58:39
Anchor link
Goedenavond,

Hopelijk heeft iemand ervaring met de Mollie Connect API.

Inleiding:
In een systeem dat ik aan het ontwikkelen ben, wil ik de gebruiker de mogelijkheid geven
om zijn/haar Mollie account te verbinden met mijn systeem.

De Mollie Client API heb ik al wel werkend, maar om requests uit te voeren namens de gebruiker heb ik een access token nodig, die te verkrijgen is via de Mollie Connect API.

Wat is nu mijn vraag of het probleem?
Bij het installeren van de Mollie Connect API, krijg ik maar foutmeldingen van niet-gevonden classes. Dit geeft mij het idee dat de bestanden structuur compleet fout is. Bij het uitvoeren van een "Access Token Request", beginnen de errors.

Ik heb via Composer het geïnstalleerd, daarna handmatig via Git Clone. Niks is mij tot zover gelukt.

Wie kan mij alsjeblieft de juiste richting in helpen..?

Github Mollie API PHP
https://github.com/mollie/oauth2-mollie-php
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:28:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2019 21:59:53
Anchor link
Kan je misschien vertellen WAT je precies gedaan hebt?
 
Jasper Utrecht

Jasper Utrecht

23/12/2019 22:05:59
Anchor link
Uiteraard, Ariën.

Het volgende heb ik gedaan:

1. Onder mijn 'extensions' map, heb ik een composer.json gegenereerd. Daarna de volgende commando's uitgevoerd.

composer require mollie/oauth2-mollie-php ^2.0
composer require league/oauth2-client

2. In de oauth2-mollie-php\tests\src\Provider\MollieTest.php heb ik mijn clientId en clientSecret opgegeven, die ik heb gekregen uit de Mollie dashboard.

3. Daarna in de MollieTest.php heb ik geprobeerd een nieuwe instance te maken:
$mollieTest = new MollieTest();
$mollieTest->testGetAccessToken();

Dit levert foutmeldingen op. Ook de Mollie class zelf, geeft errors bij het bezoeken.

Hopelijk geeft dit een duidelijker beeld.
Gewijzigd op 23/12/2019 22:06:26 door Jasper Utrecht
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/12/2019 22:19:04
Anchor link
Waarom gebruik je mollie/mollie-api-php niet?

Deze installeer je uiteraard ook met Composer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer require mollie/mollie-api-php


Vervolgens moet je uiteraard even de autoloader van composer includen en een use statement gebruiken in je php script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

use Mollie\Api\MollieApiClient;

require_once 'vendor/autoload.php';

$mollie = new MollieApiClient();
$mollie->setApiKey('my_secret_mollie_api_key');

// zie verder https://github.com/mollie/mollie-api-php#getting-started
?>
Gewijzigd op 23/12/2019 22:19:34 door Frank Nietbelangrijk
 
Jasper Utrecht

Jasper Utrecht

23/12/2019 22:32:10
Anchor link
Goedenavond Frank,

Bedankt voor jouw reactie. Mollie-api-php gebruik ik al voor alle functionaliteiten, zoals het aanmaken van een payment. Maar zoals je in het voorbeeld ziet wat je hierboven hebt gestuurd, dit gaat om een API key. De gebruiker moet d.m.v. een access token key via OAuth2 (dat verkregen wordt bij een autorisatie van de door mij gemaakte app in de Mollie dashboard) bijv. een payment maken.

Daarom heb ik de Mollie-OAuth2-PHP ook nodig, om dit voor elkaar te krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/12/2019 22:46:49
Anchor link
Hoi Jasper,

Dat wordt voor nu even lastig. Ik heb enkel een test account in Mollie en ik moet eerst allerlei gegevens (waaronder kopie legitimatie) indienen alvorens ik een app kan aanmaken.

Meestal is de eerste foutmelding het belangrijkste. Kun je die wellicht hier plaatsen?
 
Jasper Utrecht

Jasper Utrecht

23/12/2019 23:04:41
Anchor link
Ik heb een PM naar je toe gestuurd Frank. ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2019 23:25:50
Anchor link
Nee, we werken niet opeens met PM, Jasper!!!
Je vraagt immers hulp in een topic, dus dan is het respectvol om ook hier verder te gaan, en niet achter onze rug om. Anderen kunnen ook tegen dit probleem lopen, en met Google kunnen ze anders niks met dit topic.
Gewijzigd op 23/12/2019 23:31:31 door - Ariën -
 
Jasper Utrecht

Jasper Utrecht

23/12/2019 23:30:47
Anchor link
Ik heb alleen de clientID en secretID gedeeld via PM. Mogelijk kan Frank dan beter zien, waar het probleem zit. Zodat dat, weer gedeeld kan worden in deze topic.
Gewijzigd op 23/12/2019 23:31:15 door Jasper Utrecht
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2019 23:32:20
Anchor link
Best, maar het ging om de foutmelding. ;-)
Die kan je prima hier (met relevante code) melden in het topic, waarbij je de persoonlijke gegevens censureert.
Gewijzigd op 23/12/2019 23:32:44 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/12/2019 00:18:07
Anchor link
Ik durf het bijna niet meer te zeggen ;-) maar ik had ook een pm-etje teruggestuurd omdat ik met enkel die sleutels niet veel verder kom.
 
Cor Zelf

Cor Zelf

11/05/2021 11:35:27
Anchor link
Ik wil Mollie gaan gebruiken en heb dit met Composer geinstalleerd met een trialaccount.
Ben op zoek naar wat PHP voorbeeldcode en/of best practice.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2021 11:42:28
Anchor link
Edit:
Ik raad je aan om een nieuw topic te maken in plaats van een topic te kapen.
Zo blijft het forum overzichtelijk. Dit topic sluit ik maar!
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.