[mootools] drag&drop error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Kalle P

Kalle P

17/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mootools. Een drag & drop. Werkt allemaal goed tot dat ik een 2e x over mijn droparea ga, dan gaat ie wederom ajax functie aanroepen (waar ik nu alerts voor heb neergezet).

Het denkt dus dat ik nog aan het draggen ben ook al heb ik al dat plaatje gedropt.
Remove() genoeg uitgeprobeerd... werkt niet.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
         <script type="text/javascript">
        window.addEvent('domready', function(){
            var drop = $('thuis-scroll');
            //var dropFx = drop.effect('background-color', {wait: false}); // wait is needed so that to toggle the effect,
            
            $$('.type').each(function(item){
            
                item.addEvent('mousedown', function(e) {
                    e = new Event(e).stop();
            
                    var clone = this.clone()
                        .setStyles(this.getCoordinates()) // this returns an object with left/top/bottom/right, so its perfect
                        .setStyles({'opacity': 0.7, 'position': 'absolute'})
                        .addEvent('emptydrop', function() {
                            this.remove();
                            drop.removeEvents();
                        }).inject(document.body);
            
                    drop.addEvents({
                        'drop': function() {
                            drop.removeEvents();
                            clone.remove();
                                                        
                                                        var nl13=$$('.nl-13');
                                                        var nl16=$$('.nl-16');
                                                        var nl12=$$('.nl-12');
                                                        var nl5=$$('.nl-5');
                                                        
                                                        var el;
                                                        
                                                        nl13.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-13');
                                                            
                                                            var newHTML = '<div>'+
                                                                            '<label for="naam">Appelvlaai</label>'+
                                                                            '<span>5 pt</span>'+
                                                                          '</div>'+
                                                                          '<ol class="products">'+
                                                                             '<li>'+
                                                                                '<img src="images/'+clone.name+'_klein.gif" alt="" />'+
                                                                                ': 1'+
                                                                             '</li>'+
                                                                          '</ol>';
                                                            el.setHTML(newHTML);
                                                            
                                                        });
                                                        nl16.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-16');
                                                            alert('16');
                                                        });
                                                        nl12.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-12');
                                                            alert('12');
                                                        });
                                                        nl5.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-5');
                                                            alert('5');    
                                                        });
                                                        
                        },
                        'over': function() {
                            //dropFx.start('98B5C1');
                        },
                        'leave': function() {
                            //dropFx.start('ffffff');
                        }
                    });
            
                    var drag = clone.makeDraggable({
                        droppables: [drop]
                    }); // this returns the dragged element
            
                    drag.start(e); // start the event manual
                });
            
            });
        });
    </script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:54:01
 
Harmen

Harmen

17/04/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Kun je even laten zien waar het staat? Even firebuggen :)

Je zou bijvoorbeeld nog wat extra kunnen toevoegen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var dragging = false;
(...)
var drag = clone.makeDraggable({
    droppables: [drop],
    onStart: function(){
        var dragging = true;
    }
});

Dan zou je controleren met if(dragging) als er gesleept wordt of niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd, maar het probleem zit ergens anders in.

Als ik dit namelijk doe en ik laat het plaatje los in de droparea en ik ga uit de droperea dan komt ie direct weer in onStart() (getest met een alert). Dit betekent - overigens precies het zelfde als eerst - dat mootools blijft denken dat ik het plaatje nog heb en het probleem is dus dat wanneer ik een ander item drag ik die er dus bij krijg. Heel frusterend, maar ergens vergeet ik het plaatje te verwijderen ofzo uit de cache van mootools.

Ik hoop dat iemand weet wat ik moet doen.

@Harmen
Waar het staat? Ik denk dat de code voorzich spreekt, maar zal wel ff uitleggen:

gedragged item van de class .item (regel 6 en regel 19) maakt een mouseover op de class .#nl-13 (regel 31) en verandert in de class de code en zet het plaatje erin dat is gedragged.

Dat is eigenlijk wat er gebeurd en het probleem zit 'm dus in het feit dat nadit scenario je een soort van ghostdragging hebt... Je ziet het plaatje niet maar als je je muis beweegt blijf je draggen ook al druk je je knop niet in. Als ik hierna wat anders drag en het zelfde scenario vindt plaats dan ghostdrag ik dus 2 plaatjes en hierna 3 plaatjes... Mootools verwijdert het niet uit z'n geheugen ofzo en denkt ondanks dat ik niks drag toch dat ik drag.

Kalle.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/04/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Harmen bedoelt volgens mij of je een live voorbeeld hebt, zodat hij Firebug kan gebruiken om hier en daar wat breakpoints te plaatsen en te kijken of er ergens een fout optreedt.

Ik denk dat het het laatste is, dat er ergens een exception wordt gegooid en opgevangen, maar dat daardoor het vermelden dat er geen plaatje meer onder de cursor zit wordt overgeslagen.
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 11:42:00
Quote Anchor link
edit:

Hehehe eindelijk. Ik wist dat ik ergens een fout had gemaakt.

Ik verwijderde het event niet op de mouseOvers waardoor die bleef bestaan.

removeEvents().... altijd leuk.

Bedankt voor jullie hulp iig.

Dankzij de maker van [urk]www.wintabber.com[/url].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.