Mootools/Ajax - paar vraagjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

J A

J A

07/07/2008 21:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met ajax en dan via MooTools. Hier heb ik een paar vraagjes over waar ik het antwoord niet op kon vinden:

1) Welke moet ik nou gebruiken ??
http://demos.mootools.net/Request.HTML
http://demos111.mootools.net/Ajax

2) Ik weet hoe je content ophaald, maar hoe post je nou een formulier waarvan de data in een database moet komen te staan. En het resultaat ook direct te zien? (Bericht word gezet in database, en je moet het bericht direct zien op de pagina zelf waar ze moeten worden getoond)

3) Omdat het met een database is, duurt het altijd even. Dus ik wil dan een laadbalkje hebben. Gewoon een plaatje,... maar dat zou je toch met onRequest moeten doen? Als ik dat erbij zet (alle 2 bovenstaande bij punt 1 geprobeerd). Maar als ik die er dan bij zet, werkt er helemaal niks meer.

Ik heb hier de tutorial gezien over mootools, daarvan heb ik ook wat info. Maar bovenstaande staat er helaas niet in. Ik heb ook een gastenboek gezien met ajax. Helaas was die niet met MooTools en het moet perse met MooTools.

Weet iemand een site waar dit op staat of weet iemand dit zelf?
Alvast bedankt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:20:51
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/07/2008 21:50:00
Quote Anchor link
@Jordi

Het gemakkelijkst is om eerst een pagina te maken, die zonder AJAX de boel die je post in de database zet en weergeeft. Vervolgens doe je het verzenden met AJAX en de reactie inlezen ook...
Dit is eigenlijk geen probleem, en zo zou in 1 keer moeten werken.
 
J A

J A

07/07/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Ik heb al een pagina en alles die het zonder Ajax doet. En over het verzenden met ajax, daar vraag ik het dus ook over. Ik zou echt geen idee hebben van hoe je nou moet posten met ajax... na het posten snap ik wel dat ik dan weer de bende moet ophalen. Dat lukt ook wel. Maar net zoals het onRequest. Dat lukt niet bij mij.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/07/2008 22:07:00
Quote Anchor link
Je vroeg ook hoe je een formulier poste die in een database moet komen te staan: Hetzelfde als dat je gewend bent alleen dus via een AJAX request.

Ik werk zelf meer met Jquery, maar ik denk wel dat je de 2e optie (Ajax) moet hebben. Die verzend een deel, en leest de reactie terug. Lijkt mij de optie die je hebben moet.
 
J A

J A

07/07/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Een ajax request om iets op te halen ziet er wel wat anders uit dan iets te posten. Maar ik heb nu wel iets gevonden, ik ga dan dus nu ook voor de 1e link bij punt 1 bij mijn beginpost.
http://docs.mootools.net/Request/Request#Element-Properties:send

Alleen staat hier ook niet in, hoe ik een plaatje laat zien tijdens dat hij een request aan het doen is :(

EDIT:
Stom, stom, stom ... ik ben bij onRequest een komma vergeten. Daarom deed hij het niet

EDIT2:
Hmm, tekst wil hij wel erin zetten. Maar een plaatje niet, hij laat dan gewoon letterlijk <img src....../> zien ipv het echte plaatje.
Ook dingen als de tekens veranderen naar & lt; heeft geen zin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
onRequest: function() {
            $('laden').set('text', '<img src="ajax-loader.gif" alt="Laden..." />');
        }
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
Crispijn -

Crispijn -

07/07/2008 23:08:00
Quote Anchor link
wanneer je firebug als plugin voor firefox installeerd zie je snel genoeg de fouten in je javascript.

Verder: benader de pagina eens die je aanroept via ajax. Wordt het plaatje dan wel netjes weergegeven?
 
J A

J A

08/07/2008 10:49:00
Quote Anchor link
---
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
J A

J A

08/07/2008 14:06:00
Quote Anchor link
http://jordi.frih.net/test/ShoutBox/index.php
Ik zit nu dus echt met het probleem dat ik geen html tags e.d. kan gebruiken, want nu staat dus alles achter elkaar en er moeten 2 enters staan. Er staat nu dus ook letterlijk <br.> . En het posten werkt ook niet goed, er komen tijdens het posten een paar errors in firebug maar ze gaan ook direct weer weg, dus kan ik ze niet bekijken.
 
J A

J A

09/07/2008 22:23:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb nu een paar dingen opgelost, nu zit er nog 1 fout in. Dat is dat hij niet wil posten in FireFox, in FireBug zie je tijden het posten een fout.. maar die verdwijnt te snel bij mij om het te kunnen zien.
Ik snap er niks meer van ... ik zie nergens de fout die dit zou kunnen veroorzaken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.