move_uploaded_file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:31:08
Quote Anchor link
Waarom werkt het volgende niet.

$target_dir = "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file($file, $target_dir);


Ik wil gewoon een file oploaden zonder een keuze te moeten maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:02:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 17:32:14
Quote Anchor link
Omdat het meer oorzaken kan hebben.
Bouw dus foutafhandeling in:

https://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:34:39
Quote Anchor link
Wellicht omdat er een ; ontbreekt aan het eind van de regel?

$file = "test.txt"
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:35:41
Quote Anchor link
neen dat is hier vergeten ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:38:43
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd met het volledige path? (hieronder heb ik even iets fictiefs ingvuld)

$target_dir = "/home/var/www/http/bla/bla/zoeken/uploads/";
$file = "/home/var/www/http/bla/bla/test.txt";
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:39:25
Quote Anchor link
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:40:11
Quote Anchor link
misschien omdat $target_dir al bestaat en een directory is?

Misschien een bestandsnaam toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$target_dir
= "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file('/tmp....', $target_dir . $file);
?>


En je geuploade bestand heeft een tijdelijk naam, en staat vaak in /tmp.
Die betreffende naam staat in je $_FILES-array.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:41:19
Quote Anchor link
Ik ben bezig op localhost in /zoeken

Toevoeging op 17/02/2022 17:45:54:

ivo

Uw voorstel werkt ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:46:40
Quote Anchor link
"This function checks to ensure that the file designated by from is a valid upload file (meaning that it was uploaded via PHP's HTTP POST upload mechanism). If the file is valid, it will be moved to the filename given by to."

Je moet de file dus wel uploaden.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:50:31
Quote Anchor link
Laten we het eens anders zeggen.
Je kent de filename
Je kent de directory waarde upload moet komen.
Hoe moet het dan gaan in de praktijk want dit werkt niet
move_uploaded_file($file, $target_dir);
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:52:20
Quote Anchor link
move_uploaded_file('/tmp/denaamdiejijkent', '/een/directory/met/filename.xyz');

En de naam die jij kent moet je dus uit je $_FILES array vissen, aangezien die altijd uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:52:52
Quote Anchor link
Zie hier hoe de functie werkt: https://www.php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php

Het gaat om een file die je upload via een formulier. Als je niks upload via een formulier gaat het niet werken.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:53:36
Quote Anchor link
en het is ook van belang dat je <form> tag juist is. Met name het enctype.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/02/2022 20:33:36
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:31:08:
Ik wil gewoon een file oploaden (sic) zonder een keuze te moeten maken.

Kan je daar wat meer over vertellen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/02/2022 20:38:38
Quote Anchor link
Aangezien het bestand al op de server staat kan je RENAME gebruiken voor het gewenste resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
rename(string $from, string $to, ?resource $context = null): bool


https://www.php.net/manual/en/function.rename.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 20:40:07
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:39:25:
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.


Wat zegt: $_FILES['JOUW_NAAM_VAN HET ELEMENT']['error'] ?
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 20:40:12
Quote Anchor link
Waarbij je dan de extra (veiligheids)functies van move_uploaded_file() overboord zet: je mist dan de controle of het wel om een geupload bestand gaat.

Toevoeging op 17/02/2022 21:13:02:

Ik had nog een tutorial liggen (wel behoorlijk oud) mbt het uploaden.

Die heb ik nu hier op phphulp geplaatst:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/uploaden/848/uploaden/2382/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.