move_uploaded_file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:31:08
Quote Anchor link
Waarom werkt het volgende niet.

$target_dir = "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file($file, $target_dir);


Ik wil gewoon een file oploaden zonder een keuze te moeten maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:07:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 17:32:14
Quote Anchor link
Omdat het meer oorzaken kan hebben.
Bouw dus foutafhandeling in:

https://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:34:39
Quote Anchor link
Wellicht omdat er een ; ontbreekt aan het eind van de regel?

$file = "test.txt"
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:35:41
Quote Anchor link
neen dat is hier vergeten ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:38:43
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd met het volledige path? (hieronder heb ik even iets fictiefs ingvuld)

$target_dir = "/home/var/www/http/bla/bla/zoeken/uploads/";
$file = "/home/var/www/http/bla/bla/test.txt";
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:39:25
Quote Anchor link
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:40:11
Quote Anchor link
misschien omdat $target_dir al bestaat en een directory is?

Misschien een bestandsnaam toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$target_dir
= "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file('/tmp....', $target_dir . $file);
?>


En je geuploade bestand heeft een tijdelijk naam, en staat vaak in /tmp.
Die betreffende naam staat in je $_FILES-array.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:41:19
Quote Anchor link
Ik ben bezig op localhost in /zoeken

Toevoeging op 17/02/2022 17:45:54:

ivo

Uw voorstel werkt ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:46:40
Quote Anchor link
"This function checks to ensure that the file designated by from is a valid upload file (meaning that it was uploaded via PHP's HTTP POST upload mechanism). If the file is valid, it will be moved to the filename given by to."

Je moet de file dus wel uploaden.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:50:31
Quote Anchor link
Laten we het eens anders zeggen.
Je kent de filename
Je kent de directory waarde upload moet komen.
Hoe moet het dan gaan in de praktijk want dit werkt niet
move_uploaded_file($file, $target_dir);
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:52:20
Quote Anchor link
move_uploaded_file('/tmp/denaamdiejijkent', '/een/directory/met/filename.xyz');

En de naam die jij kent moet je dus uit je $_FILES array vissen, aangezien die altijd uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:52:52
Quote Anchor link
Zie hier hoe de functie werkt: https://www.php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php

Het gaat om een file die je upload via een formulier. Als je niks upload via een formulier gaat het niet werken.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:53:36
Quote Anchor link
en het is ook van belang dat je <form> tag juist is. Met name het enctype.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/02/2022 20:33:36
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:31:08:
Ik wil gewoon een file oploaden (sic) zonder een keuze te moeten maken.

Kan je daar wat meer over vertellen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/02/2022 20:38:38
Quote Anchor link
Aangezien het bestand al op de server staat kan je RENAME gebruiken voor het gewenste resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
rename(string $from, string $to, ?resource $context = null): bool


https://www.php.net/manual/en/function.rename.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 20:40:07
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:39:25:
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.


Wat zegt: $_FILES['JOUW_NAAM_VAN HET ELEMENT']['error'] ?
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 20:40:12
Quote Anchor link
Waarbij je dan de extra (veiligheids)functies van move_uploaded_file() overboord zet: je mist dan de controle of het wel om een geupload bestand gaat.

Toevoeging op 17/02/2022 21:13:02:

Ik had nog een tutorial liggen (wel behoorlijk oud) mbt het uploaden.

Die heb ik nu hier op phphulp geplaatst:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/uploaden/848/uploaden/2382/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.