MP3jes uit een map selecteren ?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/09/2005 21:51:00
Quote Anchor link
Hallo beste PHP'ers
Ik ben momenteel bezig om op een index pagina, alle mp3tjes uit een onderliggende map kan selecteren en dan MAP + Link naar MP3 geven.

Ik heb namelijk de volgende structuur met mijn liedjes:

-htdocs
|---A
|---B
| |---Bill George
| |---Bonny St. Clair
| | |---Album 1
| | |---Album 2
| | |---Lied 1.mp3
| | |---Lied 2.mp3
| |---Borrel :D
|
|---C
ETC...

Op welke manier kan ik uit een onderliggende map een bestand selecteren die eindigd op MP3, en daarbij nog de mapnaam weergeven...
Is hier een functie of bestaand script voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:55:25
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/09/2005 22:08:00
Quote Anchor link
Zo zoiets kunnen bij mijn structuur?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach (glob("*.mp3") as $filename) {
   echo "$filename size " . filesize($filename) . "\n";
}


?>
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/09/2005 22:25:00
Quote Anchor link
ff wat vragen:

Is er een functie om alle onderliggende mappen te weergeven?
zodat deze automatisch alle mappen langs gaat
 
Jelmer -

Jelmer -

14/09/2005 22:26:00
Quote Anchor link
Je zal daarvoor je eigen recursieve functie moeten maken (vinden bij de php.net contributes)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/09/2005 22:29:00
Quote Anchor link
Ja, ben aan het klooten met scandir enzo, maar ik heb nog geen functie gevonden voor alle onderliggende mappen in een array te stoppen tegen gekomen...

Misschien moet ik bij Explorer van D@rk ff kijken...
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/09/2005 23:24:00
Quote Anchor link
Gevonden:
Moest wel wat dingen aanpassen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
       $path
="MP3/";
                                                                                                                      
       readdirectory($path);
       function
readdirectory($path)
       {

               $level=getLevel($path);
               if (!file_exists($path)) echo "not an existing directory";
               if (!is_dir($path)) echo $path." isnt a directory";
                                                                                                                            
               $main_dir =opendir ($path) or die("Error reading ".$path);
               $i=0;
               while ($entry=readdir($main_dir))
               {
    $under = $path."/".$entry;
                       if (filetype($path."/".$entry)=="dir") {
                               if($entry!="." and  $entry!=".."){
                                       for($counter=0;$counter<=$level;$counter++){    echo "|___";      }
                                        echo "directory: ".$entry."<br>";
                                        readdirectory($path."/".$entry);
                                        
                               }
                       }

                         else if(filetype($path."/".$entry)=="file") {
                               for($counter=0;$counter<=$level;$counter++){    echo "|___ ";      }
                                  
                                echo "File : <a href=\"".$under."\">".$entry."</a><br>";
                       }
                                                                                                                            
               }
       }
function
getLevel($path) {
                       str_replace("//","/",$path);
                       $num=substr_count($path,"/");
                       return $num-1;
               }

?>
Gewijzigd op 14/09/2005 23:25:00 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.