MSSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

07/07/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met een vrij groot project en ik werk momenteel met 4 databases.
2x MSSQL
1x MySQL
1x DBF

Nu lukt het met MySQL en met de DBF database files prima. Maar nu moet ik met de MS SQL server connecten.

Mijn ontwikkel omgeving staat op mijn Mac, ik draai php 5 in apache2.
Ik kan dus geen windows libraries aanspreken, want voorheen gebruikte ik wel eens het COM object indien windows moeilijk deed.

Heeft iemand enig idee hoe dit moet, dit is het stukje code waar het al vast loopt en de error melding.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
                $this->connectionString[ $conectionIdentfier ] = mssql_connect(    $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getHostname(),
                                                                                $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getUsername(),
                                                                                $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getPassword() );


Quote:
Fatal error: Call to undefined function mssql_connect() in include/classes/mssql.class.php on line 55


BVD
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:32:17
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

07/07/2008 17:45:00
Quote Anchor link
ik zou aan je projectleider vragen waarom je niet gewoon met een soort database mag werken! ;)
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

07/07/2008 18:32:00
Quote Anchor link
Dit kan niet omdat er programma's draaien op de database. Ik moet een soort webportal maken die in een web interface bepaalde functionaliteiten van de programma's overneemt.
 
Rens nvt

Rens nvt

07/07/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Hoi Marcel,

Op http://nl.php.net/manual/en/mssql.setup.php staat met welke extensie PHP geinstalleerd moet zijn om met mssql te kunnen werken
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

08/07/2008 09:59:00
Quote Anchor link
Ik heb van alles geprobeerd, ik heb nu freetds geinstalleerd en een nieuwe php gecompiled 5.2.6 en daar de mssql.so libraries van gekopieerd naar mijn MAMP omgeving.

De php ini file aangepast maar dit alles mag tot nu toe niet baten. Ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding.

Iemand nog suggesties
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

08/07/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Oke, het eerste deel heb ik voor elkaar! Ik heb Xamp geinstalleerd maar gebruik nog wel de oude MAMP mysql etc. Dus gebruik alleen de nieuwe php libs!

Maar nu krijg ik nog steeds een foutmelding
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Ik heb een user aangemaakt met rechten op de database die ik wil gebruiken. Maar toch weigerd hij de verbinding.

als settings heb ik
host = 10.53.74.13
user = *****
pass = *****

Username en password kloppen, dat weet ik zeker.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 09:32:00
Quote Anchor link
Ik heb alles voor elkaar in mijn ontwikkel omgeving, maar nu is mijn productie omgeving een WAMP server, dus ik dacht dat zit wel goed. Maar zelfs op het windows platform wil hij geen connectie maken met de MSSQL database.

Ik heb het volgende gedaan, ik heb ntwdblib.dll in de wamp\php, wamp\apache2\bin en WINDOW\system32 map gezet. De extensie in de php.ini file geladen. En mssql.secure_connection op on gezet.

Maar dit zonder resultaat, ik krijg steeds de melding undefined function.

Heeft iemand hier ervaring mee en weet diegene hoe je dit kunt oplossen?

Alvast bedankt!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 09:47:00
Quote Anchor link
Staat in de MSSQL database het ip van de server wel in de DB al zijnde een IP dat verbinding mag maken?

In mysql is dit de DB mysql Tabel Host. Als je ip in die table voor komt mag je pas remote verbinding maken.

De reden dat dit standaard neit aan staat lijkt me duidelijk
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 10:02:00
Quote Anchor link
Zo ver ben ik nog niet eens, hij wil de functie niet eens aanroepen!
En dat van het IP zal ik even na kijken, volgens mij wel want het `oude` systeem maakte ook vanaf dat ip verbinding via het COM object
 
Bo az

Bo az

11/08/2008 10:04:00
Quote Anchor link
Bij het gebruik van welke functie krijg je die melding?

Is de juiste extensie wel geladen als je in de phpinfo() kijkt?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Deze foutmelding krijg je ook als je niet mag connecten olgens mij
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 11.08.2008 10:16:
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Deze foutmelding krijg je ook als je niet mag connecten olgens mij

De functie zelf werkt dus inderdaad.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Anders had je volgens mij iets als :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Call to undefined function: mssql_connect()]


Moeten krijgen als ik me niet vergis
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 10:47:00
Quote Anchor link
@Jacco: Klopt.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:03:00
Quote Anchor link
oke, ik heb de functie werkende! Maar nu krijg ik geen verbinding, terwijl ik met exact dezelfde inlog gegevens werk als in de test omgeving. En daar werkt alles wel.

@sanThe
Jullie halen 2 dingen door elkaar, de eerste post was van mijn ontwikkel omgeving. Een MAMP omgeving. Ik ben nu bezig met de productie omgeving een WAMP omgeving.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
Bo az

Bo az

11/08/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Geen foutmelding?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 11.08.2008 09:47:
Staat in de MSSQL database het ip van de server wel in de DB al zijnde een IP dat verbinding mag maken?

In mysql is dit de DB mysql Tabel Host. Als je ip in die table voor komt mag je pas remote verbinding maken.

De reden dat dit standaard neit aan staat lijkt me duidelijk



????
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:07:00
Quote Anchor link
nope, ik krijg niks geen foutmelding terug, hij probeert de query zelfs uit tevoeren maar stop omdat hij de maximum execution time overschrijt.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:13:00
Quote Anchor link
Dit zijn de gegevens die ik meegeef

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$crmsettings
->setHostname("10.53.74.15:1433");
$crmsettings->setUsername("****");
$crmsettings->setPassword("*****");
$crmsettings->setDatabase("company_MSCRM");
?>


In mijn MAMP omgeving werken deze gegevens, alleen in WAMP niet. Verder zijn de connectie scripts exact hetzelfde


Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Geef nou eens antwoord op Jacco's post.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Connectie is toegestaan vanaf de server richting de Microsoft SQL server!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.