mt_rand()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 21:35:48
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code gemaakt waarbij ik dmv een SQL query het aantal rijen uit de database bereken.
Het aantal rijen bewaar ik in $num_rows. Met mt_rand wil ik een random waarde maken

$num_rows = mysqli_num_rows($result);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

echo $achtergrond;

Als ik de pagina oproep gebeurt er niks.
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal
Als ik $achtergrond = mt_rand(1,$num_rows] vervang door $achtergrond = mt_rand(1,6) krijg ik ook een random getal

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:48:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2019 21:49:37
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan?
Ik heb het idee dat mysqli_num_rows() ergens op vastloopt.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:02:18
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 19/01/2019 21:35:48:
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal

En hoe groot is dat getal? Is het niet te groot voor mt_rand()?
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 22:08:30
Quote Anchor link
@Rob Doemaarwat het getal is nu 6. (En zal misschien oplopen naar 40.000, wat is de Max waarde voor mt_rand()?)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:27:43
Quote Anchor link
6 zou in ieder geval geen probleem moeten zijn :-) Heb je de foutafhandeling al aan gezet / logs bekeken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 00:05:56
Quote Anchor link
Een getal is een getal. Wat de oorsprong is van deze waarde maakt niets uit. Ik zou dus kijken wat de specifieke waarden zijn die worden geretourneerd (en wat het type hiervan is) van zowel mysqli_num_rows() alsook mt_rand().

Is het bijvoorbeeld gegarandeerd dat de resultset altijd niet-leeg is (en geen fouten oplevert), anders resulteert num_rows() in de waarde 0 en mt_rand(1, 0) in de waarde false, want dit is hoe mt_rand() werkt.

Doe dus achtereenvolgens het volgende:
- zet het melden en weergeven van fouten aan
- observeer wat er gebeurt door waarden naar het scherm te dumpen zodat je inzicht krijgt in de toestand van je variabelen
- raadpleeg de documentatie
- rond dit punt heb je waarschijnlijk al door wat er misgaat

Een systematische aanpak helpt je bij het oplossen van deze problemen, en ik heb je zojuist het recept gegeven voor de aanpak van ca. 99 uit 100 gevallen.

NB mysqli_num_rows() bestaat niet.

EDIT: je zou natuurlijk ook een alternatieve oplossing kunnen bedenken als dit in jouw situatie van toepassing is. Je zou bijvoorbeeld de records random kunnen rangschikken en dan een enkel record op kunnen halen middels ORDER BY RAND() LIMIT 1, mogelijke performancekwesties daar gelaten uiteraard. Neemt niet weg dat je zou moeten nagaan waar dit probleem vandaan komt.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:14:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 00:47:14
Quote Anchor link
mysqli_num_rows
Die bestaat gewoon hoor......
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 01:13:25
Quote Anchor link
Uff, navigatie door die documentatie soms... Je hebt gelijk. Had dat ding ook al een hele lange tijd verpakt in een wrapper, dus het origineel stond me allang niet meer voor de geest :p.

... wat trouwens ook een goed idee is (het gebruik van een wrapper), op die manier voorkom je hard coding, mocht zo'n functie/methode alsnog ooit nog eens deprecated raken en/of verdwijnen.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:16:37 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:29:29
Quote Anchor link
"ORDER BY RAND() LIMIT 1" is ook erg handig, maar i.c.m met een uitgebreide query met wat WHERE en AND en ik geloof een JOIN erbij, kreeg ik ooit wel steeds bepaalde getallen die vaak terugkeerden dat het niet echt random leek. Het is een oud project verder dus de code heb ik even geen query meer.

Ik heb geen idee waar dat mee te maken had. Maar ik zou het toch even goed testen bij gebruik. Misschien herkent iemand precies wat er gebeurde??
Gewijzigd op 20/01/2019 08:31:27 door - Ariën -
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

20/01/2019 08:38:59
Quote Anchor link
Opgelost! Bedankt.
Had een aanpassing gedaan en meerdere waarden met $result gebruikt. ($reslut1,$result2) En dit niet aangepast in dit stukje code. :-(
Dit moest het zijn:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

Bedankt voor de hulp, had nog nooit van de error log gehoord, dit op gezocht en kon precies zien waar het fout ging:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:52:36
Quote Anchor link
Daarom: Altijd foutafhandeling bij je queries.

Ikzelf gebruik de object-georiënteerde van MySQLi waarbij ik de foutafhandeling in een extended-class afhandel in een gekloonde query-functie.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2019 11:58:22
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 20/01/2019 08:38:59:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);


Als je maar geen SELECT * uitvoert om op $result1 te komen.

Je kunt rijen in een tabel beter met SELECT COUNT(*) tellen.

Leuke vergelijking van Stackoverflow:

Quote:
Think of it like the following pseudo scenarios:

SELECT COUNT(*)

Hey Bob, how many people are in the class room?

mysql_num_rows

Hey Bob, send all the people from the classroom over to me, ... I'll count them to get the number of people myself
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.