mt_rand()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 21:35:48
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code gemaakt waarbij ik dmv een SQL query het aantal rijen uit de database bereken.
Het aantal rijen bewaar ik in $num_rows. Met mt_rand wil ik een random waarde maken

$num_rows = mysqli_num_rows($result);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

echo $achtergrond;

Als ik de pagina oproep gebeurt er niks.
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal
Als ik $achtergrond = mt_rand(1,$num_rows] vervang door $achtergrond = mt_rand(1,6) krijg ik ook een random getal

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:05:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2019 21:49:37
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan?
Ik heb het idee dat mysqli_num_rows() ergens op vastloopt.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:02:18
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 19/01/2019 21:35:48:
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal

En hoe groot is dat getal? Is het niet te groot voor mt_rand()?
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 22:08:30
Quote Anchor link
@Rob Doemaarwat het getal is nu 6. (En zal misschien oplopen naar 40.000, wat is de Max waarde voor mt_rand()?)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:27:43
Quote Anchor link
6 zou in ieder geval geen probleem moeten zijn :-) Heb je de foutafhandeling al aan gezet / logs bekeken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 00:05:56
Quote Anchor link
Een getal is een getal. Wat de oorsprong is van deze waarde maakt niets uit. Ik zou dus kijken wat de specifieke waarden zijn die worden geretourneerd (en wat het type hiervan is) van zowel mysqli_num_rows() alsook mt_rand().

Is het bijvoorbeeld gegarandeerd dat de resultset altijd niet-leeg is (en geen fouten oplevert), anders resulteert num_rows() in de waarde 0 en mt_rand(1, 0) in de waarde false, want dit is hoe mt_rand() werkt.

Doe dus achtereenvolgens het volgende:
- zet het melden en weergeven van fouten aan
- observeer wat er gebeurt door waarden naar het scherm te dumpen zodat je inzicht krijgt in de toestand van je variabelen
- raadpleeg de documentatie
- rond dit punt heb je waarschijnlijk al door wat er misgaat

Een systematische aanpak helpt je bij het oplossen van deze problemen, en ik heb je zojuist het recept gegeven voor de aanpak van ca. 99 uit 100 gevallen.

NB mysqli_num_rows() bestaat niet.

EDIT: je zou natuurlijk ook een alternatieve oplossing kunnen bedenken als dit in jouw situatie van toepassing is. Je zou bijvoorbeeld de records random kunnen rangschikken en dan een enkel record op kunnen halen middels ORDER BY RAND() LIMIT 1, mogelijke performancekwesties daar gelaten uiteraard. Neemt niet weg dat je zou moeten nagaan waar dit probleem vandaan komt.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:14:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 00:47:14
Quote Anchor link
mysqli_num_rows
Die bestaat gewoon hoor......
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 01:13:25
Quote Anchor link
Uff, navigatie door die documentatie soms... Je hebt gelijk. Had dat ding ook al een hele lange tijd verpakt in een wrapper, dus het origineel stond me allang niet meer voor de geest :p.

... wat trouwens ook een goed idee is (het gebruik van een wrapper), op die manier voorkom je hard coding, mocht zo'n functie/methode alsnog ooit nog eens deprecated raken en/of verdwijnen.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:16:37 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:29:29
Quote Anchor link
"ORDER BY RAND() LIMIT 1" is ook erg handig, maar i.c.m met een uitgebreide query met wat WHERE en AND en ik geloof een JOIN erbij, kreeg ik ooit wel steeds bepaalde getallen die vaak terugkeerden dat het niet echt random leek. Het is een oud project verder dus de code heb ik even geen query meer.

Ik heb geen idee waar dat mee te maken had. Maar ik zou het toch even goed testen bij gebruik. Misschien herkent iemand precies wat er gebeurde??
Gewijzigd op 20/01/2019 08:31:27 door - Ariën -
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

20/01/2019 08:38:59
Quote Anchor link
Opgelost! Bedankt.
Had een aanpassing gedaan en meerdere waarden met $result gebruikt. ($reslut1,$result2) En dit niet aangepast in dit stukje code. :-(
Dit moest het zijn:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

Bedankt voor de hulp, had nog nooit van de error log gehoord, dit op gezocht en kon precies zien waar het fout ging:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:52:36
Quote Anchor link
Daarom: Altijd foutafhandeling bij je queries.

Ikzelf gebruik de object-georiënteerde van MySQLi waarbij ik de foutafhandeling in een extended-class afhandel in een gekloonde query-functie.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2019 11:58:22
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 20/01/2019 08:38:59:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);


Als je maar geen SELECT * uitvoert om op $result1 te komen.

Je kunt rijen in een tabel beter met SELECT COUNT(*) tellen.

Leuke vergelijking van Stackoverflow:

Quote:
Think of it like the following pseudo scenarios:

SELECT COUNT(*)

Hey Bob, how many people are in the class room?

mysql_num_rows

Hey Bob, send all the people from the classroom over to me, ... I'll count them to get the number of people myself
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.