mt_rand()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 21:35:48
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code gemaakt waarbij ik dmv een SQL query het aantal rijen uit de database bereken.
Het aantal rijen bewaar ik in $num_rows. Met mt_rand wil ik een random waarde maken

$num_rows = mysqli_num_rows($result);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

echo $achtergrond;

Als ik de pagina oproep gebeurt er niks.
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal
Als ik $achtergrond = mt_rand(1,$num_rows] vervang door $achtergrond = mt_rand(1,6) krijg ik ook een random getal

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:35:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2019 21:49:37
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan?
Ik heb het idee dat mysqli_num_rows() ergens op vastloopt.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:02:18
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 19/01/2019 21:35:48:
Als ik echo $num_rows doe krijg ik wel een getal

En hoe groot is dat getal? Is het niet te groot voor mt_rand()?
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

19/01/2019 22:08:30
Quote Anchor link
@Rob Doemaarwat het getal is nu 6. (En zal misschien oplopen naar 40.000, wat is de Max waarde voor mt_rand()?)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/01/2019 22:27:43
Quote Anchor link
6 zou in ieder geval geen probleem moeten zijn :-) Heb je de foutafhandeling al aan gezet / logs bekeken?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 00:05:56
Quote Anchor link
Een getal is een getal. Wat de oorsprong is van deze waarde maakt niets uit. Ik zou dus kijken wat de specifieke waarden zijn die worden geretourneerd (en wat het type hiervan is) van zowel mysqli_num_rows() alsook mt_rand().

Is het bijvoorbeeld gegarandeerd dat de resultset altijd niet-leeg is (en geen fouten oplevert), anders resulteert num_rows() in de waarde 0 en mt_rand(1, 0) in de waarde false, want dit is hoe mt_rand() werkt.

Doe dus achtereenvolgens het volgende:
- zet het melden en weergeven van fouten aan
- observeer wat er gebeurt door waarden naar het scherm te dumpen zodat je inzicht krijgt in de toestand van je variabelen
- raadpleeg de documentatie
- rond dit punt heb je waarschijnlijk al door wat er misgaat

Een systematische aanpak helpt je bij het oplossen van deze problemen, en ik heb je zojuist het recept gegeven voor de aanpak van ca. 99 uit 100 gevallen.

NB mysqli_num_rows() bestaat niet.

EDIT: je zou natuurlijk ook een alternatieve oplossing kunnen bedenken als dit in jouw situatie van toepassing is. Je zou bijvoorbeeld de records random kunnen rangschikken en dan een enkel record op kunnen halen middels ORDER BY RAND() LIMIT 1, mogelijke performancekwesties daar gelaten uiteraard. Neemt niet weg dat je zou moeten nagaan waar dit probleem vandaan komt.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:14:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 00:47:14
Quote Anchor link
mysqli_num_rows
Die bestaat gewoon hoor......
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/01/2019 01:13:25
Quote Anchor link
Uff, navigatie door die documentatie soms... Je hebt gelijk. Had dat ding ook al een hele lange tijd verpakt in een wrapper, dus het origineel stond me allang niet meer voor de geest :p.

... wat trouwens ook een goed idee is (het gebruik van een wrapper), op die manier voorkom je hard coding, mocht zo'n functie/methode alsnog ooit nog eens deprecated raken en/of verdwijnen.
Gewijzigd op 20/01/2019 01:16:37 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:29:29
Quote Anchor link
"ORDER BY RAND() LIMIT 1" is ook erg handig, maar i.c.m met een uitgebreide query met wat WHERE en AND en ik geloof een JOIN erbij, kreeg ik ooit wel steeds bepaalde getallen die vaak terugkeerden dat het niet echt random leek. Het is een oud project verder dus de code heb ik even geen query meer.

Ik heb geen idee waar dat mee te maken had. Maar ik zou het toch even goed testen bij gebruik. Misschien herkent iemand precies wat er gebeurde??
Gewijzigd op 20/01/2019 08:31:27 door - Ariën -
 
Jeroen Weij

Jeroen Weij

20/01/2019 08:38:59
Quote Anchor link
Opgelost! Bedankt.
Had een aanpassing gedaan en meerdere waarden met $result gebruikt. ($reslut1,$result2) En dit niet aangepast in dit stukje code. :-(
Dit moest het zijn:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);

Bedankt voor de hulp, had nog nooit van de error log gehoord, dit op gezocht en kon precies zien waar het fout ging:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2019 08:52:36
Quote Anchor link
Daarom: Altijd foutafhandeling bij je queries.

Ikzelf gebruik de object-georiënteerde van MySQLi waarbij ik de foutafhandeling in een extended-class afhandel in een gekloonde query-functie.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2019 11:58:22
Quote Anchor link
Jeroen Weij op 20/01/2019 08:38:59:
$num_rows = mysqli_num_rows($result1);
$achtergrond = mt_rand(1,$num_rows);


Als je maar geen SELECT * uitvoert om op $result1 te komen.

Je kunt rijen in een tabel beter met SELECT COUNT(*) tellen.

Leuke vergelijking van Stackoverflow:

Quote:
Think of it like the following pseudo scenarios:

SELECT COUNT(*)

Hey Bob, how many people are in the class room?

mysql_num_rows

Hey Bob, send all the people from the classroom over to me, ... I'll count them to get the number of people myself
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.