multi dimensionale array's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Niels Peeren

Niels Peeren

04/04/2014 21:29:44
Quote Anchor link
Ik heb op het moment een array gevuld met userID's
Deze id's worden opgehaald uit de table met users maar ik heb de voor en achternamen van de gebruikers appart opgeslagen in een andere table.

nu wil ik van deze array een 2dimensionale array maken zodat ik de userID's in deze array kan koppelen aan de voor en achternamen van de gebruikers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$UserID = array(1,2,3,4,5,6,7,8,9);

$multiArray = array(

array(1,"Voornaam,"Achternaam"),
array(2,"Voornaam,"Achternaam"),
array(3,"Voornaam,"Achternaam"),
array(4,"Voornaam,"Achternaam"),
array(5,"Voornaam,"Achternaam"),
array(6,"Voornaam,"Achternaam"),

);


etc...

De voornamen moeten dus uit een andere table gehaald worden waar de UserID gelijk is aan de UserID die in de array zit.

Hoe store ik dit met een loop in een multidimensional array en hoe echo ik de waardes dan weer appart?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:08:41
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/04/2014 21:48:01
Quote Anchor link
>> Deze id's worden opgehaald uit de table met users maar ik heb de voor en achternamen van de gebruikers appart opgeslagen in een andere table.

Heb je daar een gegronde reden voor?
Gewijzigd op 04/04/2014 21:48:28 door Ger van Steenderen
 
Niels Peeren

Niels Peeren

04/04/2014 21:51:54
Quote Anchor link
Ik heb een tabel met Usernames en daarbij de ID's , daarnaast wou ik voor netheid en overzichtelijkheid de account informatie en de persoonlijke informatie gescheiden houden en alles onderlink te linken met als primary key de UserID. ik heb er een tijd over nagedacht en heb tijdens de database normaliseringsfase besloten om het zo te doen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/04/2014 22:00:45
Quote Anchor link
Oké, hoewel ik netheid en overzichtelijkheid geen reden vind:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    a.user_id,
    i.first_name,
    i.last_name
FROM
    accounts a
JOIN
    user_information i
    ON a.user_id = i.user_id
 
Niels Peeren

Niels Peeren

04/04/2014 22:11:33
Quote Anchor link
Ik heb een beetje in microsoft sql management studio gewerkt met join en union enzo maar hoe kan ik dit nu gebruiken op de manier die ik beschreven had? wist niet eens dat dit mogelijk was in php.

En ik vindt het zelf ook niet de beste reden om het zo te doen in de Database maar ik volg momenteel een opleiding in de I.T. en daar adviseerden ze mij om het op deze manier te doen. zelf heb ik het liever bij elkaar staan.
 
Reshad F

Reshad F

04/04/2014 22:30:31
Quote Anchor link
Ik weet niet wie jou dit advies gaf maar diegene moet denk ik een stoeltje pakken en naast jou gaan zitten want diegene is zelf nog niet uitgeleerd.

ALLES wat bij elkaar hoort moet bij elkaar in een tabel en je moet geen extra tabellen aanmaken omdat dit "netter" uitziet. Je moet immers rekening houden met extra Joins ( onnodig in dit geval bijv. ) en andere dingen die je query langzamer maken en meer van je server vragen.

Verder moet de query die Ger je geeft d.m.v. PHP uitgevoerd worden. Google maar op mysqli of PDO om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Een hele handige tutorial is

http://phptuts.nl/view/41/
 
Niels Peeren

Niels Peeren

04/04/2014 22:57:49
Quote Anchor link
de persoon van wie ik les krijgt heeft 25 jaar bij microsoft gewerkt met een focus op de database , toen ik liet zien hoe ik het normaal deed werd het direct afgekeurd en ging hij ook uitleggen hoe normalisering werkt waardoor ik dacht dat die manier een stuk beter werkte of beter was voor traffic handling. maar na een paar dagen zo gewerkt te hebben wekt het alleen nog maar irritatie op , onduidelijkheid en meer query's voor hetzelfde resultaat
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/04/2014 01:21:50
Quote Anchor link
Niels zeg nou zelf:

een gebruiker heeft een voor en achternaam een geboortedatum en een wachtwoord, en zo je wilt een gebruikersnaam. dit hoort bij elkaar en kan in één tabel.

daarin tegen kan een gebruiker meerdere berichten plaatsen. dit past dus niet in dezelfde tabel aangezien je nooit van te voren weet of een gebruiker berichten zal gaan plaatsen en hoeveel. Hiervoor krijg je dus een aparte tabel.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/04/2014 09:21:58
Quote Anchor link
Ik heb de volgende tabellen:

account_login_info
account_id, user_name, user_pwd

account_personal_info
account_id, first_name, last_name, email_address

account_address_info
account_id, street, house_number, zip_code, city

In het kader van Projection-Join Normalisation kan je stellen dat al die tabellen in 5NF staan.
Nu zijn in de eerste twee tabellen de gegevens vereist (anders gezegd 1 to Always 1 Relationship),
dus als je deze twee tabellen samenvoegt staat ie nog steeds in 5NF.
Dus heeft het uit elkaar trekken van die tabel op die manier niets met normalizeren meer te maken, als je dan nog een stapje hoger wilt moet je voor elk attribuut een tabel maken.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet mag, het is niet ongebruikelijk om het op deze manier te doen, maar dan gebeurt het vanuit veiligheidsoverwegingen.

Als we dan stellen dat de gegevens in de derde tabel optioneel zijn (1 to 1 or 0), is dat een andere reden
om de tabellen op te splitsen.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

05/04/2014 10:59:19
Quote Anchor link
Ik heb momenteel de table mey users en hun id. Daarnaast heb ik een tabel met benodigde account informatie zoals wachtwoorden en dan nog een tabel met persoonlijke informatie met optionele invoervelden

Toevoeging op 05/04/2014 11:13:07:

En frank dat is inderdaad precies de manier waarop ik het altijd doe. Ik was alleen erg in de war gebracht door de uitleg over normalisatie. Maar als ik het op de manier doe zoals jij het beschreef is het goed?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.