multi language

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:12:00
Quote Anchor link
heey

Ik ben nu bezig met een website die in het nederlands en in het engels moet komen.

Zelf zat ik te denken om met 2 .ini files te gaan werken, wat vinden jullie hiervan?

Of hebben jullie misschien betere ideeën (geen MYSQL)

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:27:47
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:18:00
Quote Anchor link
Waarom geen mysql? Dat lijkt mij de mooiste oplossing. Anders werken met 2 aparte arrays met teksten o.i.d. Maar een database oplossing is de mooiste.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:21:00
Quote Anchor link
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/02/2006 15:25:00
Quote Anchor link
Luuk:
2 aparte arays?

je bedoelt dat als het is index.php?lang=en dat het engelse deel word weergegeven

en bij index.php?lang=nl dat het nederlandse deel word weergeve?


zoiets inderdaad, en dan met $_GET de taal ophalen
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
nog meer ideeën?
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:45:00
Quote Anchor link
en de ini's goed idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Luuk:
en de ini's goed idee?

Bedoel je dit als extensie? Dan is de file gewoon te lezen voor het publiek.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:50:00
Quote Anchor link
ik bedoel 2 ini's maken

en de texten daaruit importeren
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php session_start();

if(isset($_SESSION['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_SESSION['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_SESSION['taal'];
    }
}
else{
    $taal = "NL";
    $_SESSION['taal'] = $taal;    
}

    
if(isset($_GET['taal']))
{

    $talen = array("NL","DE","EN");
    
    if(in_array($_GET['taal'], $talen))
    {

        $taal = $_GET['taal'];
        $_SESSION['taal'] = $taal;
    }
else{
        echo 'Sorry, deze taal is bij mij niet bekend.';
    }
}

?>


Op dat moment heb je dus een $taal met daarin NL, DE of EN. En kan je de juiste bestanden, data uit de database of array inladen. En ini's lijkt mij geen goed idee, dan kan iemand jou talenbestand uitlezen. Gemakkelijker is gewoon .php houden.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
kun je iets meer uitleg geven bij je script arjan?

en worden mij pagina's nu niet enorm groot?

en ik heb ook al index.php?p=home kun je daar dit gewoon inzetten?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Ik heb ook wel eens zoiets gemaakt. Ik had 2 files en.php en nl.php met daarin bijv. dit:
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


En dan in het script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "NL")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 16:18:00
Quote Anchor link
thx SanThe, dat zat ik ook aan te denken ;-)

maar wat vind de rest van dit idee?
 
Legolas

Legolas

20/02/2006 16:20:00
Quote Anchor link
zo als in de meeste scripts: of een array of defines:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$lang
= str_replace(array('.', ':', '/', '\\'), '', $_GET['lang']);

if (file_exists('./lang_' . $lang . '.inc.php')) {
   require_once('./lang_' . $lang . '.inc.php');
}

else {
   require_once('./lang_english.inc.php');
}


?>


en in het bestand een array/defines

EDIT: defines, Nucleus CMS (http://dev.nucleuscms.org/dev/phpXref/nucleus/language/english.php.source.html)
arrays, Community Coding (http://communitycoding.tigris.org/source/browse/communitycoding/trunk/communitycoding/language/lang_english.php?rev=241&view=markup)
Gewijzigd op 20/02/2006 16:24:00 door Legolas
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:21:00
Quote Anchor link
SanThe:
...
===nl.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Volgende";
// ...
?>

===en.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$next
="Next";
// ...
?>


===script.php===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($language == "nl")
{

    include("nl.php");
}

else
{
    include("en.php");
}

// en dan verder met
echo $next;
?>


maar hoe verwerk ik dit nu in mijn pagina's?

(ik doe mijn ondertitel nl. geen eer aan :P)
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:42:00
Quote Anchor link
ik bedoel, van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($language == "nl")
{

?>


waar haalt hij dan die nl vandaan?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:48:00
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld uit een sessie, en die sessie word gevuld met een get. Maar er zijn meerdere oplossingen om die $language te vullen natuurlijk...
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
maar werkt dat ook zo

index.php?p=about --> nu

index.php?p=about?lang=nl --> multi language

kan die 2e mogelijkheid? met 2x een '?'
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/02/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Nee, maar

index.php?p=about&lang=nl kan wel.
 

20/02/2006 17:57:00
Quote Anchor link
INI's kunnen, zie deze note van php.net maar:
Quote:
Be careful if you put any .ini file in your readable directories, if somebody would know the name (e.g. if your application is widely used), the webserver might return it as plain text.

For example : your database username and password could be exposed, if it is stored in that file !

To prevent this from happening :
- give the file .php extension : "my.ini.php"
- put ';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php' (without quotes and without X between X and php) on first line
- put ';?>
' on last line

The server would run the ini file as being PHP-code, but will do nothing due to bad syntax, preventing the content from being exosed.
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 17:59:00
Quote Anchor link
en hoe krijg ik dat voor elkaar (A)

en is er dan ook nog een gemakkelijke manier waarop ik mijn links kan maken, want die moeten wel allemaal linken naar &nl of &en

en anders moet ik nog overal 2 links maken
Gewijzigd op 20/02/2006 18:00:00 door Huh bla
 
Huh bla

Huh bla

20/02/2006 18:02:00
Quote Anchor link
@Sebastiaan

oke, dus geen ini's alleen ini.php's
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.