Multi Query Insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

10/02/2017 22:05:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer voor het eerst multi query maar ik krijg een Success terug wanneer de bovenste Insert wel werkt en de onderste niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
if ($HasError == 0) {
        
        // Insert in database
        $SQLInsertUser = "INSERT INTO users
                         (email, password, reg_date, ipaddress, verified)
                         VALUES
                         ('"
. $FormEmail . "', '" . $FormPassword . "', '" . $FormDate . "', '" . $FormIpaddress . "', 'no');";
        
        $SQLInsertUser .= "INSERT INTO verify
                          (email, hash2)
                           VALUES
                          ('"
. $FormEmail . "', '" . $RandomHash . "')";

        if ($conn->multi_query($SQLInsertUser) === FALSE) {
            
            // Nice error if e-mail is duplicate
            if ($conn->errno == 1062) {
            
                echo $lang['formhandling-register-email-duplicate'];
                echo $lang['form-try-again'];
                exit;
                
            }
else {
            
                echo "Error: " . $conn->errno;
                
            }
            
        }
else {
            
            echo "Success";
            
        }

        
        $conn->close();
        exit;
        
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:28:09
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/02/2017 10:08:28
Quote Anchor link
Er zitten een héleboel haken en ogen aan multiqueries, maar om het hier kort te houden: als het de bedoeling is dat een set queries in zijn geheel, of in zijn geheel niet moet worden uitgevoerd dan zou je gebruik moeten maken van transacties. Transacties stellen je in staat om een set queries als één ondeelbare actie (wel of niet) uit te voeren.

Multiqueries zijn hier simpelweg niet voor geschikt, vooral als de kans bestaat dat ergens onderweg een fout optreedt: alle queries tot dat punt zijn dan namelijk al verwerkt wat mogelijk voor rotzooi in je database zorgt.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

11/02/2017 15:19:28
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie. w3schools doet voorkomen alsof het de normaalste zaak van de wereld is:
http://www.w3schools.com/php/php_mysql_insert_multiple.asp

Ik weet van transacties af alleen is het me nog niet gelukt. Ik ga wel een andere manier bedenken, bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2017 15:58:44
Quote Anchor link
Opsich zou dit moeten werken:
http://www.phptuts.nl/view/26/6/
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

11/02/2017 16:35:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/02/2017 15:58:44:
Opsich zou dit moeten werken:
http://www.phptuts.nl/view/26/6/


Bedankt, dat ziet er niet erg moeilijk uit. :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/02/2017 20:40:46
Quote Anchor link
Wat lukt er niet aan transacties dan? Het enige wat echt nodig is dat je gebruik maakt van tabellen met de InnoDB engine, maar dat is sowieso wel een goed plan als je een administratieve database aan het bouwen bent, je hebt dan namelijk de beschikking over foreign key( constraint)s wat er verder toe bijdraagt dat je data referentieel integer is en blijft.

Ik denk dat als je wilt afdwingen dat een reeks queries als batches uitgevoerd worden (in het geheel wel, of in het geheel niet) dat transacties eigenlijk de enige (en enige juiste) gedoodverfde manier is.

Een aantal argumenten om geen multi_query() te gebruiken:
- detectie of iets fout gaat is soms lastig en nogal omslachtig
- als er iets fout is gegaan zit er waarschijnlijk onvolledige data in je database...
- ... die je weer op een of andere manier moet repareren, ongedaan moet maken
- prepared statements werken niet i.c.m. multi_query() (maar als je die per se wilt gebruiken is PDO wellicht een beter alternatief)
- het consequent escapen van DATA binnen de SQL is bij multi_query() extra belangrijk, je wilt namelijk niet dat iemand hier een DROP DATABASE hennie; aan vastfietst
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2017 20:43:47
Quote Anchor link
De vraag is alleen, waar is multi_query() nou wel goed voor?
Ik zat zelf te denken aan een rits aan bijvoorbeeld INSERT-queries waarvan je zeker bent dat die werken, om bijvoorbeeld een tabel met data te vullen. Maar dan kan je net zo goed een foreach en een $mysqli->query() gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/02/2017 21:37:10
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/02/2017 20:43:47:
Ik zat zelf te denken aan een rits aan bijvoorbeeld INSERT-queries waarvan je zeker bent dat die werken, om bijvoorbeeld een tabel met data te vullen.

Mja, maar soms wil je voor een correcte werking tabellen/kolommen kunnen locken zodat je race conditions kunt voorkomen. Transacties zijn daar bij uitstek geschikt voor.

Soms is het simpelweg niet voldoende om "enkele foutloze queries achter elkaar uit te voeren" omdat als dat proces meerdere keren tegelijkertijd wordt uitgevoerd, de queries van deze verschillende aanroepen mogelijk met elkaar verweven zijn wat soms (en zonder transacties / locking) mogelijk ongewenste situaties oplevert.

Een klassiek voorbeeld daarvan is een situatie waarin je geld overmaakt van rekening A naar rekening B. Je wilt dat de hele mutatie één ondeelbare actie vormt anders bestaat de kans dat er vreemde / ongewenste dingen gebeuren met saldo's.

Eigenlijk in alle systemen waarin meerdere gebruikers mogelijk dezelfde data bewerken is het inzetten van transacties handig / verstandig.
Gewijzigd op 11/02/2017 21:43:48 door Thomas van den Heuvel
 
Willem vp

Willem vp

12/02/2017 12:59:52
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/02/2017 20:43:47:
De vraag is alleen, waar is multi_query() nou wel goed voor?
Ik zat zelf te denken aan een rits aan bijvoorbeeld INSERT-queries waarvan je zeker bent dat die werken, om bijvoorbeeld een tabel met data te vullen. Maar dan kan je net zo goed een foreach en een $mysqli->query() gebruiken.

En in dat geval zou ik zelfs nóg liever 1 insert-query gebruiken met een lijst values, omdat dat qua performance beter is dan allemaal losse inserts.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2017 13:09:32
Quote Anchor link
Dat is eigenlijk ook weer zo. Praktisch gezien wordt dat als één schrijfactie op de server gezien?
 
Willem vp

Willem vp

12/02/2017 14:02:34
Quote Anchor link
> Praktisch gezien wordt dat als één schrijfactie op de server gezien?

Voor de toeschouwer lijkt het wel zo, inderdaad. ;-) Waarschijnlijk zal de server evengoed losse schrijfacties gebruiken, maar de grootste winst is dat hij niet steeds het query execution plan hoeft te maken. Met prepared statements hoeft de server dat ook niet, maar daar moet je voor elk record een execute() uitvoeren, wat ook weer overhead geeft.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/02/2017 16:10:10
Quote Anchor link
De database-oplossing en query-strategie hangt in ieder geval sterk af van de applicatie. Als je vaak queries hebt met inserts met meerdere (grote) sets van values dan wordt alles nogal traag volgens mij. Daarnaast zou je dit kunnen stresstesten om te zien wat beter werkt. Meten = weten.

Maar terug naar het oorspronkelijke onderwerp, bovenstaande aanpak gaat niet werken omdat je met verschillende tabellen te maken hebt.

Wacht eens, als ik nu alles in één tabel sto... :p
 
Willem vp

Willem vp

14/02/2017 08:43:43
Quote Anchor link
Op mijn werk worden er om verschillende redenen behoorlijk wat records rondgepompt. Daar heb ik allerlei processen dramatisch kunnen versnellen door losse inserts of inserts via prepared statements om te schrijven naar bulk inserts (insert met meerdere values of insert select). Ik praat dan over inserts die variëren van 1200 tot meer dan een half miljoen records per statement.

Overigens, zonder het achterliggend datamodel te kennen: als ik kijk naar de queries in de original post, vind ik het goed te verdedigen om alles in 1 tabel te stoppen.
Gewijzigd op 14/02/2017 08:44:58 door Willem vp
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/02/2017 09:14:25
Quote Anchor link
Willem vp op 14/02/2017 08:43:43:
Overigens, zonder het achterliggend datamodel te kennen: als ik kijk naar de queries in de original post, vind ik het goed te verdedigen om alles in 1 tabel te stoppen.

Zo te zien hoort alles inderdaad in één tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
        // Insert in database
        $SQLInsertUser = "INSERT INTO users
                         (email, password, reg_date, ipaddress, verified)
                         VALUES
                         ('"
. $FormEmail . "', '" . $FormPassword . "', '" . $FormDate . "', '" . $FormIpaddress . "', 'no');";
        
        $SQLInsertUser .= "INSERT INTO verify
                          (email, hash2)
                           VALUES
                          ('"
. $FormEmail . "', '" . $RandomHash . "')";
?>

Ik mis hier verschillende dingen:

• De tweede tabel 'verify' bevat alleen een "hash" (die eigenlijk geen hash is maar een random token) bij het e-mailadres dat ook voorkomt in de eerste tabel.

• Er wordt niet opgeslagen wanneer die "hash" voor de verificatie wordt gegenereerd, dus er kunnen kennelijk tot in alle eeuwigheid ongeverifieerde e-mailadressen circuleren.

• Er is geen primaire sleutel die de twee tabellen koppelt (tenzij dat het e-mailadres is, maar dat is om diverse redenen niet handig).

• In de eerste tabel staat de kolom 'verified' op de string 'no', maar daarvan kun je beter een flag maken van 1 bit, bijvoorbeeld een TINYINT(1), of een TIMESTAMP als je het verschil tussen de registratiedatum en de verificatiedatum wilt kunnen gebruiken. Als je security by design toepast, zou de veiligste toestand 'verified' == 'no' bovendien de standaardtoestand moeten zijn — en kun je die weglaten in de query.

• Als je toch in één keer twee queries wilt uitvoeren voor een INSERT van één gebruiker, kun je hier veel beter een transactie gebruiken dan een multiquery.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

14/02/2017 09:46:25
Quote Anchor link
Ik wil liever niet alles in een tabel omdat ik de user tabel klein wil houden met alleen belangrijke gegevens. Wanneer iemand zijn emailadres heeft geverifieerd wordt de entry van de verify tabel ook weer netjes verwijderd.

In beide tabbelen staat email op UNIQUE dus ik krijg geen eeuwigheid aan ongeverifieerde emailadressen. Tevens heeft de tabel verify een TIMESTAMP kolom die update on entry. Ik kan dus altijd zien wanneer dit is gebeurd en kan dit eventueel na twee weken weer verwijderen. Ik geef ook in de email aan dat je binnen twee weken je email moet verifieren.

Beide tabbelen hebben ook een primary key "id".

Wat betreft verified = 'no' dat kan ik veranderen naar de tinyint. Bedankt voor de tip.

Ik ga de transacties tevens toevoegen waar Ariën een voorbeeld van stuurde.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/02/2017 11:59:09
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 14/02/2017 09:46:25:
Ik wil liever niet alles in een tabel omdat ik de user tabel klein wil houden met alleen belangrijke gegevens. Wanneer iemand zijn emailadres heeft geverifieerd wordt de entry van de verify tabel ook weer netjes verwijderd.

Je kunt die kolom gerust naar de hoofdtabel users verplaatsen. Als je de kolom nullable maakt met DEFAULT NULL, ga je pas bij honderdduizenden gebruikers verschil merken. In ruil daarvoor krijg je in een veel eerder stadium al een performance-winst, omdat je niet meer twee queries hoeft uit te voeren.

Danny von Gaal op 14/02/2017 09:46:25:
In beide tabbelen staat email op UNIQUE dus ik krijg geen eeuwigheid aan ongeverifieerde emailadressen.

Daar moet je voorzichtig mee zijn, merkte ik afgelopen week weer toen een teamlid me met mijn Gmail-adres aan Slack had toegevoegd. Voor Google maakt het niet uit of je een e-mailadres schrijft als [email protected] met hoofdletters, [email protected] met kleine letters of [email protected] en [email protected] zonder punt. Voor Google is dat één e-mailadres, maar maak je de kolom UNIQUE, dan zijn het verschillende e-mailadressen. Bij Slack hadden ze daarmee ook geen rekening gehouden, dus ik kon niet inloggen mét een geldig e-mailadres.
Gewijzigd op 14/02/2017 11:59:30 door Ward van der Put
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

14/02/2017 12:35:55
Quote Anchor link
Oké dank je daar kan ik wat mee.

En los van dat de kolom op Unique staat kan ik eerst alle letters lowercase maken voor ik het insert anders. Met en zonder punt zijn voor mij wel andere emailadressen.
Gewijzigd op 14/02/2017 12:36:41 door Danny von Gaal
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 13:23:29
Quote Anchor link
@ward: Zo ver ik weet zijn ALLE emailadressen case INsensitive. Dus komt [email protected] gewoon aan bij [email protected]. Dus zou lowercase maken inderdaad een hoop problemen kunnen vermijden.


(Wéér een reden om OOP te programmeren, hoef je enkel maar je setter aan te passen)
Gewijzigd op 14/02/2017 13:24:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Willem vp

Willem vp

14/02/2017 14:32:29
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 14/02/2017 13:23:29:
@ward: Zo ver ik weet zijn ALLE emailadressen case INsensitive.

Het gedeelte vóór de @ mag volgens de RFC case-sensitive zijn. In de praktijk ben ik nog geen server tegengekomen die dat onderscheid maakt.

Edit:
Je moet overigens niet zoeken op de term 'case sensitive':
Quote:
the local-part MUST be interpreted and assigned semantics only by the host specified in the domain part of the address.

Wat hier eigenlijk staat, is dat software die email-adressen verwerkt niet kan weten hoe de ontvangende mailserver met het local-part van een adres omgaat (het gedeelte voor de @ dus). Zoals Ward al beschreef kan het zijn dat punten in het local-part niet relevant zijn. Maar ook hoofdlettergevoeligheid valt daaronder.

Edit:
Nog een reden waarom het niet heel veel nut heeft om een unique constraint op email-adressen te zetten is RFC 5233. Ruwweg samengevat wordt daarin beschreven dat gebruiker+blabla@ een alias (sub-adres) is van gebruiker@.
Gewijzigd op 14/02/2017 15:06:04 door Willem vp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 16:11:29
Quote Anchor link
Dat is goed om te weten Willem. Bedankt voor jouw bijdrage.

Het zijn naar mijn idee beiden geen zaken om je heel erg druk over te maken maar je zou in theorie kunnen meemaken dat een bedrijf de volgende mensen en mailadressen in gebruik heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script


Maar als dat zo is zullen ze daar snel vanaf willen denk ik want dan gaat het wel heel vaak mis of niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.