Multi update?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Yoram

Yoram

02/04/2009 12:01:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een soort van multi update???

Het verhaal :

Ik moet voor me stage bedrijf een poll maken die je kunt veranderen in het CMS alleen nu moet ik als ik een poll actief maak meoten alle andere polls standaard op non-actief gaan..

als hij actief is, is hij waarde 1 is hij niet actief waarde 0..

aan mij de vraag of dit haalbaar is??

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:04:23
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:05:00
Quote Anchor link
Een simpele UPDATE-query doet wonderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
UPDATE
  tabelnaam
SET
  kolomnaam =
  CASE
    WHEN kolomnaam = 0 THEN 1
    ELSE 0
  END

Tip: Ga SQL leren, dit is nauwelijks meer dan basiskennis.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:09:00
Quote Anchor link
Ja, maar ik wist dit niet en dit vind je niet hier op het forum, (ik kon hem niet vinden)

maar toch bedankt pgFrank
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:11:00
Quote Anchor link
Hij zegt toch niet dat hij het dom vindt dat jij het niet hebt kunnen vinden?

Daarnaast is er ook nog een IF functie in een query i.p.v. CASE. Maar CASE werkt net zo makkelijk.
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Een forum is dan ook geen handleiding... Zorg er voor dat je de handleiding van jouw database nooit meer dan 1 muisklik van je vandaan is, scheelt je een hele hoop werk. En blader er eens doorheen in een verloren uurtje, leer je een hoop van.

Ps. Gebruik wel een database die je kunt vertrouwen, anders heb je er nog niets aan. MySQL-databases vallen 9 van de 10 keer dan ook af, die zijn niet (goed) geconfigureerd.

De volgende query hoort op iedere database te mislukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 1 + 'a';

Appels (integers) en peren (text) kun je niet bij elkaar optellen. Mocht jouw database dit niet afkeuren, weet je dat het goed fout zit... Sterkte!
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:24:00
Quote Anchor link
@Dennis: Ik bedoelde dat maar toch bedankt niet op de verkeerde manier!

@PgFrank: Okee ik heb getest wat jij zei en volgens mij is het niet echt goed.
Ik heb me error meldingen AAN staan en krijg GEEN error, dat zal je vast niks verbazen, :-P

Haha
dit heb ik getest het kan ook zijn dat ik het fout gedaan heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$test
= mysql_query("SELECT 1 + 'a'") or die (mysql_error());
    $test1 = mysql_fetch_assoc($test) ;
    
    echo $test1;

?>



Zit er dan z'n groot verschill tussen MysQl en gewoon sQl ?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
MySQL is standaard 100% onbetrouwbaar, heb je geen drol aan. Het is niet meer dan een stuk kladpapier.

Foutmeldingen aanzetten in PHP is leuk en aardig, maar zolang de database de grootste onzin als "correcte" resultaten retour geeft, heb je daar niets aan. MySQL heeft (net zoals vrijwel iedere database) een eigen dialect van SQL geïmplementeerd, alleen heeft MySQL een variant bedacht die niet betrouwbaar is en zeer afhankelijk is van de versie en instellingen die je gebruikt. Wat de ene keer wel werkt, werkt de andere keer niet meer. Aan jou de uitdaging om dit betrouwbaar te krijgen...

Ga de boel eerst maar eens configureren en alle huidige scripts testen. Grote kans dat je daar nog de nodige fouten in gaat ontdekken maar dat ligt ook weer aan jouw kennis van het testen. Ga er maar vanuit dat eenniet-geconfigureerde MySQL-database in 99 van de 100 gevallen onderuit is te halen, er zitten altijd wel ergens foutjes in een query.

Verder kan het geen kwaad om over te stappen op een betrouwbare database, PostgreSQL (gratis), FireBird (gratis), SQL Server (gratis + $$), Oracle (gratis + $$$$$), alles is beter dan MySQL.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:50:00
Quote Anchor link
haha pgFrank blijft een held hahaha :p
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:52:00
Quote Anchor link
Wat jij zegt frank is het misschien ook wel eens tijd om beter een stabielere database te gaan nemen toen ik aan het rond kijken was kwam ik als aller eerst dit tegen :
The dialect of SQL supported by MySQL version x is called MySQL dialect. Transact-SQL dialect is more powerful language than MySQL dialect.

Alleen is het dan ook zo dat als je een andere database neemt ook je codes veranderen (bedoel de Query's enzo) of zijn die query codes voor de meeste databases het zelfde..

Hier mee ga ik zeker weten meer mee doen..!!

@Dennis: hahaha A Super Hero, The Savier of MysQl Crimes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:53:00
Quote Anchor link
Daarom heb ik op VMware Ubuntu Server geinstalleerd, met daarop Apache2, PHP5 en PostgreSQL!!
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:59:00
Quote Anchor link
Jouw linkje verwijst naar een pagina met een vergelijking tussen SQL Server 2000 en MySQL 4.1, dat is inmiddels al wel wat achterhaald. Desondanks is T-SQL wel een stuk beter en kun je daar veel meer mee. Hou wel de licentie in de gaten, het kan flink in de papieren lopen. PostgreSQL en Firebird zijn altijd gratis, PostgreSQL levert daarnaast ook nog eens een zéér goede performance (Firebird ken ik niet goed genoeg).

Bij overstap op een andere database heb je ook andere code nodig, een functie zoals mysql_query() zal uiteraard niet werken op een andere database. pg_query() voor PostgreSQL is echter niet heel veel moeilijker... De SQL zul je ook moeten aanpassen, een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 13:08:00
Quote Anchor link
MysQL 4.1 shit was ook neit echt wat ik bedoelde maar meer dat SQL gewoon beter was ..


Mysql zou je dus kunnen vergelijken met vrije school waar kinderen doen en laten kunnen wat ze maar willen .. en PostgresSQL of SQL is meer een Internaat ?

pgFrank schreef op 02.04.2009 12:59:
.... een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk...


Ik krijg nu als ik mysql_num_rows gebruik bij een query HOOR ik officeel maar een cijfer 1 2 3 etc te krijgen maar ik kreeg 334 (die 4 staat voor de aantal dat ik heb op 1 had staan.) dus is dus die onzin wat jij zei ?


Bedankt voor de info Frank ben nu een heel stuk meer te weten nu waarom er zo veel databases zijn.. En waarom Mysql zo veel gebruikt word (net Vista / XP, is ook standaard maar faalt in zo veel opzichten).
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:21:00
Quote Anchor link
Ik heb niet op een vrije school gezeten, maar het lijkt mij sterk dat je daar wiskunde leert waarbij de grootst mogelijke onzin nog goed wordt gerekend of waarbij 31 februari een geldige datum is. Ja, op de achtergrond zal MySQL de datum gaan herschrijven naar een datum in maart, maar ook daar zit je niet op te wachten. Of 0 - 1 = 255.... Afhankelijk van het gekozen datatype, hier kan ook wat anders uitkomen. PostgreSQL of SQL is niet te vergelijken met een internaat, je hebt alle vrijheid en je wordt met goede foutmeldingen op weg geholpen bij het zoeken naar een oplossing. Dat kun je van MySQL niet zeggen, foutmelding zijn vaag, onvolledig of ontbreken in het geheel. Daar kun je dus niets mee. Je moet goed kunnen testen en goed de gebreken van MySQL kennen, wil je een goede applicatie kunnen bouwen met MySQL.

De functie mysql_num_rows() geeft aan hoeveel records er zijn opgehaald met een SELECT-query, dat werkt prima. Maar heeft dan ook maar weinig met de database zelf te maken. Na een UPDATE (of INSERT of DELETE) kun je met mysql_affected_rows() het aantal geraakte records opvragen. Voor PostgreSQL (en andere databases) zijn soortgelijke functies in PHP aanwezig. Al kun je in PostgreSQL ook gewoon in SQL opvragen welke records zijn geraakt, RETURNING doet wonderen.

Vista/XP is minstens 100x beter dan MySQL, voor zover je een operating system met een database kunt vergelijken. Vista/XP mag wat gevoelig zijn voor virussen e.d. maar het verzint geen onzin. En dat doet MySQL wel.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Okee, de vergelijkingen die ik zei kloppen niet helemaal maar bedoelde het op de zeflde manier als wat je zei..


Ook werkt het niet helemaal wat jij zei, het werkt voor 1 record goed..
maar ik moet de hele colom dan in een x moeten kunnen aanpassen..
er mag zeg maar een record in de colom 1 zijn.

id actief
============
1 | 0
2 | 1
3 | 0
4 | 0
5 | 0

Hier is id 2 actief nu als ik bijvoorbeeld id 4 actief wil maken moet id 2 automatisch op 0 gaan.. Zodat er ALTIJD een actief is..
telkens worden er verschillende id's weg gegooit dus dan krijg ik meer zoiets als:
id actief
============
1 | 0
2 | 1
7 | 0
13 | 0
20 | 0

Bijvoorbeeld elke x worden er verkeerde id's weg gegooit, (achter z'n id zit nog wel meer gegevens).

Maar is daar een code voor of moet je dan gewoon met een while alle id's af laten gaan ? zoiets:?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$x
= 1;
while($x = $i) {
$sql = "UPDATE poll SET poll_actief =
CASE
WHEN poll_id = $_GET['poll_id'] THEN 1;
ELSE 0
END
WHERE poll_id =  '"
.$x."' ";
$x++;
}


?>


Is dit dan zoiets die daar voor kan zorgen ?
of zie ik he tnu helemaal verkeert
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Nee, hier heb je geen while voor nodig en je hoeft geen WHERE in de query op te nemen. Je wilt tenslotte alle records van de juiste waarde voorzien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "
UPDATE
  poll
SET
  poll_actief =
    CASE
      WHEN poll_id = "
.$_GET['poll_id']." THEN 1
      ELSE 0
  END;"
;
?>

Waarom je zo graag SQL injection wilt hebben in je database, is mij een raadsel. Zorg maar voor goede backups, met een beetje pech help jij zelf je eigen database naar de klote en zul je die backups hard nodig hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Ik heb gebruik wel mysql_real_escape_strings enzo alleen dat was wat er snel in mij op kwam.. en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Hij werkt nu dat hij automatisch de andere update alleen nu zet hij de naam van alle andere ook naar de zelfde naam als waar ik hem actief maak.

maar dat probleem is ook al op gelost had namelijk deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$poll_id_update
= mysql_real_escape_string($_GET['poll_id']) ;
        
        $mysql_update_poll = mysql_query("UPDATE plug_poll
                            SET
                            poll_vraag = '"
.$add_poll_vraag."',
                            poll_soort = '"
.$add_poll_soort."',
                            poll_actief = CASE
                                WHEN poll_id = '"
.$poll_id_update."' THEN 1
                                    ELSE 0
                                END,
                            poll_datum = NOW()
                            "
) or die(mysql_error());
?>


Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Quote:
Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?

Waarom zou je dat willen? Waarom 2 queries uitvoeren wanneer je met 1 query exact hetzelfde bereikt?

Quote:
en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Achteraf beveiliging inbouwen gaat altijd fout. Zie de vele, vele voorbeelden van SQL injection, allemaal van die prutsers die dachten achteraf de boel te kunnen beveiligen. Dat lukt niet, dat gaat al jaren fout en zal altijd fout blijven gaan. Vanaf het begin dichtspijkeren en je hebt er nooit last van.

Handige functie in PHP voor PostgreSQL: pg_query_params(). Connectie, query en parameters opgeven en SQL injection wordt onmogelijk.
 
Mitchell

Mitchell

02/04/2009 15:15:00
Quote Anchor link
@ pgFrank: Zelf heb ik nog maar net verstand van MySQL, laat staan PostgreSQL. Maar als die PostgreSQL zo goed is, waarom zijn er bijna geen hosters die het aanbieden?

Is het soms te nieuw?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:28:00
Quote Anchor link
@Mitchell: Kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast weten 9 van de 10 hostingproviders vrijwel niets van databases en leveren ze dus alleen maar MySQL. Daar is veel vraag naar, men heeft er eens van gehoord, en de hoster is van het gezeur af. Dat scripts bol staan van foute queries en databases corrupte data opslaan, dat is niet het probleem van de hoster.

Maar goed, je hebt maar 1 provider nodig.

Ps. Mocht je zelf PostgreSQL gaan installeren, ga hem dan (t.z.t.) wel even zo configureren dat het beschikbare geheugen ook voor de database beschikbaar komt. Wanneer de db slechts 128MB ram mag gebruiken, zal deze nooit echt snel kunnen werken, ook niet wanneer er 16GB ram aanwezig is... Wanneer je een beetje handig bent, kun je zelfs een soort van turbo maken waarmee je specifieke queries ineens 10x zo snel kunt uitvoeren zonder dat anderen daar last van hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:38:00
Quote Anchor link
Als ik dus PostgreSQL wil installeren op me pc kan ik dat dan beter via VMware ofzo doen.. of kun je het zeg maar ook installeren zoals WAMP bijvoorbeeld?

want hier ga ik ook eens mee stoeien..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Add mij even op msn ;) Ik PM je :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.