Multiadressen in Google Maps

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

03/06/2010 15:02:47
Quote Anchor link
Hallo PHPhulpers,

Ik zit met een vraag en ik kan er geen goed antwoord op vinden door te zoeken in Google.

Situatie:
Ik zit met een database met daarin adressen (straat+nummer, postcode, plaats, land).
Nu wil ik deze adressen tonen op een Google Maps, alleen mijn vraag is hoe ik dit kan doen. Een applicatie van een derde persoon is niet mogelijk omdat er regelmatig addressen worden toegevoegd of juist weer verwijderd.

Uit de API van Google wordt ik niet veel wijzer aangezien ik veel liever een voorbeeld zie hoe dat in elkaar zit.
Gewijzigd op 03/06/2010 15:03:30 door Stefan Onbekend
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:10:26
 

03/06/2010 15:10:53
Quote Anchor link
Zie dit. Dat is wel met versie 2 api. Maar dat moet niet zoveel uitmaken. Zie verder dit voor versie drie, die je dus moet gebruiken.
 
Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

03/06/2010 15:30:50
Quote Anchor link
@Karl, thanx maar op die manier kan ik maar één marker plaatsen. Hoe kan ik er meerdere op één kaart tonen?
 

03/06/2010 15:37:35
Quote Anchor link
Bij versie twee zit er een for loop die zorgt dat er tien verschillende markers komen. Zie bij versie drie ook:
http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/overlays.html#ComplexIcons
http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/overlays.html#InfoWindows
 
Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

03/06/2010 15:49:19
Quote Anchor link
@Karl, het is me inmiddels gelukt om meerdere punten toe te voegen, alleen nu mijn laatste vraag, kan het ook nog zo veranderd worden zodat zodra je op een marker klikt informatie krijgt over die locatie (zoals adresgegevens enz..)?
 

03/06/2010 16:00:34
Quote Anchor link
Zie laatste link vorige bericht. Infowindows.
 
Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

07/06/2010 08:37:03
Quote Anchor link
@Karl,

Ik heb nu de volgende code alleen nu laat hij alleen bij maar één strand de opmerking zien. Heb ik hier iets fout gedaan het moet haast wel!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
<script type="text/javascript">
function initialize() {
  var myOptions = {
    zoom: 10,
    center: new google.maps.LatLng(-33.9, 151.2),
    mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
  }
  var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions);
  
  setMarkers(map, beaches);
}

var beaches = [
  ['Bondi Beach', -33.890542, 151.274856],
  ['Coogee Beach', -33.923036, 151.259052],
  ['Cronulla Beach', -34.028249, 151.157507],
  ['Manly Beach', -33.80010128657071, 151.28747820854187],
  ['Maroubra Beach', -33.950198, 151.259302]
];

function setMarkers(map, locations) {
  for (var i = 0; i < locations.length; i++) {
      
    var beach = locations[i];
    
    var myLatLng = new google.maps.LatLng(beach[1], beach[2]);
    
    var infowindow = new google.maps.InfoWindow({
        content: beach[0]
    });
    
    var marker = new google.maps.Marker({
        position: myLatLng,
        map: map,
        title: beach[0]
    });
    
    google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() {
          infowindow.open(map, marker);
    });
  }
}
</script>
Gewijzigd op 07/06/2010 08:38:40 door Stefan Onbekend
 

07/06/2010 09:51:10
Quote Anchor link
Ik zie je infowindow informatie niet.
 
Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

07/06/2010 10:38:17
Quote Anchor link
De infowindow informatie zit onder line 29 tot line 31 met als content de naam van het "strand" uit de beaches array vandaan.
 
Stefan Onbekend

Stefan Onbekend

08/06/2010 14:43:03
Quote Anchor link
Heeft iemand nog een oplossing voor dit probleem?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.