multilanguage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:07:22
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig met multilanguage.
het vertalen gaat goed.

maar ik loop nu tegen een probleem aan.
in een array staan wat woordjes die ik wilt vertalen.

maar hij vertaald ze niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$woord
= array('HALLO', 'DOEI', 'AUTO');
foreach($woord as $naam){
    echo LANG_MENU_.$naam.';
}
?>

lang.nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
define('LANG_MENU_HALLO', 'Hallo');
define('LANG_MENU_DOEI', 'Doei');
define('LANG_MENU_AUTO', 'Auto');


dit is alleen maar even om te testen.
maar hij doet het niet.
hij zegt gewoon:
LANG_MENU_HALLO

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo LANG_MENU_HALLO;
?>

dan zegt hij Hallo

hoe kan ik dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:54:18
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 18:15:38
Quote Anchor link
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"
Gewijzigd op 08/10/2010 18:17:26 door Noppes Homeland
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:20:04
Quote Anchor link
het gaat er om dat als ik de engels taal er ook bij zet dat dit verandert...
zie :
http://www.bitrepository.com/php-how-to-add-multi-language-support-to-a-website.html
 
Roel -

Roel -

08/10/2010 18:29:11
Quote Anchor link
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe je dan dynamische content kunt vertalen. Dit even als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$lang
= 'nl';
if ($lang == 'nl') {
    $teksten = Array("Welkom op mijn website ".$user['naam'], "Dit is een voorbeeld");;
}
else {
    $teksten = Array("Welcome to my website ".$user['naam'], "This is an example");
}

$user = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT naam FROM gebruikers WHERE id = 1"));
echo $teksten[0];
?>


Dan krijg je gegarandeerd een fout, want $user['naam'] is bovenaan nog niet gedeclareerd.
 

08/10/2010 18:34:04
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 18:15:38:
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"



Misschien moet je gewoon effe het topic doorlezen of effe naar de code kijken?
Dit gaat totaaaaaaaaal niet over hoofdletters o.i.d.


@TS-er: Als je per se constanten wilt gebruiken, kijk dan naar constant, define, language.constants, language.constants.syntax.
Maar ik denk dat multidimensionele arrays handiger is in gebruik.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:07:02
Quote Anchor link
@Karl, ik weet dat je mijn post nooit goed leest dan wel begrijpt, en dat jouw reactie daarop totaal nergens op slaat staat uiteraard totaal daar buiten.

Jij gaat er blijkbaar vanuit dat de waarden altijd in hoofdletters de array staan.
-> en dus verwijs ik naar omzetten naar hoofdletters omdat je constanten in prinicpe altijd in hoofdletters definieerd.

En om van de waarden die in de array staan nu via een define om te zetten naar eerste karakter een hoofdletter en de restklein, is in dit geval ook nog eens omslachtig, gezien het feit hoe de define gedeclareerd staat. Een vertaling NL naar EN is onmogelijk op deze manier. In dit geval kan je net zo goed door de array fietsen en en ucfirst eroverheen halen, dan heb je hetzelfde effect.

Maar ja, je bent gelukkig toch nog ergens mee eens, het feit dat multidimensionele arrays handiger in gebruik zijn.
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 19:21:53
Quote Anchor link
Jongens, graag geen ruzie :)

Ik snap echter niet helemaal het antwoord op mijn vraag.
ik heb ook het volgende geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$test = array (LANG_TEST_CAR);


Maar dat werkt ook niet.
hoe kan ik dat werkend maken?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:31:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$words
= array('nl' => array('auto' => 'Auto',
                'huis' => 'Huis'),
        'en' => array('auto' => 'Car',
                'huis' => 'House')
        );

$lang = 'en';
echo $words[$lang]['huis'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:39:34
Quote Anchor link
Quote:
Jongens, graag geen ruzie :)

Daar moet je maar overheen lezen... maar ja, er kunnen soms zinige opmerkingen tussen zitten.

Hoe je dit werkende krijgt, wel Karl heeft links gegeven 1 daarvan geeft de oplossing.

Maar ja, het advies is: gebruik multidimensionele arrays

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$languages
= array();
$languages['nl']['HALLO'] = 'Hallo';
$languages['en']['HALLO'] = 'Helo';

$vertaalwoord = 'HALLO';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';

$vertaalwoord = 'NIET';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'NL: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'EN: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';

?>


foutje eruit gehaald....++
Gewijzigd op 08/10/2010 19:55:33 door Noppes Homeland
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/10/2010 19:49:50
Quote Anchor link
Voor het vertalen van enkele worden of "statische" teksten loont het om naar _gettext te kijken :
http://php.net/manual/en/book.gettext.php


Met het programma poEdit kun je gemakkelijk je PHP code indexeren en alle teksten in de functie _('tekst') laten vervangen met een vertaling.

Misschien heb je er wat aan.
PS: let wel goed op dat je je locale settings goed hebt staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:50:43
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 19:39:34:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
?>


foutje eruit gehaald....


Maar de ergste fout laat je staan.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:54:36
Quote Anchor link
Tja, dat komt door Piep laptop-config + een zelfdenkend toetsen bord...

Zal is kijken of ik de t eruit kan krijgen.
 
Pim -

Pim -

08/10/2010 23:01:06
Quote Anchor link
Ik zou iets maken met formatted strings. Dit kan je dan leuk in een klasse stoppen en lost meteen je probleem met variabelen op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

class Language
{
    protected $data;
    protected $language;

    public function __constrcut(array $data, $language)
    {

        $this->data = $data;
        $this->setLanguage($language);
    }


    public function setLanguage($language)
    {

        if(!isset($data[$language]))
            throw new Exception('Language '.$language.' not found');
        $this->language = $language;
    }


    public function get($key)
    {

        if(!isset($this->data[$this->language][$key]))
            return null;

        $args = func_get_args();
        // Verwijder de key
        array_shift($args);

        // Zie documentatie op php.net
        return vsprintf($this->data[$this->language][$key], $args);
    }
}


// En dan de toepassing:
$array = array(
    'nl' => array(
        'greet' => 'Hallo %s!' // Kijk voor de %* codes bij de docs van printf
    ),
    'en' => array(
        'greet' => 'Hi %s!'
    )
);


$lang = new Language($array, 'nl');

echo $lang->get('greet', 'Pim');
?>
Gewijzigd op 09/10/2010 16:46:53 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

09/10/2010 18:44:11
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga even het een en ander proberen :)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/10/2010 19:21:40
Quote Anchor link
Je zou gewoon (zoals al aangegeven) met Dictionary's moeten werken.
en dan zou je bijvoorbeeld zoiets kunnen krijgen.

language/lang_nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang_en.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$allowed
= array('nl', 'en');
$standard = 'en';

//Hier bepaling van de taal, nu maar even iets gedaan
$current = 'nl';

if (in_array($current, $allowed))
{

    include 'lang_'. $current .'.php';
}
else {
    //eventuele fout melding voor verkeerde taal (hack poging misschien)
    include 'lang_'. $standard .'.php';
}

?>


En dan kan je dus gewoon ed lang.php includen, en bij alles wat je echo doet, $dictionary['omschrijving'] gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.