multilanguage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:07:22
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig met multilanguage.
het vertalen gaat goed.

maar ik loop nu tegen een probleem aan.
in een array staan wat woordjes die ik wilt vertalen.

maar hij vertaald ze niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$woord
= array('HALLO', 'DOEI', 'AUTO');
foreach($woord as $naam){
    echo LANG_MENU_.$naam.';
}
?>

lang.nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
define('LANG_MENU_HALLO', 'Hallo');
define('LANG_MENU_DOEI', 'Doei');
define('LANG_MENU_AUTO', 'Auto');


dit is alleen maar even om te testen.
maar hij doet het niet.
hij zegt gewoon:
LANG_MENU_HALLO

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo LANG_MENU_HALLO;
?>

dan zegt hij Hallo

hoe kan ik dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:06:58
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 18:15:38
Quote Anchor link
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"
Gewijzigd op 08/10/2010 18:17:26 door Noppes Homeland
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:20:04
Quote Anchor link
het gaat er om dat als ik de engels taal er ook bij zet dat dit verandert...
zie :
http://www.bitrepository.com/php-how-to-add-multi-language-support-to-a-website.html
 
Roel -

Roel -

08/10/2010 18:29:11
Quote Anchor link
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe je dan dynamische content kunt vertalen. Dit even als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$lang
= 'nl';
if ($lang == 'nl') {
    $teksten = Array("Welkom op mijn website ".$user['naam'], "Dit is een voorbeeld");;
}
else {
    $teksten = Array("Welcome to my website ".$user['naam'], "This is an example");
}

$user = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT naam FROM gebruikers WHERE id = 1"));
echo $teksten[0];
?>


Dan krijg je gegarandeerd een fout, want $user['naam'] is bovenaan nog niet gedeclareerd.
 

08/10/2010 18:34:04
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 18:15:38:
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"



Misschien moet je gewoon effe het topic doorlezen of effe naar de code kijken?
Dit gaat totaaaaaaaaal niet over hoofdletters o.i.d.


@TS-er: Als je per se constanten wilt gebruiken, kijk dan naar constant, define, language.constants, language.constants.syntax.
Maar ik denk dat multidimensionele arrays handiger is in gebruik.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:07:02
Quote Anchor link
@Karl, ik weet dat je mijn post nooit goed leest dan wel begrijpt, en dat jouw reactie daarop totaal nergens op slaat staat uiteraard totaal daar buiten.

Jij gaat er blijkbaar vanuit dat de waarden altijd in hoofdletters de array staan.
-> en dus verwijs ik naar omzetten naar hoofdletters omdat je constanten in prinicpe altijd in hoofdletters definieerd.

En om van de waarden die in de array staan nu via een define om te zetten naar eerste karakter een hoofdletter en de restklein, is in dit geval ook nog eens omslachtig, gezien het feit hoe de define gedeclareerd staat. Een vertaling NL naar EN is onmogelijk op deze manier. In dit geval kan je net zo goed door de array fietsen en en ucfirst eroverheen halen, dan heb je hetzelfde effect.

Maar ja, je bent gelukkig toch nog ergens mee eens, het feit dat multidimensionele arrays handiger in gebruik zijn.
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 19:21:53
Quote Anchor link
Jongens, graag geen ruzie :)

Ik snap echter niet helemaal het antwoord op mijn vraag.
ik heb ook het volgende geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$test = array (LANG_TEST_CAR);


Maar dat werkt ook niet.
hoe kan ik dat werkend maken?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:31:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$words
= array('nl' => array('auto' => 'Auto',
                'huis' => 'Huis'),
        'en' => array('auto' => 'Car',
                'huis' => 'House')
        );

$lang = 'en';
echo $words[$lang]['huis'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:39:34
Quote Anchor link
Quote:
Jongens, graag geen ruzie :)

Daar moet je maar overheen lezen... maar ja, er kunnen soms zinige opmerkingen tussen zitten.

Hoe je dit werkende krijgt, wel Karl heeft links gegeven 1 daarvan geeft de oplossing.

Maar ja, het advies is: gebruik multidimensionele arrays

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$languages
= array();
$languages['nl']['HALLO'] = 'Hallo';
$languages['en']['HALLO'] = 'Helo';

$vertaalwoord = 'HALLO';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';

$vertaalwoord = 'NIET';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'NL: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'EN: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';

?>


foutje eruit gehaald....++
Gewijzigd op 08/10/2010 19:55:33 door Noppes Homeland
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/10/2010 19:49:50
Quote Anchor link
Voor het vertalen van enkele worden of "statische" teksten loont het om naar _gettext te kijken :
http://php.net/manual/en/book.gettext.php


Met het programma poEdit kun je gemakkelijk je PHP code indexeren en alle teksten in de functie _('tekst') laten vervangen met een vertaling.

Misschien heb je er wat aan.
PS: let wel goed op dat je je locale settings goed hebt staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:50:43
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 19:39:34:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
?>


foutje eruit gehaald....


Maar de ergste fout laat je staan.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:54:36
Quote Anchor link
Tja, dat komt door Piep laptop-config + een zelfdenkend toetsen bord...

Zal is kijken of ik de t eruit kan krijgen.
 
Pim -

Pim -

08/10/2010 23:01:06
Quote Anchor link
Ik zou iets maken met formatted strings. Dit kan je dan leuk in een klasse stoppen en lost meteen je probleem met variabelen op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

class Language
{
    protected $data;
    protected $language;

    public function __constrcut(array $data, $language)
    {

        $this->data = $data;
        $this->setLanguage($language);
    }


    public function setLanguage($language)
    {

        if(!isset($data[$language]))
            throw new Exception('Language '.$language.' not found');
        $this->language = $language;
    }


    public function get($key)
    {

        if(!isset($this->data[$this->language][$key]))
            return null;

        $args = func_get_args();
        // Verwijder de key
        array_shift($args);

        // Zie documentatie op php.net
        return vsprintf($this->data[$this->language][$key], $args);
    }
}


// En dan de toepassing:
$array = array(
    'nl' => array(
        'greet' => 'Hallo %s!' // Kijk voor de %* codes bij de docs van printf
    ),
    'en' => array(
        'greet' => 'Hi %s!'
    )
);


$lang = new Language($array, 'nl');

echo $lang->get('greet', 'Pim');
?>
Gewijzigd op 09/10/2010 16:46:53 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

09/10/2010 18:44:11
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga even het een en ander proberen :)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/10/2010 19:21:40
Quote Anchor link
Je zou gewoon (zoals al aangegeven) met Dictionary's moeten werken.
en dan zou je bijvoorbeeld zoiets kunnen krijgen.

language/lang_nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang_en.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$allowed
= array('nl', 'en');
$standard = 'en';

//Hier bepaling van de taal, nu maar even iets gedaan
$current = 'nl';

if (in_array($current, $allowed))
{

    include 'lang_'. $current .'.php';
}
else {
    //eventuele fout melding voor verkeerde taal (hack poging misschien)
    include 'lang_'. $standard .'.php';
}

?>


En dan kan je dus gewoon ed lang.php includen, en bij alles wat je echo doet, $dictionary['omschrijving'] gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.