Multiple DB connect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 17:05:58
Quote Anchor link
beste php hulpers,

ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan spaced alles hem...

Kunnen jullie mij helpen??

GRTZZ
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:34:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 17:07:42
Quote Anchor link
Waarom zou je twee databases willen gebruiken?
Of sla je credit-cards (cc's) op in een andere database vanwege de veiligheid?
Gewijzigd op 25/01/2012 17:09:21 door - Ariën -
 
Kees Schepers

kees Schepers

25/01/2012 17:08:41
Quote Anchor link
Beetje vage probleem omschrijving. Maar als je met 1 uer maakt met toegang op beide databases dan kun je SELECT, UPDATE statements etc uitvoeren over beide databases.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 17:09:13
Quote Anchor link
Kees Schepers op 25/01/2012 17:08:41:
Beetje vage probleem omschrijving. Maar als je met 1 uer maakt met toegang op beide databases dan kun je SELECT, UPDATE statements etc uitvoeren over beide databases.

dankje wel dit ga ik proberen, en ook bedankt voor de snelle reactie


Toevoeging op 25/01/2012 17:10:07:

- Aar - op 25/01/2012 17:07:42:
Waarom zou je twee databases willen gebruiken?
Of sla je credit-cards (cc's) op in een andere database vanwege de veiligheid?


cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt

Toevoeging op 25/01/2012 17:13:53:

heeft iemand misschien een code om uit een andere DB te selecten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 17:44:41
Quote Anchor link
maar toch vraag ik me af, dit zou makkelijk in één database kunnen.
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 17:50:00
Quote Anchor link
Bram van Aggelen op 25/01/2012 17:09:13:
cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt


Dit houd dus in dat je redundante gegevens hebt?
Je zou dan ook gebruik kunnen maken van 'master-database',
of een Observer-Pattern.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 18:22:29
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 17:50:00:
Bram van Aggelen op 25/01/2012 17:09:13:
cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt


Dit houd dus in dat je redundante gegevens hebt?
Je zou dan ook gebruik kunnen maken van 'master-database',
of een Observer-Pattern.




kunt u misschien uitleggen wat dat allemaal inhoud? want ik ben 14 en ken en kan alles dus niet zo goed.

Toevoeging op 25/01/2012 18:23:04:

- Aar - op 25/01/2012 17:44:41:
maar toch vraag ik me af, dit zou makkelijk in één database kunnen.


nee dit is niet mogelijk door ruim 40 tabels
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 18:34:18
Quote Anchor link
40 tabellen voor een database moet in feite geen probleem zijn...
Waarom zou het NIET in een database kunnen?

Alles wat in meerdere databases kan, kan ook in 1 database...
En ik ga er vanuit dat je niet een zodanig systeem hebt draaien waarmee je werkelijk meerdere databases nodig hebt (en dan dus ook verspreid over meerdere servers).

Misschien is het ook goed om je probleem even duidelijk te omschrijven.
Van de zin: 'ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan spaced alles hem...' kan ik nl niet zo veel maken.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 18:37:57
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 18:34:18:
40 tabellen voor een database moet in feite geen probleem zijn...
Waarom zou het NIET in een database kunnen?
nou dan kan je niet alle verschillen hebben in 1 land bijv. 100 cash en in land 2 10000000 cash

- Jim - op 25/01/2012 18:34:18:
Alles wat in meerdere databases kan, kan ook in 1 database...
En ik ga er vanuit dat je niet een zodanig systeem hebt draaien waarmee je werkelijk meerdere databases nodig hebt (en dan dus ook verspreid over meerdere servers).

Misschien is het ook goed om je probleem even duidelijk te omschrijven.
Van de zin: 'ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen(tijdens de registratie) en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan werkt niks meer '
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 18:48:27
Quote Anchor link
Deel 1 snap ik, denk ik...
1 tabel landen toevoegen/uitbreiden met een wisselkoers...

Deel 2: 'ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem'....
Ik kan er nog niets van maken... Dit is toch geen normale zin???
 
Aad B

Aad B

25/01/2012 21:14:06
Quote Anchor link
En dan voor de derde, vierde en vijfde taal ook weer een kopietje maken in een andere db en weer 40 tabellen aanmaken en laden. Het is misschien beter om een en ander in je php code aan te passen zodat je meerdere landen/talen kan bedienen en per land/taal de credits bepalen?
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 15:55:38
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 18:48:27:
Deel 1 snap ik, denk ik...
1 tabel landen toevoegen/uitbreiden met een wisselkoers...

Deel 2: 'ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem te instaleren'....
Ik kan er nog niets van maken... Dit is toch geen normale zin???

sorry maar dat snap je niet als je er zelf 1 hebt maar gaat vooral over meerder DB's connecten

Toevoeging op 26/01/2012 15:56:51:

Aad B op 25/01/2012 21:14:06:
En dan voor de derde, vierde en vijfde taal ook weer een kopietje maken in een andere db en weer 40 tabellen aanmaken en laden. Het is misschien beter om een en ander in je php code aan te passen zodat je meerdere landen/talen kan bedienen en per land/taal de credits bepalen?


het gaat niet over talen maar speel gebieden
Gewijzigd op 26/01/2012 15:56:15 door Bram van Aggelen
 
Niels K

Niels K

26/01/2012 16:01:31
Quote Anchor link
Beste Bram,

Ik heb zelf geen RPG maar ik weet dat je met RPG een 'role-playing game' bedoeld. Wanneer je dit in je startpost had aangegeven had iedereen je begrepen. Nu moet iedereen raden wat je bedoeld.

Probeer eens rustig uit te leggen wat nu precies het probleem is en wat je graag wilt weten. Probeer ook te denken aan zinsbouw, grammatica en leestekens!

Alvast bedankt,

Niels
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:17:44
Quote Anchor link
nou een RPG is dus een role-playing game' die van mij gaat over de maffia.
Het probleem is dat ik niet 2 databases met een andere naam kan openen in 1 keer. Zo vormt dus het probleem zich.
Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel met een meerdere land systeem is dat is: een systeem waardoor je mensen het mogelijk maakt om op 2 servers(landen) andere aantallen te hebben denk aan : geld , power , rang.
Mijn probleem is dus dat ik geen 2e DB kan oproepen voor mij cc(callcredits). dat is ong. mijn probleem.

Letop: ik begrijp niet alle woorden die jullie gebruiken want ik ben pas 14.

Bram
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2012 17:21:29
Quote Anchor link
Je kan toch gewoon twee aparte connecties openen.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:22:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/01/2012 17:21:29:
Je kan toch gewoon twee aparte connecties openen.


dat is het probleem dat lukt dus niet zo kan ik de gegevens dus niet echo'en
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2012 17:26:15
Quote Anchor link
Selecteer de ene database en haal op wat je nodig hebt, selecteer dan de andere database en haal de rest op.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

26/01/2012 17:26:20
Quote Anchor link
Geef deze connectie als aparte parameter mee in je mysql_*-functies.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:28:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/01/2012 17:26:15:
Selecteer de ene database en haal op wat je nodig hebt, selecteer dan de andere database en haal de rest op.


hoe? heb je daar een script voor?(ben 14 heb die zelf niet kan die zelf ook niet maken)
en het probleem is dat je alles de hele tijd elke pagina nodig hebt
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/01/2012 17:40:51
Quote Anchor link
Als je er niets van weet, begin dan pas aan dit project als je er wel wat van weet. Of plaats een vacature.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

27/01/2012 07:36:24
Quote Anchor link
Jeroen vd op 26/01/2012 17:40:51:
Als je er niets van weet, begin dan pas aan dit project als je er wel wat van weet. Of plaats een vacature.

of zo probeer ik het te leren
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.