Multiple pages in 1 page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick B

Patrick B

02/03/2014 14:41:43
Quote Anchor link
Goedemorgen!

Ik ben nu al een tijdje bezig met multiple forms zodat mijn gebruikers informatie naar mijn server kunnen sturen via een .ini bestand.

Ik probeer om mijn 3 pagina's met forms in 1 script te plaatsen :


start.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$file
= 'user01.ini';
    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    $data = '';
    foreach($_POST AS $name=>$value) {
        $data .= $name . '=' . $value .PHP_EOL;
    }


    file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
    if(file_exists($file)) {
        echo 'Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a>';
    }
else {
        echo 'Failed';
    }
}


if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
}

?>

<form method="POST">

<label>IP</label>
<input type="numbers" name="ip" value="<?php echo (isset($ini['ip']) ? $ini['ip'] : '127.0.0.1'); ?>" /><br />

<label>Gebruikers</label>
<input type="number" name="gebruikers" value="<?php echo (isset($ini['gebruikers']) ? $ini['gebruikers'] : '10'); ?>" /><br />

<label>Website</label>
<input type="text" name="website" value="<?php echo (isset($ini['website']) ? $ini['website'] : 'http://'); ?>" /><br />

<button>Start</button>
</form>


toevoegen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
 $file
= fopen("user01.ini","r");
  if(!file)
    {

      echo("ERROR:cant open file");
    }

    else
    {
      $buff = fread ($file,filesize("user01.ini"));
      print $buff;
    }


$file = 'user01.ini';
    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    $data = '';
    foreach($_POST AS $name=>$value) {
        $data .= $name . '=' . $value .PHP_EOL;
    }


    file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
    if(file_exists($file)) {
        echo 'Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a>';
    }
else {
        echo 'Failed';
    }
}


if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
}

?>

<form method="POST">

<label>Gebruikers Toevoegen</label>
<input type="number" name="addgebruikers" value="<?php echo (isset($ini['addgebruikers']) ? $ini['addgebruikers'] : '10'); ?>" /><br />

<button>Toevoegen</button>
<button>Stop</button>
</form>


stop.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$file
= 'user01.ini';
    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    $data = '';
    foreach($_POST AS $name=>$value) {
        $data .= $name . '=' . $value .PHP_EOL;
    }


    file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
    if(file_exists($file)) {
        echo 'Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a>';
    }
else {
        echo 'Failed';
    }
}


if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
}

?>

<form method="POST">

<label>Server has stopped</label><br>

<label>IP</label>
<input type="numbers" name="ip" value="<?php echo (isset($ini['ip']) ? $ini['ip'] : '127.0.0.1'); ?>" /><br />

<label>Gebruikers</label>
<input type="number" name="gebruikers" value="<?php echo (isset($ini['gebruikers']) ? $ini['gebruikers'] : '10'); ?>" /><br />

<label>Website</label>
<input type="text" name="website" value="<?php echo (isset($ini['website']) ? $ini['website'] : 'http://'); ?>" /><br />

<button>Start</button>
</form>


Is het mogelijk om alles in 1 script te plaatsen?

start.php
start > toevoegen.php (index.php?p=toevoegen)

toevoegen.php
toevoegen > toevoegen.php (index.php?p=toevoegen)
stop > stop.php (index.php?p=stop)

stop.php
start > start.php (index.php?p=start)

Alvast bedankt voor het lezen!

PS : is het mogelijk om er 1 script van te maken met echo's ?
Gewijzigd op 03/03/2014 11:33:26 door Patrick B
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:05:52
 
Michael -

Michael -

03/03/2014 08:52:17
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
$file
= 'config.ini';

if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
}

    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    if(isset($_POST['btn_start'],$_POST['servername'],$_POST['users'])) {
    
        $data = '[Configuration file]'.PHP_EOL;
        $data .= 'status=running'.PHP_EOL;
        $data .= 'name=' . htmlentities($_POST['servername']).PHP_EOL;
        $data .= 'users=' . htmlentities($_POST['users']).PHP_EOL;
        file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
        if(file_exists($file)) {
            echo '<p>Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a></p>';
        }
else {
            echo '<p>Failed</p>';
        }
    }
else if(isset($_POST['btn_add'],$_POST['add_users']) && $_POST['add_users'] > 0) {
        $users = (int)$ini['users'] + (int)htmlentities($_POST['add_users']);
        $data = '[Configuration file]'.PHP_EOL;
        $data .= 'status=stopped'.PHP_EOL;
        $data .= 'name=' . $ini['name'].PHP_EOL;
        $data .= 'users=' . $users.PHP_EOL;
        file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
        if(file_exists($file)) {
            echo '<p>Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a></p>';
        }
else {
            echo '<p>Failed</p>';
        }
    }
else if(isset($_POST['btn_stop'])) {
        $data = '[Configuration file]'.PHP_EOL;
        $data .= 'status=stopped'.PHP_EOL;
        $data .= 'name=' . $ini['name'].PHP_EOL;
        $data .= 'users=' . $ini['users'].PHP_EOL;
        file_put_contents($file, $data, LOCK_EX);
        if(file_exists($file)) {
            echo '<p>Saved in <a href="' . $file . '">' . $file . '</a></p>';
        }
else {
            echo '<p>Failed</p>';
        }
    }
}


if(file_exists($file)) {
    $ini = parse_ini_file($file);
    echo '<p>Server is ' . $ini['status'] . '</p>';
}

if(isset($_GET['add_stop'])) {
?>

<form method="POST">

<label>Users</label>
<input type="number" name="add_users" value="0" /><br />

<button type="submit" name="btn_add">Add</button>
<button type="submit" name="btn_stop">Stop</button>
</form>
<?php
} else {
?>

<form method="POST">

<label>Servername</label>
<input type="numbers" name="servername" value="<?php echo (isset($ini['name']) ? $ini['name'] : ''); ?>" /><br />

<label>Users</label>
<input type="number" name="users" value="<?php echo (isset($ini['users']) ? $ini['users'] : '10'); ?>" /><br />

<button type="submit" name="btn_start">Start</button>
</form>
<?php
}
echo '<p><a href="' . $_SERVER['SCRIPT_NAME'] . '">Start and config server</a>
<a href="'
. $_SERVER['SCRIPT_NAME'] . '?add_stop">Add users or stop server</a></p>';
?>
Gewijzigd op 03/03/2014 09:03:33 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

03/03/2014 09:52:41
Quote Anchor link
Gaat dat niet gewoon met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'joupage'; ?>


?????
 
Michael -

Michael -

03/03/2014 09:54:57
Quote Anchor link
Waar heb je het over? Hij wil meerdere formulieren om een bestand aan te passen. Heeft niks met include te maken.
 
Patrick B

Patrick B

03/03/2014 11:25:08
Quote Anchor link
Super bedankt Michael!

Werkt perfect, nogmaals bedankt!
 
Michael -

Michael -

03/03/2014 11:27:10
Quote Anchor link
Top!
 
Patrick B

Patrick B

03/03/2014 11:39:29
Quote Anchor link
Add user > Stopped :S

Edit : gevonden!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
} else if(isset($_POST['btn_add'],$_POST['add_users']) && $_POST['add_users'] > 0) {
        $users = (int)$ini['users'] + (int)htmlentities($_POST['add_users']);
        $data = '[Configuration file]'.PHP_EOL;
        $data .= 'status=stopped'.PHP_EOL;
        $data .= 'name=' . $ini['name'].PHP_EOL;
        $data .= 'users=' . $users.PHP_EOL;

naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
} else if(isset($_POST['btn_add'],$_POST['add_users']) && $_POST['add_users'] > 0) {
        $users = (int)$ini['users'] + (int)htmlentities($_POST['add_users']);
        $data = '[Configuration file]'.PHP_EOL;
        $data .= 'status=running'.PHP_EOL;
        $data .= 'name=' . $ini['name'].PHP_EOL;
        $data .= 'users=' . $users.PHP_EOL;
Gewijzigd op 03/03/2014 12:15:21 door Patrick B
 
Michael -

Michael -

03/03/2014 12:04:16
Quote Anchor link
Sorry knip en plak foutje ;)
 
Patrick B

Patrick B

03/03/2014 12:17:05
Quote Anchor link
Heeft iemand een oplossing om gelijk door te verwijzen naar ?add_stop form zodra je op start drukt ?

Ik krijg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="' . $_SERVER['SCRIPT_NAME'] . '?add_stop">

niet in de button verwerkt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<button type="submit" name="btn_start">Start</button>


PS : Sorry voor domme vragen maar ik kom van C# en php is een nieuw boek voor mij, ik waardeer de hulp enorm die ik hier krijg!
Gewijzigd op 03/03/2014 15:10:27 door Patrick B
 
Michael -

Michael -

03/03/2014 15:13:38
Quote Anchor link
Dit moet je in de action aangeven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="POST" action="?add_stop">

Toevoeging op 03/03/2014 15:17:57:

Als je bij add/stop ook weer terug wilt verander je die andere form in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="POST" action="<?=$_SERVER['SCRIPT_NAME'];?>">
Gewijzigd op 03/03/2014 15:19:28 door Michael -
 
Patrick B

Patrick B

04/03/2014 09:19:49
Quote Anchor link
Werkt perfect!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.