Multiple Selectbox aantal Geselecteerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
D B

D B

08/02/2014 16:32:18
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk om bij een multi-selectbox het aantal wat geselecteerd is weer te geven?

Groeten!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:36:10
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 17:39:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$chbCount
= (isset($_POST['checkboxArray'])) ? count($_POST['checkboxArray']) : 0;
?>
 
D B

D B

08/02/2014 17:47:14
Quote Anchor link
Dat bedoelde ik eigenlijk niet, want dan moet ik eerst posten :-)

Vandaar dat ik zelf over javascript begon. Zou het dus graag onChange zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 18:11:26
Quote Anchor link
Dit is de eerste keer dat ik iets over Javascript lees in dit topic ;-)
Niet getest:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
    var chbs = document.getElementsByName('checkboxArray[]');
    function countChecked() {
        var cnt = 0;
        for(i=0;i<chbs.length;i++) {
            if(chbs[i].checked) cnt++;
        }

        return cnt;
    }
</
script>
Gewijzigd op 08/02/2014 18:12:39 door Ger van Steenderen
 
D B

D B

08/02/2014 18:23:04
Quote Anchor link
Ger, het staat -als het goed is- in het javascript forum :-). Bedankt voor het meedenken, ik ga straks eens kijken of het werkt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2014 18:32:50
Quote Anchor link
Aha, je hebt gelijk. Daar kijk ik nooit naar ;-). Sorry.

Het is weer even geleden dat ik dit soort dingen met puur js gedaan heb, maar gelijk maar even een update:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
    var chbs = document.getElementsByName('checkboxArray[]');
    for(i=0;i<chbs.length;i++) {
        chbs[i].addEventListener('change', function(){
            var cnt = 0;
            for(j=0;j<chbs.length;j++) {
                if(chbs[j].checked) cnt++;
            }

            document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;
        });

        // document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;        
    }
</
script>

Edit: regeltje verplaatst (wel handig als het binnen de functie staat
Gewijzigd op 08/02/2014 18:39:36 door Ger van Steenderen
 
D B

D B

08/02/2014 21:40:30
Quote Anchor link
Heb het nu geprobeerd in mijn script te verwerken, maar helaas nog geen resultaat.

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>-----</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css">
<script type="text/javascript">
    var chbs = document.getElementsByName('wie');
    for(i=0;i<chbs.length;i++) {
        chbs[i].addEventListener('change', function(){
            var cnt = 0;
            for(j=0;j<chbs.length;j++) {
                if(chbs[j].checked) cnt++;
            }
            document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;
        });
        // document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;        
    }
</script>
</head>
<body>

//hier een heel stuk script wat ik weglaat omdat het niet relevant is.

<?
$result
= mysql_query($query);
echo 'Totaal Aantal: '. mysql_num_rows($result);
echo '<form action="'. $_SERVER['REQUEST_URI']. '" method="POST">';
echo '<select multiple size="20" name="wie[]">';
while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
    echo '<option value="'. $row['email']. '" selected="selected">'. $row['voornaam']. ' '. $row['achternaam']. '</option>';
}

echo '</select><br><br>';
echo 'Aantal geselecteerd: <p id="counter"></p>';
echo '<br><br>';
echo '<input type="text" name="onderwerp" value="Onderwerp"><br>';
echo '<textarea name="tekst" rows="25" cols="120"></textarea><br>';
echo '<input type="submit" name="submit" value="Mailen">';
echo '</form>';

echo '</body>';
echo '</html>';
?>


Wat doe ik verkeerd :) Kan al redelijk wat in PHP, maar Javascript is net Russisch voor me :)
Gewijzigd op 08/02/2014 21:46:35 door D B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/02/2014 11:25:55
Quote Anchor link
Ik dacht nog misschien moet ik erbij te vermelden dat je het script niet in de head moet zetten, maar net voor de afsluitende body tag.
Bij deze dus ..........
 
D B

D B

09/02/2014 11:35:32
Quote Anchor link
Ik dacht eigenlijk dat ze altijd in de head moesten staan. Deze moet eigenlijk na de slectbox in iniedergeval?

Toevoeging op 09/02/2014 12:27:54:

Ik heb het nu onderaan gezet, maar helaas geen resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
echo '<form action="'. $_SERVER['REQUEST_URI']. '" method="POST">';
echo '<select multiple size="20" name="wie[]">';
while ( $row = mysql_fetch_array($result) ) {
    echo '<option value="'. $row['email']. '" selected="selected">'. $row['voornaam']. ' '. $row['achternaam']. '</option>';
}

?>


</select><br><br>
Aantal geselecteerd: <p id="counter">0</p>
<br><br>
<input type="text" name="onderwerp" value="Onderwerp"><br>
<textarea name="tekst" rows="25" cols="120"></textarea><br>
<input type="submit" name="submit" value="Mailen">
</form>

<script type="text/javascript">
    var chbs = document.getElementsByName('wie');
    for(i=0;i<chbs.length;i++) {
        chbs[i].addEventListener('change', function(){
            var cnt = 0;
            for(j=0;j<chbs.length;j++) {
                if(chbs[j].checked) cnt++;
            }
            document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;
        });
        // document.getElementById('counter').innerHtml = cnt;        
    }
</script>

</body>
</html>
 
D B

D B

11/02/2014 18:36:19
Quote Anchor link
Iemand die me hiermee nog kan helpen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/02/2014 19:18:31
Quote Anchor link
Mijn excuus, niet gezien dat het over een select ging
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<form name="bla" method="post" action="xmltest.php">
    <
select id="wie" multiple="multiple" size="20" name="wie" onchange="valueCount()">
        <
option value="1">Een</option>
        <
option value="2">Twee</option>
        <
option value="3">Drie</option>
        <
option value="4">Vier</option>
    </
select>    
        
    </
form>
    <
div id="counter">0</div>
<
script type="text/javascript">
    var sel = document.getElementById('wie');
    function valueCount() {
        cnt = 0;        
        for(i=0;i<sel.options.length;i++) {
            if(sel.options[i].selected) {                
                cnt++;
            }            
        }

        document.getElementById('counter').innerHTML = cnt;
    }
</
script>
Gewijzigd op 11/02/2014 19:21:00 door Ger van Steenderen
 
D B

D B

11/02/2014 20:46:38
Quote Anchor link
Het werkt, bedankt!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/02/2014 21:40:22
Quote Anchor link
Gelukkig, nogmaals sorry, als ik je vraag beter gelezen had .............
 
D B

D B

11/02/2014 21:45:54
Quote Anchor link
Geen probleem.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.