multiple SUM

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 08:07:29
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik ben aan het proberen mijn verschillende MySQL query's
te combineren.

Nu de query zelf is geen probleem, maar hoe steek ik de resultaten
in een $variable in PHP?

De query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "SELECT SUM( tijd ) AS tijd, SUM( night ) AS night, SUM( sat ) AS sat, SUM( sun ) AS sun, SUM( lunch ) AS lunch FROM roster2013 WHERE naam = '$foo' AND maand ='$maand'";
$sql2 = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
?>


voorheen maakte ik voor elke SUM een aparte query waar ik dan de waarde in een variable stak
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query
= "SELECT SUM(tijd)FROM roster2013 WHERE naam = '$foo' AND maand ='$maand'";
$tijd = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$tijd2 = mysql_fetch_assoc($tijd);
$tijd3 = $tijd2['SUM(tijd)'];
?>


en dit dan x aantal keer.

Nu moet dit echter toch veel makkelijker kunnen dacht ik, maar de oplossing ontbreekt
me...

thanks alvast,

Yannick
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:34:18
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2013 11:14:26
Quote Anchor link
Nu zal dat in $tijd2['night'] etc zitten

Er is trouwens niets mis met het gebruik van namen van variabelen die wat meerzeggemd zijn:

$resultset = mysql_query...
$row = mysql_fetch_assoc($resultset);
$totaalnight = $row["night"];


In je query is het verstandig om
a) af en toe eens op enter te drukken voor de leesbaarheid, zodat het geen query van 1 meter breed wordt;
b) een andere naam te kiezen voor een alias dan denaam van een kolom, om te voorkomen dat jij of je database niet meer weet of Night nu de naam van de kolom of de sommatie is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   SUM(night) as totaalnachten,
   SUM(sun) as totaalsuns
FROM TABEL
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 12:03:57
Quote Anchor link
@ Ivo P: thanks voor de tips heb het inderdaad een beetje "opgekuist"

Nu wil ik echter nog een stapje verder gaan.

Het vorige stukje code ging erover om per maand een ovezichtje
te krijgen van gewerkte uren met opslitsing op weekdag/zaterdag/zondag enz...

Ik heb ook een volledig overzicht op 1 pagina wat op dit moment in
ongeveer 96 query's zit...

Wat ik doe is per persoon 12 query's draaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
query1 = "SELECT SUM(tijd+night+sun)FROM roster2014 WHERE naam = 'MVH' AND start BETWEEN '2014-01-01 00:00' AND '2014-01-31 23:59'";
$mvh11 = mysql_query($query1) or die(mysql_error());
$mvh12 = mysql_fetch_assoc($mvh11);
$mvh13 = $mvh12['SUM(tijd+night+sun)'];
?>


dit dus x 12 voor elke maand en nog eens x 10 voor elke persoon...

Hoe zou ik dit kunnen vereenvoudigen?
Uiteindelijk krijg je via echo's een overzicht te zien
in tabelvorm per persoon / per maand.

thanks alvast,

Yannick

Toevoeging op 26/12/2013 12:04:12:

@ Ivo P: thanks voor de tips heb het inderdaad een beetje "opgekuist"

Nu wil ik echter nog een stapje verder gaan.

Het vorige stukje code ging erover om per maand een ovezichtje
te krijgen van gewerkte uren met opslitsing op weekdag/zaterdag/zondag enz...

Ik heb ook een volledig overzicht op 1 pagina wat op dit moment in
ongeveer 96 query's zit...

Wat ik doe is per persoon 12 query's draaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
query1 = "SELECT SUM(tijd+night+sun)FROM roster2014 WHERE naam = 'MVH' AND start BETWEEN '2014-01-01 00:00' AND '2014-01-31 23:59'";
$mvh11 = mysql_query($query1) or die(mysql_error());
$mvh12 = mysql_fetch_assoc($mvh11);
$mvh13 = $mvh12['SUM(tijd+night+sun)'];
?>


dit dus x 12 voor elke maand en nog eens x 10 voor elke persoon...

Hoe zou ik dit kunnen vereenvoudigen?
Uiteindelijk krijg je via echo's een overzicht te zien
in tabelvorm per persoon / per maand.

thanks alvast,

Yannick
Ps deze query's zijn nog niet opgekuist...
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2013 12:09:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT SUM(tijd + night + sun) totaaltijd,
       naam,
       YEAR(start) jaar,
       MONTH(start) maand
FROM roster2014
WHERE YEAR(start) = 2014
GROUP BY naam,
         jaar,
         maand
ORDER BY
    naam ASC,
    jaar ASC,
    maand ASC


Toevoeging op 26/12/2013 12:11:47:

ps: roster2014 doet vermoeden dat jij elk jaar een nieuwe tabel maakt? Niet handig, want er komt een dag dat jij een keer "de afgelopen 18 maanden" of "de laatste 5 jaar" nodig hebt.

Overigens:
als start datum+tijd bevat, dan hoef je waarschijnlijk niet op te geven dat het "night" is, aangezien dat volgt uit "23:00", net als "sun" wat ook uit de datum volgt (los van feestdagen)
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 12:44:38
Quote Anchor link
@Ivo P:

thanks dit werkt prima, hoe zit het dan verder met de PHP dan?
Nu moet hij echter de juiste rij selecteren met de juiste maand,
hoe krijg ik dan in een variabele bv de sum van persoon x voor maand y?

Inderdaad ik gebruik elk jaar nieuwe tabel, naarmate ik meer kennis vergaar
oa dankzij dit forum kan ik inderdaad gaan naar 1 tabel.
In de vorige werkte ik met text in de dbase, nu gebruik ik de datetime...

Wat de night betreft dit moet er als extra wel nog bij want alles wat nachturen
wordt nog eens apart opgeslagen omdat die dubbel tellen... Idem met sun (zondaguren)

thanks voor de hulp!

Yannick
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/12/2013 13:05:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo '<pre>';

// pak rij voor rij
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    // dump de inhoud van de associatieve array $row compleet op het scherm
    print_r($row);
}


echo '</pre>';
?>
Gewijzigd op 26/12/2013 13:05:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 13:16:20
Quote Anchor link
@Frank Nietbelangrijk: thanks, probleem is echter dat er op de waarden uit de tabel
nog een berekening moet gebeuren:

bv:
$totaal/persoonX/maandY - het aantal te presteren uren in maandY = overuren
in code op het ogenblik geeft dit het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$mvhOT1
= ($mvh13 - $jan) + $prevmvh;
$mvhOT2 = ($mvh23 - $feb) + $mvhOT1 ;
$mvhOT3 = ($mvh33 - $mar) + $mvhOT2 ;
$mvhOT4 = ($mvh43 - $apr) + $mvhOT3 ;
$mvhOT5 = ($mvh53 - $may) + $mvhOT4 ;
$mvhOT6 = ($mvh63 - $jun) + $mvhOT5 ;
$mvhOT7 = ($mvh73 - $jul) + $mvhOT6 ;
$mvhOT8 = ($mvh83 - $aug) + $mvhOT7 ;
$mvhOT9 = ($mvh93 - $sep) + $mvhOT8 ;
$mvhOT10 = ($mvh103 - $oct) + $mvhOT9 ;
$mvhOT11 = ($mvh113 - $nov) + $mvhOT10 ;
$mvhOT12 = ($mvh123 - $dec) + $mvhOT11 ;
?>


voor de eerste regel:
$mvhOT1 = overuren van persoon MVH voor maand 1
$mvh11 = de sum uit de tabel
$jan = het aantal te werken uren in january
$prevmvh = het aantal over te dragen uren van 2013

dit wordt dan doorgetrokken naar februari, maart, enz...
en dit lukt natuurlijk niet met een print_r...

Of ben ik mis?

thanks,
Yannick
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/12/2013 13:23:19
Quote Anchor link
nee maar als je het resultaat van die print_r eens op het forum plaatst (of een knipsel ervan) dan krijgen wij misschien wat beter inzicht om jouw te helpen.

Overigens, moet je je niet eens gaan verdiepen in array's?
Gewijzigd op 26/12/2013 13:23:44 door Frank Nietbelangrijk
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2013 13:23:33
Quote Anchor link
print_r geeft een dump van de beschikbare informatie.
Daar moet je dan zelf je verhaal mee bouwen.

Je zult nu steeds iets terugkrijgen met

"een naam", "een jaartal", "een maand" en "aantaluren".

Ik denk dat je om te beginnen moet gaan loslaten dat je voor elke persoon een serie eigen variabelen gaat maken. Dat is misschien werkbaar met 2 of 3 werknemers, maar je verzandt (zeker met die onleesbare afkortingen) al snel in een hele brij code die niet meer aanpasbaar is als je over 18 maanden een nieuwe medewerker moet opnemen.

Gebruik dan liever array's.

(ik snap sowieso de betekenis al sniet van "$mvh73", alleen dan dat mogelijk de 7e maand van het 3e jaar na 2010 is van medewerker mvh?)

Gebruik begrijpelijke namen (ook handig voor je opvolger over 3 jaar die niet meer weet wie "mvh" was, omdat die 2 jaar eerder al ontslag nam)

$overuren[$medewerkernr][ $maandnummer ][ $jaartal ] = $row['aantaluren'];

werkt waarschijnlijk net zo handig, en hoeft niet aangepast te worden als er 4 medewerkers bijkomen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/12/2013 13:26:22
Quote Anchor link
lol, twee dezelfde antwoorden als daar geen duidelijke boodschap in zit..
kijk eens op http://www.youtube.com/watch?v=N4IrZ8YPrM0
of: http://www.phptuts.nl/view/39/6/
Gewijzigd op 26/12/2013 13:28:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 13:36:55
Quote Anchor link
@ Ivo P:
Inderdaad dat is mijn bedoeling, het is alleen niet zo makkelijk als ik dacht
voor mezelf...

Ik begrijp wat je bedoelt met de onbegrijpbare afkortingen, deze zijn echter
een heel stuk duidelijk moest ik hier de hele pagina code even kopieren maar die is met al die
query een kleine 4000 regels...

Heb al een eerste stap gezet naar arrays maar moet me er duidelijk meer in verdiepen!
Thanks Frank Nietbelangrijk voor de youtube video!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/12/2013 13:39:43
Quote Anchor link
4000 regels? dat stinkt naar chaos :P
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2013 13:48:25
Quote Anchor link
tja, als je per medewerker al 12 regels gebruikt, voor wat mi. gewoon voor elke medewerker in 1 regel (+1 voor een while-lus), dan loopt het als snel op natuurlijk...

Ik denk dat je even afstand moet nemen van je php code, en eerst eens moet kijken hoe je een query (liefst inderdaat één query) maakt die alle data oplepelt uit je database. Zodat je daarna eigenlijk alleen nog een lus nodig hebt om eea weer te geven.

Ik vraag me ook af of je berekening door het hele jaar niet neerkomt op "dezelfde query, maar dan niet per maand, maar per jaar" (ik neem aan dat $jan, $feb etc het aantal nominale uren per maand bevat).


Namen van variabelen met nummers: eigenlijk altijd een aanduiding dat je iets doet om array's te vermijden. (er zijn trouwens op http://php.net/array een hele berg functies te vinden die rechtstreeks met array's kunnen werken)

En $mvh is ook een verkeerde weg: je maakt je code nu afhankelijk van de naam van de medewerkers.
Als over 2 jaar MvH vertrekt en zijn vervanger heet NdK, dan kun je ofwel de hele code door worstelen, ofwel jouw vervanger bedenkt dat hij de gegevens van NdK gewoon in $mvh gaat opslaan.
Dan ben je je link met de naam kwijt "maar het werkt wel" en 3 wijzigingen verder kan niemand nog wijs uit de code.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/12/2013 14:08:20
Quote Anchor link
@ Ivo P:

inderdaad vandaar mijn wens naar vereenvoudiging :-D
Het was ooit makkelijker om te begrijpen met aparte query's maar moet daar inderdaad
van af stappen.

Naar berekening toe heb je een punt of het nu per maand is of per jaar uiteindelijk
kom je in december aan een eindresultaat, nu moet ik echter het wel per maand doen
omdat op basis van de overuren per maand we iemand de volgende maand dagje minder of meer
laten werken zodat we op het einde van het jaar zo dicht mogelijk bij 0 zitten.

Wat de medewerkers betreft snap ik het ook, daar zit ik echter dat er mensen bv maar
4 dagen/week andere 3 dagen dus ik geef het aantal uren aan met een array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($maand == '1' && in_array($foo,array('MVH', 'YBO', 'FCL', 'MST', 'ISL','BLE','SSL','JOM')))
$tbp = '167.20';
elseif ($maand == '1' && in_array($foo,array('IAD',BOE,AVM))) $tbp = '133.76';
?>


Hoe werk ik hier dan rond?

thanks,

Yannick
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2013 14:58:14
Quote Anchor link
die uren sla je sbest ook op in een tabel van je database

tabel medewerkers:
id
naam

tabel tewerkenuren:
medewerker_id
jaar
maand
uren

Maar hoe dan ook: de query is eigenlijk ook gelijk per maand of jaar:
stel het is vandaag 1 juli 2014
dan heeft de persoon gewerkt: het sum(dag + nacht + zondag) over de periode (1 jan/ 30 juni)
en hij had moeten werken? dat staat in de tabel TewerkenUren. Waarbij jaar = 2014 en maand < 7 (is vandaag juli)

In principe kun je ook sommeren over het hele jaar 2014, aangezien het vrij zeker is dat er nog niets gewerkt is in oktober als het vandaag juli is...
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

27/12/2013 07:15:03
Quote Anchor link
@Ivo P:
naar aanleiding van je suggestie voor 2 extra tabellen te maken
heb ik dit ook gedaan.

Ik merk echter dat ik er nog niet veel meer te weten van gekomen ben
betreffende array's, en zie nog niet echt hoe ik dit kan toepassen
op mijn probleem. Tips zijn altijd welkom...

Naar de MySQL toe inderdaad uiteindelijk kan ik SUM maken voor persoon X
op jaarbasis en die dan per maand af toetsen aan de gewerkte uren...

Dus eigenlijk SUM(dag,zon,nacht) die dan via een loop nakijkt naar
de te presteren werkuren uit de tabel voor persoon X die maand?

Heb even screenshot genomen van 2013 om het iets visueler voor te stellen
wat ik nu eenvoudiger wil bereiken.

Afbeelding

thanks again!

UPDATE:
zit al een beetje verder met de SUM query:
SELECT maand, SUM( tijd + night + sun - lunch )
FROM `roster2014`
WHERE naam = 'X'
GROUP BY MONTH(start)

Dit is direct slechts 1 query ipv 12 of kan het nog verder gaan?
Gewijzigd op 27/12/2013 09:10:08 door Yannick Bogaert
 
Ivo P

Ivo P

27/12/2013 09:54:45
Quote Anchor link
Ik zou om te beginnen even sorteren op de maand, aangezien je anders je rijen in een rare volgorde zou kunnen terug krijgen. Ook als dat nu een logische volgorde lijkt: je database zou na een delete-actie of een opschooactie oid best ineens de resultaten in een andere volgorde kunnen uitspugen.

Daarnaast is het niet nodig om per werknemer een query uit te voeren. Die voeg je dus gewoon toe in het SELECT stukje (en de group by natuurlijk). Daarnaast sorteer je op die naam, anders wordt het vast een zooitje

Ik zou ook het jaartal toevoegen. Je zegt nu wel dat je per jaar een tabelmaakt, maar genummerde tabelnamen is zo mogelijk nog onwerkbaarder dan genummerde kolommen.
En op basis van de datum in start weet je toch al welk jaar het om gaat. Als je alleen het jaar 2013 wilt: toevoegen in WHERE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT MONTH(start) maand,
       YEAR(start) jaar,
       naam,
       SUM( tijd + night + sun - lunch )
FROM `roster2014`
WHERE YEAR(start) = 2013
GROUP BY MONTH(start), YEAR(start), naam
ORDER BY naam ASC,
         jaar ASC,
         maand ASC


Toevoeging op 27/12/2013 10:00:05:

En nu combineren met de tabel met te werken uren

Je moet de uren hebben die overeenkomen met de de medewerker en de juiste periode (jaar + maand)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT MONTH(r.start) maand,
       YEAR(r.start) jaar,
       r.naam,
       SUM( r.tijd + r.night + r.sun - r.lunch ),
       tw.uren
FROM `roster2014` r
JOIN tewerkenuren tw ON tw.naam = r.naam AND tw.jaar = YEAR(r.start) AND tw.maand = MONTH(r.start)
WHERE YEAR(start) = 2013
GROUP BY maand, jaar, naam
ORDER BY r.naam ASC,
         jaar ASC,
         maand ASC
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/12/2013 10:27:55
Quote Anchor link
Yannick Bogaert op 27/12/2013 07:15:03:
Ik merk echter dat ik er nog niet veel meer te weten van gekomen ben
betreffende array's, en zie nog niet echt hoe ik dit kan toepassen
op mijn probleem. Tips zijn altijd welkom...


dit is wat je had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$mvhOT1
= ($mvh13 - $jan) + $prevmvh;
$mvhOT2 = ($mvh23 - $feb) + $mvhOT1 ;
$mvhOT3 = ($mvh33 - $mar) + $mvhOT2 ;
$mvhOT4 = ($mvh43 - $apr) + $mvhOT3 ;
$mvhOT5 = ($mvh53 - $may) + $mvhOT4 ;
$mvhOT6 = ($mvh63 - $jun) + $mvhOT5 ;
$mvhOT7 = ($mvh73 - $jul) + $mvhOT6 ;
$mvhOT8 = ($mvh83 - $aug) + $mvhOT7 ;
$mvhOT9 = ($mvh93 - $sep) + $mvhOT8 ;
$mvhOT10 = ($mvh103 - $oct) + $mvhOT9 ;
$mvhOT11 = ($mvh113 - $nov) + $mvhOT10 ;
$mvhOT12 = ($mvh123 - $dec) + $mvhOT11 ;
?>


klein opzetje zoals dit ook had gekund:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// even wat voorbeeld data in teWerkenUren
$teWerkenUren = array(36,36,36,36,36,36,36,36,36,36,36,36);

// even wat voorbeeld data in mvh
$mvh = array(101,102,103,104,105,106,107,108,109,110,111,112);

// lege array voor mvhOT
$mvhOT = array();

// voorbeeld waarde voor $prevmvh
$prevmvh = 113;


// de eerste is afwijkend ivm $prevmvh. die doen we dus buiten de lus om.
$mvhOT[] = ($mvh[0] - $teWerkenUren[0]) + $prevmvh;

// een lus die elf keer doorlopen wordt ( $i = 1 tm 11 )
for($i = 1 ; $i < 12 ; $i++)
{

    // de andere 11 zijn nu telkens het zelfde.
    $mvhOT[] = ($mvh[$i] - $teWerkenUren[$i]) + $mvhOT[$i-1];
}


// laat de array op het scherm zien
foreach($mvhOT as $k => $m)
    echo 'mvhOT' . $k . ': ' . $m . '<br>';
    
?>
Gewijzigd op 27/12/2013 10:33:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/12/2013 12:00:35
Quote Anchor link
Je gaat toch niet in PHP met arrays lopen klungelen, als het gewoon in de database afgewerkt kan worden.

En dan ga je ook niet voor iedere werknemer in een aparte tabel opslaan hoeveel uren die moet maken voor iedere maand, want dat is per maand een constante gebaseerd op een volledige werkweek.
Het aantal uren die door een werknemer per week gemaakt moeten worden staan toch al ergens opgeslagen in de database en dan kan je dat in de query uitrekenen:
tbh_uren_maand * (uren_per_week_werknemer / uren_volledige_werkweek)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/12/2013 12:15:07
Quote Anchor link
Hee Ger,

Ik noem dat persoonlijke voorkeur. En als je met mysql werkt dan werk je met arrays in PHP. Maar je hebt gelijk je kunt het rekenwerk ook in de query laten uitvoeren.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

27/12/2013 12:17:01
Quote Anchor link
@ Ivo P:

heb nu een query die alles doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
SELECT MONTH(r.start) maand,
       YEAR(r.start) jaar,
       r.naam,
       SUM( r.tijd + r.night + r.sun - r.lunch ),
       SUM((tw.uren) - ( r.tijd + r.night + r.sun - r.lunch )) AS recup,
       tw.uren
FROM `roster2014` r
JOIN tewerkenuren tw ON tw.naam = r.naam AND tw.jaar = YEAR(r.start) AND tw.maand = MONTH(r.start)
WHERE YEAR(start) = 2013
GROUP BY maand, jaar, naam
ORDER BY r.naam ASC,
         jaar ASC,
         maand ASC

?>


zover zijn we dus en de berekening klopt.
Volgende stap is dit natuurlijk allemaal ordentelijk in een tabel proberen gieten.

@Franknietbelangrijk: dat had ik al inderdaad bekeken om zo te doen maar dan is het
idee van Ivo P beetje verloren nu ik alles mooi in tabellen heb gestopt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.