MVC model

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

14/04/2019 10:09:23
Quote Anchor link
Sinds ik gestart ben met het eigen MVC model te gaan gebruiken loop ik nog op een enkel ding vast. Dit heeft ongetwijfeld meer met het totaalplaatje te maken dan mijn actuele programmeer skills.

Wanneer ik ga kijken naar de OOP tutorial op phptuts (http://www.phptuts.nl/view/45/3/), welk gedeeltelijk op PHPhulp staat, dan staat er het volgende: `Elk zelfstandig naamwoord is een object`.

Stel we hebben de volgende mappen / bestanden

-> Views
Page.php
-> Models
PageModel.php
-> Controllers
PageController.php



De view spreekt voor zich. Alleen loop ik nu tegen het volgende probleem aan. Zoals hierboven gezegd heb ik het idee dat het Model (PageModel.php) voor een enkel object staat. Bijvoorbeeld één pagina met een titel en wat content.

Maar stel je wil een overzicht maken met verschillende pagina's (bijvoorbeeld een contactpagina, een linkpagina, et cetera). Hoe doe je dit dan?

Kun je dit uit een enkel model halen?
En is er een goed voorbeeld van de structuur (mappen + bestanden).
Gewijzigd op 14/04/2019 11:51:59 door Daan s
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:25:05
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/04/2019 12:57:05
Quote Anchor link
De model fungeert als een laag tussen (de rest van) je applicatie en de database. Ik ben gewend -en dat hoeft niet perse een gouden regel te zijn- om een model aan te maken per tabel in de database. Dus stel je hebt in de database een tabel 'users' dan maak ik een UserModel welke ik vul met methods die ik nodig heb. Bijvoorbeeld de methods 'getAllUsers()' en 'getAdmins()' welke beiden een array met User objecten terug leveren. Wel ontstaan hierin overlappingen doordat sommige tabellen in de database 'keuzenlijstjes' zijn voor andere tabellen (bijv. een tabel provincies die alle provincies bevat en gebruikt wordt bij het aanmaken van een gebruiker). Ik ga dan geen ProvinceModel class maken maar integreer dit gewoon mee in de UserModel met een JOIN in de query.

Verder gebruik ik die UserModel class waar ik dat wil. In het login-systeem, in het berichten-systeem en als ik wil op iedere pagina.

Toevoeging op 14/04/2019 13:02:56:

Overigens heeft een goed framework natuurlijk een base model die in de belangrijkste behoeften voorziet zoals:

-findAll()
-findBy(array $criteria, array|null $orderBy = null, int|null $limit = null, int|null $offset = null)
-findOneBy(array $criteria, array $orderBy = [])
-count(array $criteria)

Toevoeging op 14/04/2019 13:06:02:

Enne.. eigen framework? reinventing the wheel?

Een stoomcursus Symfony of Laravel duurt minder lang ;-)
Gewijzigd op 14/04/2019 13:08:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/08/2023 11:02:51
Quote Anchor link
Natuurlijk helpt het om ook te kijken naar andere frameworks, maar het maken van een eigen framework kan ik ten zeerste aanraden, als je daar de tijd voor wilt nemen. Je moet er niet van uit gaan dat je framework meteen beter is dan wat er is. Maar je kunt er veel van leren, je houdt alles zelf in de hand en uiteindelijk kan je je eigen framework beter maken dan wat er al is.

Om te beginnen moet je je afvragen of jouw applicatie synchroon wordt of niet, dat scheelt heel veel refactoring achteraf. Kijk naar https://amphp.org voor meer informatie over aynchroon programmeren.
Bij twijfel, maak je je applicatie 'gewoon' multithreaded zoals dat standaard is in PHP.

Voordat je begint is het nodig om te snappen dat MVC gewoon niet werkt voor PHP applicaties. Veel mensen snappen het ook niet en dus lees je overal weer wat anders. Voor meer uitleg zie de serie 'Model-View-Confusion' van Tom Butler op https://r.je/views-are-not-templates . MVC was nooit bedoeld voor stateless programmeren wat PHP is.

Het helpt om te weten dat je vooral niet blind moet varen op wat mensen voorschrijven, ook al is het Google zelf. Neem bijvoorbeeld dependency injection. Dat werkt ook niet. Als je dat serieus zou willen doen dan moet je bijna elk object een database-verbindingsobject meegeven en andere objecten. Dat wordt uiteindelijk zo veel dat men dat ook is gaan automatiseren. Om de 'dependency injection hell' nog zo veel mogelijk te voorkomen, maar mooi is het niet.

Wanneer je verder bouwt aan je eigen framework kom je er achter dat Laravel ontzettend beperkt is (maar simpel genoeg voor veel dingetjes) en dat je het zelf beter kan. En dat Symfony het meest uitgebreide framework is, maar ontzettend traag vergeleken met maatwerk code. Reflection klinkt leuk maar kan je vanwege snelheid beter vermijden.

Wanneer je je een poos hebt verdiept in frameworks ontdek je dingen die werken, zoals bepaalde database objecten, schermwidgets, etc. en dingen die niet werken, zoals niet flexibele templates.
En wanneer je je hele framework hebt uitgewerkt kom je er achter dat er nieuwe technologie is waardoor je een betere UX krijgt met meer JavaScript, tot en met een PWA aan toe. Een site ter inspiratie: https://acko.net (geen PWA)
En als je uiteindelijk alles al een keer gezien hebt ga je over op WebAssembly.
Gewijzigd op 13/08/2023 11:05:45 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 08:37:08
Quote Anchor link
MVC is inderdaad slecht geschikt als architectuur, maar wel bruikbaar als design pattern. Gebruik MVC liever niet als totaaloplossing, maar uitsluitend als deeloplossing.

In Patterns of Enterprise Application Architecture van Martin Fowler is MVC bijvoorbeeld slechts één van zeven web presentation patterns:

- Model View Controller
- Page Controller
- Front Controller
- Template View
- Transform View
- Two-Step View
- Application Controller

Voordat je definitief voor MVC kiest, moet je tot de conclusie zijn gekomen dat andere oplossingen voor jouw specifieke applicatie minder geschikt zijn.

Als je alleen een hamer hebt, ziet elk probleem eruit als een spijker...
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/08/2023 16:14:25
Quote Anchor link
Ben het niet helemaal met je eens op dit punt.
Als ik zoek naar 'consensus' op internet, is het wel dat PHP frameworks in meer of mindere mate MVC moeten zijn. Welke vergelijkingssite ik ook opentrek, ze hebben het allemaal over de MVC-architectuur van het raamwerk. Wikipedia over Web Frameworks: 'Most web frameworks are based on the model–view–controller (MVC) pattern'

Daarbij zijn er vele sites over design patterns. Het zijn er gewoon te veel. Dus voordat je überhaupt tot de conclusie kunt komen of het gekozen reeds bestaande design pattern wel het meest geschikt is voor jouw probleem, moet je al een guru zijn en alle andere patterns doorgronden.

In mijn ervaring is er eigenlijk geen enkele goede design pattern, daarom zijn er ook zo veel. Het is een bepaalde manier, een bepaalde stijl om een soort probleem op te lossen. Het is zeker nooit de enige manier om een probleem op te lossen. Daarom vergelijk ik design patterns ook wel met bouwstijlen. Uiteindelijk moet je programma aan eisen voldoen, zo van zo moet het werken. Maar hoe het dat doet, zal een klant niet uitmaken. Wil je liever pattern X dan Y? Ook best.
Maar voordat je daar achter bent moet je wel eerst ervaren hebben dat MVC, zoals meestal wordt geadverteerd binnen de PHP sector, gewoon een slecht idee is.
 
Aparicio Tello

Aparicio Tello

02/10/2023 08:50:21
Quote Anchor link
Ik denk dat het belangrijk is om het juiste ontwerppatroon te kiezen voor uw project. Als u een klein project ontwikkelt, kan MVC te complex zijn. In dat geval kunt u een eenvoudiger sjabloon gebruiken, zoals Model-View (MV).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.