MVC Pattern

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben nu bezig om OOP te leren zoals je het echt zou moeten gebruiken. Geen classes met enkel proceduele code maar dingen echt als objecten zien.

Ik wil een gastenboek gaan maken volgens het MVC model. Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.
Ook heb ik een mappenstructuur gemaakt:
* Includes
- Interfaces
- Classes
- Models
- Views
- Controllers
- JavaScript
- Styles
*
index.php
.htaccess

Nu heb ik hierover enkele vragen:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek?

- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

PS
Ik heb "CodeIgniter" en het "Zend Framework" beide bekeken en ik werd er niet veel wijzer van. Wel heb ik nu dit:

Class: guestbookController:
addMessage
editMessage
deleteMessage
getMessages
getAllMessages

Class: guestbookModel:

Class: guestbookView:

Maar verder kom ik helaas niet.....

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:00:23
 
Jelmer -

Jelmer -

30/09/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek

Ik zou het als volgt doen:
De controller bevat de methods om berichten te plaatsen, weer te geven en te verwijderen. Dus zeg eens:
> showMessages()
> showMessage($messageId)
> editMessage(optioneel $messageId)

Meer heb je er niet echt nodig. editMessage() kan prima gebruikt worden voor het nieuw aanmaken van een bericht naar mijn idee. Gewoon een leeg Model voeren :)

Iedere method van de controller geeft een instantie van een klasse die de interface View implementeert terug. De interface View bevat maar 1 eis: de method 'draw'. Je kan nog wel wat meer eisen - ik eis zelf ook nog de functie isEmbedded bijvoorbeeld - maar dat is voor een gastenboek niet echt nodig.

De methods van de controller doen dus hun ding met de models - kom ik zo op terug bij je 2e vraag - en geven vervolgens een instantie van View terug - kom ik bij je 3e vraag op terug.

Quote:
- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

Zou ik wel doen. Iedere instantie van Message representeert dan een bericht, en dus een enkele regel in de database. Of nog niet :) Je Model, Message in dit geval bevat in ieder geval 2 methods: save() en delete(). Dezen voeren de query uit die het bericht opslaat of invoert, of verwijdert. De Model is dus in staat zichzelf toe te voegen en te verwijderen uit de database.

Verder bevat de Model properties die gelijk zijn aan de veldnamen van de tabel in de database. Ik zou trouwens Message::$id wel even protected maken, en een method id() of ROWID() toevoegen om deze uit te kunnen lezen. Zo is het onmogelijk om die van buiten te veranderen - zoals het hoort.

Via je SQL klasse maak je dan voor iedere row in het resultaat een nieuwe instantie aan, of je kloont er eentje. PDO heeft daar bijvoorbeeld 'FETCH_CLASS' en 'FETCH_INTO' voor.

Quote:
- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

Een template parser is hoogstens een hulpmiddel om de amateur-modus van Dreamweaver te kunnen gebruiken, je medewerkers de vrijheid te ontnemen of op te scheppen, of om jezelf te leren presentatie van de rest te scheiden.

De view doet dat laatste ook wel, daarvoor kun je dus gewoon PHP gebruiken in je View, en hoef je op zich niet ingewikkeld te gaan doen met templates compilen.

Een voorbeeldje van een simpele View klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
interface View {
    public function draw();
}


class SimpleView implements View {
    protected
        $_delegate,
        $_template;
    
    public function __construct($delegate = null)
    {

        if(is_object($delegate)) {
            $this->_delegate = $delegate;
        }
else {
            $this->_delegate = $this;
        }
    }

    
    public function setTemplate($file)
    {

        $this->_template = $file;
    }

    
    public function __get($key)
    {

        return $this->_delegate->$key;
    }

    
    public function __isset($key)
    {

        return isset($this->_delegate->$key);
    }

    
    public function draw()
    {

        include $this->_template;
    }
}

?>


Je controller maakt dus een instantie van die klasse aan, geeft hem vervolgens alle variabelen die je in je template wilt gebruiken mee. Of je geeft gewoon in 1 keer een $delegate mee, dan haalt hij daar zijn waarden weg.

Je template is dan gewoon een simpel PHP bestandje zoals deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1><?php echo $this->titel; ?></h1>

met als controller dan dus bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class TestController {
    public function groet()
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('template.phtml');
        $view->titel = 'Pindakaas';
        return $view;
    }
}

?>


Roep je nu [TestController]->groet()->draw() aan, dan krijg je "Pindakaas" in grote letters te zien :) Alles mooi gescheiden, maar in dit voorbeeld gebruik ik nog geen Models.

Quote:
Maar verder kom ik helaas niet.....


Enige wat nu nog mist is iets dat de Controller aanroept: een Router. Een Router doet niets meer dan aan de hand van de opgevraagde URL dit uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$controllerInstance
= new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();
$viewInstance->draw();
?>


Je kan hem nog wat uitbreiden en opsplitsen, bijvoorbeeld een 2e view erbij doen om de standaard-zooi te laten afhandelen. Stel je maakt er nog even een MainController bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MainController {
    public function default(View $childView)
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('index.phtml');
        $view->childView = $childView;
        return $view;
    }
}

?>

met als index.phtml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
    <body>
        <h1>Mijn Site</h1>
        <?php $this->childView->draw() ?>
    </body>
</html>

en als router:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$mainControllerInstance
= new MainController();

$controllerInstance = new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();

$mainController->default($viewInstance)->draw();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Beste Jelmer,

Allereerst bedankt voor je uitgebreide reactie! Helaas gaat een groot deel hiervan boven mijn pet.
Wel heb ik een aantal dingen geprobeerd en daar is dit uitgekoment: http://www.syncie.nl/Project%20-%20MVC.rar
Als je eens tijd hebt zou je het eens willen doornemen en vertellen waar ik verbeteringen kan aanbrengen?

- URL geupdate: 01/10/07 08:00 -

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Arend a

Arend a

30/09/2007 23:49:00
Quote Anchor link
Je zou ook http://www.cakephp.org kunnen kijken. Dit is een zeer snelle ruby on rails like ontwerpmethode. In eerste instantie gebruik je scaffolding: een methode om snel add/edit/delete/view methoden te maken. Vervolgens 'bake' je deze, en heb je een set aan views en controllers.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:31:00
Quote Anchor link
Ik vind het niets om andermans framework te gebruiken. Ik maak dingen liever zoveel mogelijk zelf. Toch bedankt voor je suggestie.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/10/2007 08:34:00
Quote Anchor link
Ivo van B. schreef op 30.09.2007 19:37:
Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.

Welke PHP versie draait er bij jou? Als je gebruik maakt van versie 5.1 (of nieuwer :P) Heb je beschikking over PHP Data Objects (PDO)

In plaats van zelf een class aan te maken voor de verschillende SQL versies, zou ik eens naar PDO kijken.

Klik voor een tut/uitleg
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:39:00
Quote Anchor link
PDO ken naar mijn weten(helaas) geen MySQLi en als er MySQLi op mijn host wordt ondersteund wil ik daarop overstappen. Als PDO MySQLi gaat ondersteunen stap ik zeker over.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2007 16:29:00
Quote Anchor link
PDO heeft ook een MySQL driver. Ik weet niet precies welke, maar in de toekomst zal dat waarschijnlijk mysqlnd worden, die dan mysql & mysqli zal gaan vervangen. Ik neem aan dat PDO intern gebruik maakt van dezelfde bibliotheek als MySQLi.

Maar even over je RAR-bestandje. Tis een beetje lastig om daar nu echt commentaar op te leveren omdat iedereen MVC met z'n eigen draai doet.

Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan.

Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek.

Gewoon proberen en veel bij anderen afkijken, daar kom je een heel eind mee. Op een gegeven moment heb je dan, na een heleboel minder goeie implementaties een hele goeie implementatie.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 20:41:00
Quote Anchor link
Ik stap over naar PDO denk ik maar ik zit nog met 1 ding vast. Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?

Quote: "Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan."
Ik volg je helaas niet helemaal. Zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen maken.

Quote: "Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek."
Jij adviseert dus dat ik 1 TPL parser-class moet maken i.p.v. er 1 speciaal voor het gastenboek?

Alvast bedankt
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:03:00
Quote Anchor link
bump
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Ja, 1 template parser - oftewel 'View-klasse', en meerdere templates - wat dus eigenlijk de werkelijke Views zijn.

En wat betreft dat add/delete e.d. Je geeft je Model, Message is jouw geval, de methods save en delete. Dezen zijn dan verantwoordelijk voor het daadwerkelijke toevoegen en verwijderen. Je controller heeft nog wel methods voor het bewerken, toevoegen en verwijderen, maar deze doen niets meer dan al dan niet de Model ophalen en de View klaarzetten.

Maar de edit/add method van de controller kan je samenvoegen op zich, het enige verschil is immers dat je bij add een leeg Model gebruikt, en bij edit een gevulde variant. Vervolgens roept de method save of delete van het Model aan waneer het formulier - wat in je template zit neem ik aan - is verstuurd.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Bedankt! En nog even die PDO vraag, "Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?".
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
PDO heeft meerdere Exception-klassen, en ik weet niet of je die zonder problemen kan aanpassen. Wat je wel kan doen is PDO extenden en alle methods 'overschrijven' waarbij je de PDO exceptions binnen de method zelf opvangt, en je eigen vervolgens gooit. Maar dat lijkt mij een beetje vreemd.

Andere vraag: Waarom wil je je eigen exception-klasse gebruiken? Voor de display-functie die erin zit? Als het goed is is er maar 1 uitweg voor de Exception, maar 1 catch-blok waar hij uiteindelijk uit kan komen & naar de eindgebruiker zichtbaar gemaakt hoeft te worden. Het lijkt mij niet nodig om daar een functie voor te maken, aangezien je die maar 1 maal zal gebruiken. Je kan die code dan beter in dat catch-blok plaatsen.

Daarnaast, het voordeel van al de verschillende Exceptions is dat je selectief kan opvangen, en eventueel een alternatieve actie kan ondernemen.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

03/10/2007 21:49:00
Quote Anchor link
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Johan Versteeg schreef op 03.10.2007 21:49:
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P


Als je het wil begrijpen, vraag maar wat je niet begrijpt en ik doe mijn best het in Nijntje-taal uit te leggen.

Als je het gewoon leest voor het verdrijven van tijd, dan heb je geluk. Want je kan mijn verhaaltjes lezen zo vaak als je maar wilt, iedere keer zie je er weer iets anders staan, en snap je er nog geen zak van. Muhahahaha! >:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 21:56:00
Quote Anchor link
@ Jelmer,
Sjit he, ik wist niet dat je meerdere Exceptions kon catchen met 1 try-block. HArtstikke bedankt! Dat helpt me een stuk opweg.

@ Johan,
Ik moet het ook eerst een paar keer lezen voordat ik snap wat Jelmer zegt hoor:P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.