MVC Routing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

06/12/2013 15:46:16
Quote Anchor link
Hallo, misschien een erg simpele vraag.

Bij routing voor je website stuur je eigenlijk alle requests door naar 1 pagina. Meestal index.php.
Doe je dan dus ook de POST data daarnaartoe sturen? En hoe doe je die dan weer doorgeven aan de juiste controller?
En hoe doe je alle get variabelen verwerken? Doe je dan iets als $_GET[0], $_GET[1] etc?
Ik begrijp niet echt wat het voordeel is van een router. Je moet telkens de juiste controllers/models/vieuws includen, soms (volgens mij) onnodig een header gebruiken om een gebruiker door te sturen naar de juiste locatie.
Daarnaast lijkt me het controleren van GET variabelen moeilijker, alles doe je rewriten naar mooie URL's,
Dus dit: www.site.nl/help.php?action=view&item=10023 wordt dit: www.site.nl/help/view/10023
Aan de tweede url zou je niet meer kunnen zien of view een map is, of (de waarde van) een veriabale.
Niet dat dit voor buitenaf belangrijk is, of dat bezoekers hier iets mee moeten. Maar hierdoor lijkt het me verwarrend. Ook zou ik niet weten wat ik moet doen als een pagina direct wordt aangeroepen, dus niet door de router, maar rechtstreeks (zonder include, en dus zonder code die in de router eventueel erboven zou staan, voor het include statement)
Een error 404 geven is dan eigenlijk liegen, doorsturen naar de router en zo een omweg maken lijkt me ook raar.
Gewijzigd op 06/12/2013 15:49:34 door Mark Hogeveen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:16:11
 
Wouter J

Wouter J

06/12/2013 15:51:32
Quote Anchor link
Je begrijpt dat je bij het url rewritten aangeeft dat die view hier een action query waarde is? Dus dat dat helemaal niks uitmaakt?

Bij MVC moet je bepalen wat er gaat gebeuren met die route, welke controller die gaat gebruiken. Dat doet een router. Die kijkt dus alleen, welke controller moet ik nu aanroepen. Is er geen controller gevonden, dan geeft hij een 404. Dat is geen liegen, er wordt een pagina aangeroepen die niet bestaat. We hebben het nu niet meer over dat simpele index.php font controller bestandje, maar over de pagina die je aanroept.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

06/12/2013 16:54:32
Quote Anchor link
Elk php bestand op de server wordt eigenlijk gezien als een pagina, als je dus /controllers/welcome.php hebt, dan wordt die bij de router aangeroepen, en wordt er bijvoorbeeld een view van gemaakt.
Als je nu rechtstreeks het adres intypt naar welcome.php, roep je die dus aan zonder door de router te gaan.
Bij sommige systemen zie je in de code dat er een error wordt gegeven als "Direct script acces not allowed"
Dit vind ik lelijk.
 
Wouter J

Wouter J

06/12/2013 16:56:22
Quote Anchor link
Nee, niet elk bestand wordt gezien als een pagina. Alleen de front controller is een pagina, die beslist wie wat mag afhandelen.

De WelcomeController handelt bijv. de url index.php/ af. De PostController::showAction handelt index.php/post/123/hello-world af.

Als je naar /controllers/welcome.php gaat bezoek je geen pagina, je bezoekt een bestand met daarin informatie hoe je de url index.php/ moet afhandelen.
 
D Vivendi

D Vivendi

06/12/2013 17:11:55
Quote Anchor link
Als je naar /controllers/welcome.php gaat, dan bezoek je als het goed is een php Class en krijg je dus geen output te zien. Vandaar dat dit dus vaak met een "Direct access not allowed" wordt geblokkeerd. Je hebt daar namelijk niks te zoeken.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

06/12/2013 20:23:12
Quote Anchor link
D Vivendi
Ja, dat is dus wat ik bedoel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/12/2013 20:30:19
Quote Anchor link
Harry,

Je moet het net even iets anders aanpakken. Als je nou enkel en alleen je index.php in je "public" directory zet, en alle overige pagina's in een "private" directory, dan kan niemand via de browser een pagina aanroepen. In je index.php pagina in de public map zet je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

require '/pad/naar/private/map/index.php';

?>

In de index.php in de private map ga je dan gewoon verder zoals je dat normaal ook zou doen, alleen staan nu dus alle bestanden in de private map. Het voordeel is dus dat mensen via de browser niet meer rechtstreeks een pagina kunnen aanroepen zoals jij hierboven aangaf. Daarnaast is het een stuk veiliger... omdat mensen niet meer via de browser rechtstreeks een bestand kunnen aanroepen.

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2013 23:30:57
Quote Anchor link
Is het nog gelukt?
 
Local Dev

Local Dev

08/12/2013 00:19:29
Quote Anchor link
@Ozzie, waarom een require naar een private index.php file?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/12/2013 00:54:38
Quote Anchor link
Local Dev op 08/12/2013 00:19:29:
@Ozzie, waarom een require naar een private index.php file?

http://wordpress.stackexchange.com/questions/58391/is-moving-wp-config-outside-the-web-root-really-beneficial

Ik kan me ook vaag herinneren dat ik ooit over een aanval gelezen hebt die de php handler uitschakelde tot je Apache opnieuw opstarte.
Gewijzigd op 08/12/2013 00:55:19 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/12/2013 01:12:52
Quote Anchor link
>> @Ozzie, waarom een require naar een private index.php file?

Wat bedoel je precies met je vraag?

Die index.php in je private map is de bootstrap. Door alle bestanden in een private map te zetten kunnen ze niet rechtstreeks via de browser worden aangeroepen en dit vergroot de veiligheid. Maar ik weet niet of dit een antwoord op jouw vraag is, of dat je iets anders bedoelde?
 
Local Dev

Local Dev

08/12/2013 01:34:46
Quote Anchor link
Ik bedoel dat ik ik het vreemd vind overkomen dat je in de public map een index.php bestand hebt en je daarin een require uitvoert naar een private index.php ..

Zelf plaats ik alleen maar mijn index.php, css, js en images in de public directory.
Voor de rest staat alles in de de root directory, maar ik require / include geen bootstrap file, alleen de autoloader die de applicatie start
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/12/2013 03:15:41
Quote Anchor link
Ik zie niet wat er raar aan is hoor? Waarschijnlijk staan de dingen die jij dan in je public index.php hebt staan bij mij in de private index.php. Dat is waars. het enige verschil. Ik heb bewust zo min mogelijk code in mijn public index.php staan. Alles staat dan veilig op een plek waar niemand er van buitenaf bij kan.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

08/12/2013 11:33:32
Quote Anchor link
Maar wat maakt het uit als er iemand een request doet naar een script, dat geen output geeft, maar wel wordt gebruikt om bijvoorbeeld te includen.
Je hebt dan toegang tot de "pagina" (het script) maar dat is toch niet onveilig?
Het enigste dat iemand dan zou kunnen proberen is bepaalde input geven met POST of GET requests, maar als je daar rekening mee houdt kan er niks gebeuren toch?
Het is natuurlijk wel logisch om dit soort scripts af te schermen.
Een voorbeeld (niet echt mvc, maar als voorbeeld)

contact.php (formulier etc.)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['send'])) {

// require het bestand om het formulier te verwerken
require "ContactController.php";
}

?>

<!-- Form stuurt data naar huidige pagina -->
<form method="post" action="">
Bericht: <textarea name="msg"></textrea>
<input type="submit" name="send" value="Verzend" />
</form>

Als je nu ContactController rechtstreeks zou aanroepen via de browser, zou je een lege pagina krijgen. ContactController denkt dat er een formulier is verzonden, en wil een niet-verzonden formulier verwerken.
Dat zou dus een fout kunnen veroorzaken.
Gewijzigd op 08/12/2013 11:33:49 door Mark Hogeveen
 
Wouter J

Wouter J

08/12/2013 12:22:02
Quote Anchor link
Het is wel onveilig, mensen kunnen dan met bepaalde tools de content van je script lezen. En dat is nou niet echt geweldig...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/12/2013 14:30:43
Quote Anchor link
Of stel dat je PHP server er een keer uitklapt dan zijn al je bestanden voor de complete buitenwereld zichtbaar en weet iedereen precies hoe je code in elkaar zit.

Maar goed, je moet het vooral zelf weten. Het was een goed bedoelde tip. Wat je ermee doet laat ik helemaal aan jou over.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2013 18:46:25
Quote Anchor link
Nee, heel erg bedankt dat er mensen zijn die mij hierop wijzen!
Van de reactie van Wouter J schrik ik een beetje. Tools waarmee je de PHP scripts kunt zien? Lekker dan... Ik dacht dat dit vrijwel onmogelijk is, dat je dat alleen kon als je echt toegang had tot het FTP.
En wat Ozzie zegt: ik begrijp dus dat als de PHP server eruit ligt, dan wordt de PHP code dus niet meer geparst (logisch) en dus wordt het als plain tekst/html gestuurd naar de client (ook logisch).

Nu toch nog een vraag, na 4 dagen.

Bij een router heb je dus de map en bestandsnamen in een GET variabele staan.
site.nl/public/page.php?item=1234 rewrite je naar site.nl/page/item/1234
Door dit rewriten raak ik juist door de war. Is het voor mij misschien verstandiger, om eerst helemaal niet te kijken naar het herschrijven van URL's, en gewoon eerst eens met niet-herschreven URL's te werken?
Dan komt dat rewriten wel vanzelf?
 
Local Dev

Local Dev

12/12/2013 20:18:17
Quote Anchor link
Kijk eens naar frameworks als ZF2 en Symfony hoe zij dit afhandelen, ik geloof dat je bij het bestuderen hiervan je vraag wordt beantwoord.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2013 21:24:24
Quote Anchor link
>> ik begrijp dus dat als de PHP server eruit ligt, dan wordt de PHP code dus niet meer geparst (logisch) en dus wordt het als plain tekst/html gestuurd naar de client (ook logisch).

Inderdaad, en als je niet ervoor hebt gezorgd dat directories worden afgeschermd zijn al je bestanden ook nog eens zichtbaar. Daarom wil je bestanden die code bevatten dus niet in je public directory hebben staan.

>> Door dit rewriten raak ik juist door de war. Is het voor mij misschien verstandiger, om eerst helemaal niet te kijken naar het herschrijven van URL's, en gewoon eerst eens met niet-herschreven URL's te werken?

Nee, dat zou ik niet doen. Ik zou juist zorgen dat je het principe snapt, om jezelf achteraf een hoop werk en frustraties te besparen ;)

Hoe het in de details werkt ga ik je nu niet uitleggen, maar het principe is in hele grote lijnen als volgt.

URL: jouwsite.nl/fotoalbum/toon/5

Deze URL wordt opgevangen door jouw index.php in de public map en stuur je door naar de index.php in de private map (ook wel bootstrap genoemd). Uiteindelijk komt deze URL in een router terecht en wordt deze opgesplitst in:
- fotoalbum
- toon
- 5

Deze "route" wordt gematched met een controller (de FotoAlbumController) en een actie (de toonAction), waarbij 5 het nummer is van de foto die moet worden getoond.

Dit is even een heel globale uitleg die wellicht een kwartje doet laten vallen ;)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2013 22:28:11
Quote Anchor link
Of kijk gewoon eens naar een simpele tool als silex. Die toont op een simpele manier hoe je omgaat met routing, etc. Het biedt vele integratie mogelijkheden met andere libraries en je hebt nog steeds bijna alles in de hand!
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

15/12/2013 19:18:09
Quote Anchor link
Ik heb heel wat geëxperimenteerd. Mij vallen 2 verschillende soorten manieren van routing op.
- Routen met alle mogelijke URL's in een lijst, een soort register van alle pagina's dus.
- De URL's niet opslaan in een lijst, maar gewoon uit de URL zelf de informatie halen.

De eerste manier lijkt me het handigst, volgens mij doet Symfony het ook zo. Het nadeel is wel dat je een configuratie moet maken waar je soms dus heel veel routes moet definiëren.

De tweede manier vind ik minder, in sommige gevallen worden de routes nog steeds bepaald door de bestandsnamen van files. Dus als je een file hebt die contactPage.php heet, dan zou de route eruit zien als /contactPage/ terwijl je dit zou willen: /contact/
Je moet dan de naam van het bestand of controller o.i.d veranderen.
Terwijl routing juist onafhankelijk van bestandsnamen moet zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.