MVC

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »
Steen

steen

02/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik heb van de volgende site een MVC-pattern (of wat het ook precies moet voorstellen gedownload):
http://www.phpro.org/tutorials/Model-View-Controller-MVC.html
(het .tar.gz bestand bevat alleen geen .htaccess, de code staat op de site)

Nu wil ik dit uitbreiden met een database, maar wil ik de sql scheiden uit de controller (model). Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:58:04
 
Steen

steen

04/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
bump
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Vind je vraag onduidelijk. en betreft

Quote:
Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
[/qoute]


hoort dit niet onder aanvragen of vacatures. Je moet zelf wel met een opzetje anders komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas IJzelendoorn
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 15:20:00
Quote Anchor link
Je model is meer een naam om een deel van je code aan te geven. Alle code die je gebruikt om in essentie te doen wat je wilt doen is je model. Alle code die daaromheen nodig is, zoals het afhandelen van forms, het genereren van queries, het omzetten van forumposts in HTML, is dat niet. Je model is je business logic, en eigenlijk dat wat je hele applicatie zou zijn als je direct PHP code zou kunnen lezen en uitvoeren en geen website eromheen nodig zou hebben.

Dus je hebt geen indexModel, omdat index een onderdeel is van het weergeven, en niet van dat wat je wilt weergeven.

Bij een gastenboek bestaat je model bijvoorbeeld uit een class Bericht, en een class Berichten_Store. Dit zijn de enige twee classes die beschrijven hoe daadwerkelijk berichten in het gastenboek komen, en hoe die berichten eruit zien.

Dus de hamvraag is meer: Wat wil je maken?
 
Steen

steen

04/01/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Nee dit is écht geen vacature =). Ik zou graag willen weten hoe ik zo'n pattern uit zou moeten breiden. Er is alleen een database class gegeven, maar niet het gebruik daarvan. Nu zou ik de sql-code gescheiden willen hebben (een Model), maar ik weet niet precies hoe ik dit aan zou moeten pakken.
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 17:21:00
Quote Anchor link
@Jelmer, in die classes Bericht en Berichten_Store kunnen wel queries zitten toch? ookal zijn ze het model?
 
Mr D

Mr D

04/01/2010 17:28:00
Quote Anchor link
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr D
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 18:07:00
Quote Anchor link
Mr D schreef op 04.01.2010 17:28:
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten

Maar de Berichten_Store kan dus wel een query (naar de database) uitvoeren?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 20:41:00
Quote Anchor link
Ja. Bericht kan niet een query uitvoeren, want dat is voor bericht niet een verantwoordelijkheid. Berichten_Store heeft een database-verbinding nodig om te kunnen werken, want berichten opslaan en ophalen is wel zijn verantwoordelijkheid.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat script verder moeten gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld, het simpelste voorbeeld dat er zo'n beetje bestaat, een nieuwssysteem wil maken?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Kijk even in de OOP categorie van dit forum (zolang die nog bestaat) want daar staan tal van topics in waarin in en anderen uitgebreid voorbeelden geven. Zeker van de afgelopen twee weken.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:21:00
Quote Anchor link
Dat is voor mij een beetje het probleem, als er zoals die link bovenaan een duidelijke basis (met een voorbeeldje voor een nieuwssysteempje of mini-blog ofzo) zou zijn zou ik dit verder kunnen uitwerken voor grotere systemen. Alleen nu heb ik die link, alleen is het model niet compleet. Zou iemand misschien de moeite kunnen/willen nemen om dat script verder te verwerken (niet compleet, maar één of twee functies ofzo) zodat het mij duidelijk wordt. Dan zal ik het complete systeem aan de libary toevoegen als het klaar is.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 22:26:00
Quote Anchor link
Je kan heel simpel beginnen. Je maakt in je database een tabel met nieuwsberichten aan en zet er vast wat nieuwsberichten in.

Vervolgens maak je de class die een nieuwsbericht representeert. Eigenlijk is dit niet veel meer dan een veredelde array waarvan alle keys alvast bekend zijn :) Maar dit is programmeren in objecten, en arrays gebruik je dan alleen nog om lijsten mee te schrijven ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class News_Item
{
    public $id;
    
    public $title;
    
    public $content;
    
    public $pubDate;
}

?>

De properties komen eigenlijk direct overeen met de kolommen van je database-tabel.

Mooi, nu heb je de records in de database, en het vormpje waarin die records gegoten moeten worden. Daarvoor de News_Store:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class News_Store
{
    protected $pdo;
    
    public function __construct(PDO $pdo)
    {

        $this->pdo = $pdo;
    }

    
    public function findAll()
    {

        $stmt = $this->pdo->query('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items');
        
        // dit zorgt ervoor dat je News_Item objecten terugkrijgt
        // van PDO, compleet ingevuld en wel. Later zal dit wss
        // niet meer kunnen omdat je News_Item class ingewikkelder
        // wordt, maar voor nu is het heerlijk kort :)

        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetchAll();
    }

    
    public function findById($id)
    {

        $stmt = $this->pdo->prepare('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items WHERE id = :id');
        
        $stmt->bindParam(':id', $id);
        
        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetch();
    }
}

?>

Nu kan je je controller vullen. Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// (wat een stomme naamgeving, classes met een kleine letter
// beginnen? Dat is zooo not done!)

class NewsController extends baseController
{
    public function __construct($register)
    {

        parent::__construct($register);
        
        $this->news_store = new News_Store($this->register->db);
    }


    public function index()
    {

        $news_items = $this->news_store->findAll();
        
        $this->register->template->news_items = $news_items;
        
        $this->register->template->show('news_index');
    }

    
    public function item()
    {

        $news_item = $this->news_store->findById($_GET['id']);
        
        $this->register->template->news_item = $news_item;
        
        $this->register->template->show('news_item');
    }
}

?>


Snapie?
 
Mr D

Mr D

05/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
@Jelmer mooi voorbeeldje. Maar om het even wat moeilijker te maken ;). Wat als je ook de mogelijkheid hebt om ook bij elk nieuwsbericht reacties te plaatsen. En je wilt bijvoorbeeld bij elk nieuwsbericht alleen de laatste 5 reacties tonen.

In je template wil je dan waarschijnlijk zo iets doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach ($news_item->getLatestComments(5) as $comment): ?>

hier wat html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? endforeach ?>


En dan voor je News_Item een method setCommentStore(Comment_Store $store) zodat elk nieuwsbericht zelf zijn laatste reacties kan ophalen via de Comment_Store. Dit is zo ongeveer de manier waarop ik dit zou doen. Maar ik ben benieuwd of er betere manieren zijn en hoe jij dit oplost? :)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2010 23:47:00
Quote Anchor link
Lijkt mij een prima manier :)

Ik denk dat je inderdaad de News_Item wel kan koppelen aan de comments. Mocht je dat niet willen, dan kan je altijd nog iets doen a la $comment_store->getLatestForNewsItem($news_item, 5). Want comments zijn wel afhankelijk van nieuws, maar andersom niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.